Wolne media.

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
ziko303
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:16
Życiówka w maratonie: 3:48:40

Nieprzeczytany post

Bo wątek jest o mediach, a nie celebrytach :oczko: . Akurat swój pogląd na temat TVP wyraziłem dość jasno, a Ty się przyczepiłeś tej Olejnik, która była tylko figurą retoryczną.
Blog

Komentarze

5k 21:55 (2018) / 10k 45:16 (2020) / HM 1:40:34 (2017)/ M 3:48:40 (2016)

Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

No cóż... Jakoś ta Olejnik często się przewija w dyskusjach o mediach ;)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

khorne pisze:gdybyś był odrobinę bardziej inteligentny to wiedziałbyś, że piszę zarówno o TVP, jak i TVN, wyborczej itp. Niestety Twój stopień spelikanienia nie pozwala Ci na racjonalne myślenie.
Nauczaj pelikany i prowadź do oświecenia. By każdy stał się orłem. Jesteś w tym świetny.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

@ khorne
Sam walisz tyle dużymi, co nieprecyzyjnymi słowami to się nie dziw, że ktoś inny podpisuje pod nie coś, co może ci się nie podoba. Ale gorsze jest to, że tylko ślizgasz się po powierzchni tematu a innym ochoczo zarzucasz brak racjonalnego myślenia. Mam wrażenie, że jedyną ocenianą przez ciebie właściwością mediów jest ich wielkość, na zasadzie duże = złe, małe = dobre.
khorne pisze:Duże media mają w dupie pluralizm, obiektywność i jakąkolwiek etykę. Ich to nie dotyczy.
Jak skomentujesz to, że w sąsiednim kraju UE mafia powiązana z partią rządzącą zamordowała dziennikarza pracującego w portalu grupy Ringier Axel Springer, który pisał o korupcji urzędników? Napiszesz może, że Ján Kuciak miał w d. obiektywność i jakąkolwiek etykę, bo pisał źle, ale rzetelnie o rządzących jego krajem? Czy może miał w d., bo pracował w dużej albo w "zagranicznej" redakcji? A to przykład jeden z wielu, gdzie zamordowano dziennikarza "dużych mediów".

No i wciąż używasz zwrotu "wolne media", który nie był na standardach wczorajszego protestu, a jedynie u niektórych wydawców pojawiał się w wyjaśnieniu przyczyny protestu.
khorne pisze: Duże media w dupie miały nasze obawy (nasze, czyli np amatorskich profilów na Fejsie) przed projektem unijnej ustawy ACTA i nasz protest w tej sprawie. Nikt nie chciał się z nami solidaryzować i nie promował naszej akcji - ani TVN, ani Onet, ani Wyborcza. W dupie wszyscy mieli. Zamach na demokrację i wolność słowa występuje jedynie, kiedy po kieszeni mają dostać wielkie molochy medialne
Naprawdę?
https://www.google.com/search?q=protest ... :gazeta.pl
https://www.google.com/search?ei=pvMkYJ ... CA0&uact=5
https://www.google.com/search?q=protest ... interia.pl

W d. to ma np. TVP polskich rolników, o których protestach się nie zająknie a czasem w tym samym dniu zrobi materiał do głównego dziennika skonkludowany stwierdzeniem, że polscy rolnicy nigdy nie mieli się tak dobrze.
khorne pisze:A tak zupełnie poważnie, czy ktokolwiek z Was naprawdę myśli, że taki podatek doprowadzi taki onet do bankructwa? REALLY?
Tłumaczyłem w jednym z pierwszych wpisów, co naprawdę myślę o możliwym mechanizmie stojącym za tym podatkiem, a mimo to uporczywie insynuujesz mi że myślę coś innego niż myślę. Powtórzę więc: tego typu spółki dużych koncernów nie bankrutują. Gdy przestają przynosić zyski porównywalne z pozostałymi firmami w portfolio, to właściciel albo je zamyka, albo próbuje sprzedać. Firmę, która przestała być opłacalna dla dotychczasowego właściciela wskutek zmian prawnych w funkcjonowaniu rynku, kupi jedynie ktoś, kto celowo zdecyduje się na stratę finansową. Np. dlatego, że wydaje nie swoje pieniądze.
khorne pisze:jakże prawdziwy:
Prywatne osoby hobbystycznie prowadzące swoje storny w internecie biją duże media na głowę pod każdym względem: researchu, profesjonalizmu, wiarygodności i niezależności. To ich się cenzuruje. To tam umiera wolność słowa. Mieliście i nadal macie to gdzieś. My mamy was gdzieś
Podaj proszę przykłady tych hobbystów w internecie, którzy biją duże media na głowę pod względem reasearchu. Mam oczywiście na myśli hobbystów, nie kogoś z dłuższą praktyką w dużych mediach, kto postanowił iść spróbować zarabiać na swoim. Proszę aby było odpowiednio dużo przykładów aby można było uznać, że w swej liczbie potrafią oni obsłużyć najważniejsze działki informacyjne zamiast dużych mediów. Może żeby nie było za trudno, to wystarczy po 5 polskojęzycznych, którzy wyróżniają się na tle innych hobbystów w dziedzinach:
- dziennikarstwo śledcze Polska,
- dziennikarstwo śledcze międzynarodowe,
- polityka polska,
- polityka zagraniczna,
- reporterzy wojenni i stref konfliktu,
- gospodarka.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2021, 10:59 przez Kangoor5, łącznie zmieniany 1 raz.
khorne
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:@ khorne
Jak skomentujesz to, że w sąsiednim kraju UE
nie skomentuje, bo :
- nie znam sprawy
- temat dotyczy naszych mediów
Kangoor5 pisze: No i wciąż używasz zwrotu "wolne media", który nie był na standardach wczorajszego protestu, a jedynie u niektórych wydawców pojawiał się w wyjaśnieniu przyczyny protestu.
Przeczytaj chociażby nazwę tego tematu :oczko:
Kangoor5 pisze: W d. to ma np. TVP polskich rolników, o których protestach się nie zająknie
ale po co Ty mi tu z TVP wyjeżdżasz? :) już tutaj napisałem jaki mam stosunek do tej telewizji.
Jeżeli ktoś uważa TVN, wyborczą itp. za padlinę dziennikarską nie oznacza to, że popiera TVP. Dzizas..
Kangoor5 pisze:a mimo to uporczywie insynuujesz mi że myślę coś innego niż myślę.
niezbyt, bo to akurat nie było do Ciebie ;)
khorne pisze:Podaj proszę przykłady tych hobbystów w internecie, którzy biją duże media na głowę pod względem reasearchu.
Chociażby Infopiguła. Podają skondensowane najważniejsze informację korzystając z wielu źródeł. Teraz się mocno zradykalizowała (i przestała być apolityczna), ale dalej można powyciągać smaczki o jakich żadna TV nie powie. Co więcej, ujrzysz nawet tam źródło 'onet', 'wyborcza' itp. . Niebywałe nie? 7zł/miesiąc na spróbowanie nie powinno być dla Ciebie odczuwalne.
khorne
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:No cóż... Jakoś ta Olejnik często się przewija w dyskusjach o mediach ;)
Pewnie dlatego, że jest symbolem patologii dziennikarskiej :tonieja:
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

khorne pisze:
Kangoor5 pisze: No i wciąż używasz zwrotu "wolne media", który nie był na standardach wczorajszego protestu, a jedynie u niektórych wydawców pojawiał się w wyjaśnieniu przyczyny protestu.
Przeczytaj chociażby nazwę tego tematu :oczko:
Ale to do Ryszarda z pretensjami a nie do protestujących firm czy dziennikarzy.
khorne pisze:
Kangoor5 pisze: W d. to ma np. TVP polskich rolników, o których protestach się nie zająknie
ale po co Ty mi tu z TVP wyjeżdżasz? :) już tutaj napisałem jaki mam stosunek do tej telewizji.
Jeżeli ktoś uważa TVN, wyborczą itp. za padlinę dziennikarską nie oznacza to, że popiera TVP. Dzizas..
To był tylko przykład porównawczy tego, jak wygląda manie w d.
Sedno wypowiedzi odnosiło się do tego, że duże prywatne media nie miały w d. protestów w sprawie ACTA, co pisałeś tu jako pewnik bez sprawdzenia.
khorne pisze:
Kangoor5 pisze:Podaj proszę przykłady tych hobbystów w internecie, którzy biją duże media na głowę pod względem reasearchu.
Chociażby Infopiguła. Podają skondensowane najważniejsze informację korzystając z wielu źródeł. Teraz się mocno zradykalizowała (i przestała być apolityczna), ale dalej można powyciągać smaczki o jakich żadna TV nie powie. 7zł/miesiąc na spróbowanie nie powinno być dla Ciebie odczuwalne.
Ale podaj to, o co prosiłem, żeby mnie przekonać że duże firmy dziennikarskie nie są potrzebne. Chodzi o ludzi, którzy pracują w naszym kraju w tych portalach i agencjach prasowych docierając do informacji, które może potem odcedzać Infopiguła. Więc gdzie są ci hobbyści? Wystarczy po 5 nazwisk.
Infopiguła - autorski, bezstronny i wszechstronny przegląd wydarzeń z kraju i ze świata. Odcedzamy to co istotne z informacyjnego szlamu licznych portali i agencji prasowych tak abyś poświęcając jedynie kilka minut co parę dni wiedział wszystko co dzieje się w Polsce i na świecie!
khorne pisze:
Kangoor5 pisze:@ khorne
Jak skomentujesz to, że w sąsiednim kraju UE
nie skomentuje, bo :
- nie znam sprawy
- temat dotyczy naszych mediów
No to trochę słabo że nie znasz sprawy z rynku mediów, którą 3 lata temu przez kilka miesięcy żyła cała Europa.
khorne
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Sedno wypowiedzi odnosiło się do tego, że duże prywatne media nie miały w d. protestów w sprawie ACTA, co pisałeś tu jako pewnik bez sprawdzenia.
Nie przypominam sobie by prywatne media na znak protestu zamykały swoje portale tak jak było wczoraj. No tak, wtedy nie chodziło o kasę tylko o jakąś tam wolność słowa.
TW Stokrotka też wyraziła oburzenie z powodu zabierania przez ABW laptopa Latkowskiego. I co z tego?
Kangoor5 pisze:Ale podaj to, o co prosiłem, żeby mnie przekonać że duże firmy dziennikarskie nie są potrzebne
A gdzie ja napisałem, że nie są potrzebne? Zapytałeś o hobbystów, którzy biją duże media na głowę pod względem researchu i podałem Ci przykład. Jeszcze parenaście dni temu, gdy Chiny groziły Tajwanowi wojną i gdy na amerykańskiej giełdzie wystąpił precedens zakazu kupna akcji - dla pewnej telewizji jedynymi faktami były wtedy rękawiczki Sandersa. I to jest właśnie różnica o której mówie.
Kangoor5 pisze:@ khorneNo to trochę słabo że nie znasz sprawy z rynku mediów, którą 3 lata temu przez kilka miesięcy żyła cała Europa.
To chyba dobrze, że nie zabieram głosu w temacie o czymś o czym już nie pamiętam ? Gorzej byłoby, gdyby była odwrotna sytuacja ;)
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

khorne pisze:Nie przypominam sobie by prywatne media na znak protestu zamykały swoje portale tak jak było wczoraj. No tak, wtedy nie chodziło o kasę tylko o jakąś tam wolność słowa.
A co miało by na celu zamykanie portali w tamtej sytuacji? Społeczeństwo było wtedy wystarczająco zainteresowane tematem, żeby trzeba było jeszcze zwracać nań uwagę takim gestem. Ważniejsze było wtedy informowanie o sprawie.
khorne pisze:TW Stokrotka też wyraziła oburzenie z powodu zabierania przez ABW laptopa Latkowskiego.
W tym błotku to się już potarzajcie z Cichym.
khorne pisze:
Kangoor5 pisze:Ale podaj to, o co prosiłem, żeby mnie przekonać że duże firmy dziennikarskie nie są potrzebne
A gdzie ja napisałem, że nie są potrzebne? Zapytałeś o hobbystów, którzy biją duże media na głowę pod względem researchu i podałem Ci przykład.
Napisałeś, że pojedynczy hobbyści są lepsi w researchu, więc moje "sprawdzam" było jasno zdefiniowane:
żeby nie było za trudno, to wystarczy po 5 polskojęzycznych, którzy wyróżniają się na tle innych hobbystów w dziedzinach:
- dziennikarstwo śledcze Polska,
- dziennikarstwo śledcze międzynarodowe,
- polityka polska,
- polityka zagraniczna,
- reporterzy wojenni i stref konfliktu,
- gospodarka.
khorne pisze:Jeszcze parenaście dni temu, gdy Chiny groziły Tajwanowi wojną i gdy na amerykańskiej giełdzie wystąpił precedens zakazu kupna akcji - dla pewnej telewizji jedynymi faktami były wtedy rękawiczki Sandersa. I to jest właśnie różnica o której mówie.
A miałeś wtedy możliwość wyboru stacji, dla której tematami były stosunki chińsko-tajwańskie i giełda amerykańska? Jeśli miałeś, to tak powinno zostać i tak powinno być w każdym kraju.
khorne pisze:
Kangoor5 pisze:@ khorneNo to trochę słabo że nie znasz sprawy z rynku mediów, którą 3 lata temu przez kilka miesięcy żyła cała Europa.
To chyba dobrze, że nie zabieram głosu w temacie o czymś o czym już nie pamiętam ? Gorzej byłoby, gdyby była odwrotna sytuacja ;)
Z jednej strony tak. Ale zajmujesz dość zdecydowane stanowisko w temacie rynku mediów i jego styku z polityką, dla którego tamto morderstwo jest jednak dość istotnym zdarzeniem pokazującym, że duże zagraniczne firmy mediowe nastawione na zysk nie są z samej definicji złe, zdemoralizowane czy niepotrzebne.
khorne
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Ważniejsze było wtedy informowanie o sprawie.
Odwrócę, a co teraz było takiego, że samo poinformowanie o sprawie nie byłoby wystarczające? K A S A ;)

Kangoor5 pisze:Napisałeś, że pojedynczy hobbyści są lepsi w researchu, więc moje "sprawdzam" było jasno zdefiniowane: żeby nie było za trudno, to wystarczy po[...]
używając Kangurowej retoryki
Kangoor5 pisze: W setkach, jak nie w tysiącach miejsc możesz znaleźć tą informację.
[...]
Zadaj to pytanie jakiejś wyszukiwarce. Np. google.com. Tam dużo szybciej znajdziesz wytłumaczenie na swoją miarę, niż by tu akurat ktoś trafił z odpowiednim. Ale wyczyść wcześniej wszystkie ciasteczka z urządzenia, bo z tego co piszesz, to zbyt głęboko siedzisz w swojej bańce.
Z jedną niewielką różnicą. Ja Ci ten przykład podałem na tacy ;)
Kangoor5 pisze: A miałeś wtedy możliwość wyboru stacji, dla której tematami były stosunki chińsko-tajwańskie i giełda amerykańska? Jeśli miałeś, to tak powinno zostać i tak powinno być w każdym kraju.
No to po co ten temat w ogóle? TVN po tym podatku nie zdechnie. Gwarantuje.
Kangoor5 pisze: Z jednej strony tak. Ale zajmujesz dość zdecydowane stanowisko w temacie rynku mediów i jego styku z polityką, dla którego tamto morderstwo jest jednak dość istotnym zdarzeniem pokazującym, że duże zagraniczne firmy mediowe nastawione na zysk nie są z samej definicji złe, zdemoralizowane czy niepotrzebne.
Zajmuje zdecydowane stanowisko w temacie POLSKIEGO rynku mediów. Mój RAM nie ogarnia całego świata, a i całego świata nie zapamięta. Zresztą sam temat rynku medialnego to nie jest jakiś mój ulubiony temat, są lepsze (chociażby makroekonomia, na której znam się zdecydowanie lepiej :spoko: )
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moja opinia w tej sprawie jest następująca, …
Na początku odpowiem, według mnie, co to są wolne media i po co ten protest.
Wolne media to takie które na własną odpowiedzialność w oparciu o. wiedzę i zwykłą ludzką przyzwoitość, tworzą treści, które wszyscy my czytamy. No bo chyba, piszę do tych oburzonych, po mimo odmiennych poglądów, zaglądacie na ONET, WP, INTERIA, czy inne portale internetowe. Zwykłą obłudą, jest tu i ówdzie, krytyka FB, GOOGLE, szczególnie przez tych, którzy mają tam swoje konta.
Wolnymi mediami, bez najmniejszej wątpliwości, nie są media działające pod kierunkiem obecnie rządzących. Media, które raczą nas narracją o wykwintnych posiłkach w restauracjach, nie widząc problemu z respiratorami. Nie są wolnymi mediami media, które za serduszko wyrzucają prezenterkę z pracy. Nie są wolnymi mediami, media, które ignorują na życzenie władzy swojego koalicjanta, tylko dla tego, że śmiał mieć chwilowo, odmienne zdanie. Przy okazji pozwolę sobie zauważyć, że P. Gowin twierdzi, że pomysł z podatkiem dla mediów, nikt z nimi nie konsultować.
Co więcej, okazuje się (nie sądzę, że dla rządzących będzie to miało jakieś znaczenie), że sam pomysł jest nie konstytucyjny. Nie można tego samego przychodu dwukrotnie opodatkowywać.
Znakomita większość przyzwoitych ludzi i przyzwoitych mediów, poparło protest. Znalazła się grupa mocno przestraszonych, które bądź to ze strachu, bądź to z czystej kalkulacji siedziały cicho.
Część argumentów na forum nadawało się do dyskusji, część było kompletnie bzdurnych.
Szczególnie podobał mi się argument dot. Olejnik i jej szpilek za 10 tys. Autorowi proponuję, aby poszukał w sobie coś ponad przeciętnego i sprzedał to w przestrzeni publicznej.
Media Tadzika z litości, pozostawię w spokoju.
khorne
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze: Wolne media to takie które na własną odpowiedzialność w oparciu o. wiedzę i zwykłą ludzką przyzwoitość, tworzą treści, które wszyscy my czytamy.
Dzięki za definicję. Teraz wiem, że wolne media to TVN, TVP, Wyborcza i każde inne w tym kraju. W końcu podpinają się pod tą definicję. No chyba, że będziemy restrykcyjni wobec niemierzalnego kryterium przyzwoitości - wtedy to nikt nie będzie pasował ;)
Ryszard N. pisze:Zwykłą obłudą, jest tu i ówdzie, krytyka FB, GOOGLE, szczególnie przez tych, którzy mają tam swoje konta.
Srogo. Podam Ci argument na takim samym poziomie "Zwykłą obłudą jest tu i ówdzie krytyka rządu, szczególnie przez tych, którzy nie wyemigrowali". Taki sam poziom retoryki ;)
Ryszard N. pisze:Wolnymi mediami, bez najmniejszej wątpliwości, nie są media działające pod kierunkiem obecnie rządzących.
A ktoś w tym temacie stwierdził inaczej? Ja sobie nie przypominam.
Ryszard N. pisze: Co więcej, okazuje się (nie sądzę, że dla rządzących będzie to miało jakieś znaczenie), że sam pomysł jest nie konstytucyjny. Nie można tego samego przychodu dwukrotnie opodatkowywać.
Oczywiście, że można. Kwestia nazewnictwa. Nie tak dawno zakupiłem nieruchomość za gotówkę, od której już odprowadziłem podatek (dochodowy), a mimo to musiałem zapłacić PCC. Czyż w praktyce nie jest to podwójne opodatkowanie? ;) TK nie wstawił się za mną. slogan, sloganem, rzeczywistość, rzeczywistością.

Dobra wracam do pracy! :spoczko:
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

khorne pisze:
Kangoor5 pisze:Ważniejsze było wtedy informowanie o sprawie.
Odwrócę, a co teraz było takiego, że samo poinformowanie o sprawie nie byłoby wystarczające? K A S A ;)
Brak świadomości społecznej co do prawdopodobnej konsekwencji planowanych zmian. A z tym KASA to stajesz się nudny i (teraz użyję zupełnie świadomie) podobny do TVP, która w ten sposób tworzy kozłów ofiarnych: sędzia zarabia tyle i ma emeryturę taką, nauczyciel w przeliczeniu na lekcję zarabia tyle, ..... a potem huzia na juzia i mniej inteligentni odbiorcy to powtarzają z zawiści.
khorne pisze:
Kangoor5 pisze:Napisałeś, że pojedynczy hobbyści są lepsi w researchu, więc moje "sprawdzam" było jasno zdefiniowane: żeby nie było za trudno, to wystarczy po[...]
używając Kangurowej retoryki
Kangoor5 pisze: W setkach, jak nie w tysiącach miejsc możesz znaleźć tą informację.
[...]
Zadaj to pytanie jakiejś wyszukiwarce. Np. google.com. Tam dużo szybciej znajdziesz wytłumaczenie na swoją miarę, niż by tu akurat ktoś trafił z odpowiednim. Ale wyczyść wcześniej wszystkie ciasteczka z urządzenia, bo z tego co piszesz, to zbyt głęboko siedzisz w swojej bańce.
Nie no, naprawdę nie ogarniasz Googla? No to proszę: https://www.google.com/search?q=%E2%80% ... /2021&tbm=
khorne pisze:Z jedną niewielką różnicą. Ja Ci ten przykład podałem na tacy ;)
Nic nie podałeś a poza tym po raz drugi obciąłeś w cytacie o co mi chodziło. Prosiłem o 5 osób, które hobbystycznie zajmują się każdą z 6 wybranych, podstawowych działek dziennikarstwa. Nie powinieneś mieć problemu, skoro jest ich tak dużo i są tacy dobrzy. A tymczasem napisałeś mi nazwę jakiegoś agregatora treści i twierdzisz, że coś mi na tacy podałeś. Rozmawia się z tobą jak ze ślepym o kolorach.
khorne pisze:
Kangoor5 pisze: A miałeś wtedy możliwość wyboru stacji, dla której tematami były stosunki chińsko-tajwańskie i giełda amerykańska? Jeśli miałeś, to tak powinno zostać i tak powinno być w każdym kraju.
No to po co ten temat w ogóle? TVN po tym podatku nie zdechnie. Gwarantuje.
I pewnie masz świadomość, ile ta Twoja gwarancja znaczy ;-)
khorne pisze:
Kangoor5 pisze: Z jednej strony tak. Ale zajmujesz dość zdecydowane stanowisko w temacie rynku mediów i jego styku z polityką, dla którego tamto morderstwo jest jednak dość istotnym zdarzeniem pokazującym, że duże zagraniczne firmy mediowe nastawione na zysk nie są z samej definicji złe, zdemoralizowane czy niepotrzebne.
Zajmuje zdecydowane stanowisko w temacie POLSKIEGO rynku mediów. Mój RAM nie ogarnia całego świata, a i całego świata nie zapamięta. Zresztą sam temat rynku medialnego to nie jest jakiś mój ulubiony temat, są lepsze (chociażby makroekonomia, na której znam się zdecydowanie lepiej :spoko: )
No i fajnie że masz w czymś lepsze rozeznanie. Mam nadzieję, że idzie za tym świadomość niedoinformowania w zakresie mechanizmów działających na rynku mediów, skoro nawet głośnej sprawy sprzed kilku lat, która wywróciła scenę polityczną w sąsiednim kraju nie ogarniasz swoim RAMem.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widzę, że jeden z pelikanów pluje pokarmem, który podajesz na tacy. Nieładnie. Przydałoby się przywołać go do porządku. To powinno nauczyć szacunku i przywrócić wiarę w treści, które serwujesz, a może nawet uczynić je smacznymi dzięki twoim celnym sugestiom.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Mam wrażenie, ze w Polsce można utworzyć partie i jako program podać:
- inni robią tylko kasę
- inne to tylko niemieckie/ruskie
... i juz masz wszystkich ciemnych za sobą i wygrywasz każde wybory, a każda ich bzdurna działalność dostaje bezrefleksyjne oklaski.
ODPOWIEDZ