Bieganie w Szwecji

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Machonus
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wyjazd rodzinny na kilka dni do Szwecji pozwolił mi na pobieganie w innym kraju -  co moge napisać ! Super ! Polecam wszystkim Karlskronę do biegania - mnóstwo wspaniale przygotowanych tras w lasach. Piekne fiordy!

Aby jednak nie kłamać - nie biegałem obecnie po tych trasach ale znam je z poprzednich wizyt gdy byłem jeszcze "zwykłym zjadaczem dróg".

Natomiast biegałem po asfalcie - wyznaczoną drogą dla rowerzystów i pieszych na wyspie Verko (to tam gdzie przypływa prom) cała trasa oświetlona no po prostu nic innego tylko biegać, biegać, biegać - ja taki odcinek u siebie w Polsce mam na odległości no moze 1 km tzn. trochę mu daleko do tego w Szwecji.
Marzy mi sie, że kiedyś i u nas w Polsce te trasy będą przygotowane tak jak tam.

W czasie wieczornego biegu spotkałem kilku biegaczy i wszyscy byli dobrze widoczni - kurtki całe w odblaskach - wyglądałem przy nich jak BATMAN ;- )

Polecam wszystkim wypad na drugą strone Bałtyku - choćby na jeden trening - Stena Line organizuje takie krótkie wyjazdy a przy okzaji można poznac kawałek historii miasta Karlskrony.

Zna ktoś z Was moze jakieś ważniejsze imprezy biegowe w Szwecji ?
Oprócz biegania latam!
GG # 392259
PKO
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maraton w Sztokholmie oczywiscie

A jeśli o bieganie chodzi, to nie wiem jak jest w Szwecji, ale jak byłem w Turku to po prostu szczęka mi opadała jak widziałem np. w lesie pętlę kilkukilometrową specjalnie dla biegaczy pokrytą grubą warstwą trocin - biegało się jak po gabce. W tym samym lesie była pętla 6km z latarniami, mimo, że to był regularny las, żaden park. Miło jest w zimie po lesie po pracy przy świetle biegać.
ENTRE.PL Team
DaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tey bym chcial do Skandynawii. Im dalej na polnoc tym lepiej. Nawet perspektywa pieciogodzinnego dnie mnie nie odstrasza.
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i te bezpruderyjne skandynawki na saunie... echh
SBBP.WAW.PL
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze bardziej bezpruderyjne i to Słowianki znajdziesz w Polsce. Tylko że te trasy biegowe tak słabo przygotowane. Słyszałem o maratonie na Bornholmie (no niby nie Szwecja, ale bliżej) i biegu dookoła Bornholmu (około 140 km). Jak znajdę linka to dam znać
wirek
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from wirek on 12:19 pm on Dec. 10, 2003
Jeszcze bardziej bezpruderyjne i to Słowianki znajdziesz w Polsce.
Bułgarki?
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
Machonus
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No własnie jest przeciez Bornholm ! Z Ustki to rzut beretem

Tutaj są trasy rowerowe http://www.bornholm.pl/rowery.htm i cały Bornholm co i jak !

szukam tego linka

szukam dalej
Oprócz biegania latam!
GG # 392259
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ