szukam 'normalnego' banku

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

na przykładzie takich akcji widze dobrą robotę speców od marketingu, zasada: zamień klientów w wyznawców.
;)
SBBP.WAW.PL
PKO
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmmm...
Czy w którymś banku można zrobić SWIFTa on-line, bez wycieczki do analogowej placówki?
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hmm, multibank pozwala na przelewy walutowe, nie wiem tylko jakie sa oplaty (nie korzystalem).
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Banki jak każdy inny biznes stworzono żeby wyciągać mi z kieszeni pieniądze. Sam pracuję w banku i na co dzień słyszę jak koledzy rozmawiają tylko o tym co zrobić, żeby więcej na klientach pieniędzy zarobić. Moja żelazna zasada: żadnej lojalności wobec nikogo poza rodziną i przyjaciółmi.

Z bankami wirtualnymi jest jeden problem - jak siądą im systemy to nasze pieniądze przemineły z wiatrem. A Bin Laden i spółka ciągle coś planują jak zniszczyś systemy komputerowe i to tylko kwestia czasu jak wymażą pamięć jakiegoś dużego banku łącznie z kopiami zapasowymi i archiwami. Dlatego od czasu do czasu polecam przelać z tych banków pieniądze do normalnego banku i przelać z powrotem. Mając potwierdzenie przelewu w ręce człowiek ma choćby złudzenie, że jego pieniadze nie są wirtualne.

Fredzio jesteś idealnym klientem banków, gdyby było więcej takich klientów to ich wyniki finansowe od razu by się poprawiły. Ja regularnie znajduje błędy banków, choć ostatnio ich mniej. To drobne kwoty, ale i nie warte może poświęcania czasu, ale kiedyś mogą się walnąć na większą sumę i co wtedy.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pracowałem w BRE Banku jako opiekun klienta i potwierdzam słowa PAwła - te o chęci zarobku. Czasami też myliłem się. To rzecz ludzka. Ale nie wyobrażam sobie, żeby móc zniszczyć całość danych, łącznie z kopiami zapasowymi. Choć to pewnie możliwe to jednak baaaardzo mało prawdopodobne.
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zgadzam sie z Toba PAwle i mam obecnie dwa konta w Pekao sa- bardzo ich nie lubie od jakiegos czasu, ciagle kase sciagaja nie wiadomo za co, strasznie duzo papierow przysylaja+ zmienili mi numer konta i moja karta klienta juz nie dziala...
w drugim banku mam normalne konto z dostepem przez internet abym nie musiala chodzic i wklepywac zlecenia.
A wirtualne konto jest mi potrzebne na jakis czas.... bo jak sie bede przeprowadzac to nie mam zamiaru jeszcze stac w banku przez jakis idotyczny czas aby cokolwiek zalatwic. A jak mnie sie bank spodoba to moze w nim zostane.....

Tak swoaja droga ja nie moge wyjsc z podziwu jak w polsce banki moga tak zdzierac kase z ludzi!!!!! jeszcze tak zlodziejskich bankow to ja dawno nie widzialam.....
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jak jest z udzielaniem przez mbanki itp kredytów, rok linii itp? Łatwo wyciągnąć od nich kasę?
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie próbowałem. mBanku używam tylko do obsługi rachunków...
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to właśnie o lojalność chodzi. Mam w mBanku rachunek od kilku już chyba lat, są tam regularnie moje roczne zarobki, a jak dla zabawy na ich stronie internetowej sprawdzilem jaki limit overdraftu mi dadza to wypluli komunikat, ze nie mam zdolnosci kredytowej (żadnej, w ogóle). Uśmiałem się nieźle.

Być może to megalomania, ale uwazam, ze należę do nielicznej grupy Polaków, którzy właśnie zdolność kredytową posiadają - stała praca, od 10 lat w tej samej instytucji, wykształcenie, sektor stabilny, żadnych kredytów poza kartą kredytową, własne mieszkanie, żadnych zobowiązań finansowych.

To ja się pytam, komu mBank udziela kredytów, jeśli nie takiej osobie jak ja?

(Edited by PAwel at 5:48 pm on Dec. 10, 2003)
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Łeeeee to kiepskie te mbanki ! Ja mogę w PKO brać 5 lub 6 razy więcej niż pensja rok lini+ kredyt... można nieźle wyjść na tym...
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

PAwle przeciez to odrazu widac ze podejrzane ze chcesz kredyt ;)
jak nigdy nie chciales to dlaczego teraz?

Ja swojego czasu pracujac jeszcze w polsce nie moglam dostac karty kredytowej- konto w banku posiadalam wtedy od 7-8 lat, umowe o prace w stabilnej firmie ;) i nie chcieli mi dac
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Caryca, nie od dziś znane są złote zasady decydentów kredytowych:

1. Najlepszy kredyt to kredyt nieudzielony.
2. O kredyt staraj się gdy go jeszcze nie potrzebujesz.

Jeśli klient ma kłopoty z płynnością i pójdzie do banku po kredyt, który tą płynność ma mu porawić, to kredytu nie dostanie, bo "ma kłopoty z płynnością".

Z w ogóle jeśli już daje się kredyt (to ostateczność) to najlepiej zabezpieczony depozytem gotówkowym w wysokości 110%. I nie śmiejcie się, bo zdziwilibyście się jak często to się zdarza.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Machonus
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bardzo , bardzo polecam Inteligo ! Rzeczpospolita jako chyba gazeta, instytucja godna zaufania zawsze daje mu nagrody w swoich rankingach !

Nie chce mi sie pisac plusów banku bo są na
www.inteligo.pl
Po przejęciu ich przez PKO Bank Polski nic sie nie pogorszyło a i polepszyło 1600 bankomatów w Polsce z których za darmo mozna wypłacac kase i debet w koncie do którego nie musisz mieć zadnych papierów!
W ciągu jednej minuty przyznali mi debet o o jaki prosiłem !

Nie jestem ich pracownikiem, za polecenie konta nic nie dostanę .... chociaz nie .... caryca masz ode mnie e-mail !
Oprócz biegania latam!
GG # 392259
Awatar użytkownika
active
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja mam konta w 3-ech bankach, które się uzupełniają:

PKO BP: ROR + duuużo łatwo dostępnych kredytów;
Inteligo: Posiada możliwość utworzenia wielu rachunków do jednego konta. Wykorzystuje to do oszczędzania na konkretne cele;
mBank: Wykorzystuję głównie do trzymania większych kwot (eMax) oraz posiadam tam rachunek "firmowy" (mBiznes), łatwe przelewy do ZUS, US itp.

Zastanawiam się do załorzenia konta w MultiBanku lub VVBanku.

pozdr
[b][url=http://www.actv.prv.pl]www.actv.prv.pl (Jak zacząłem biegać?)[/url][/b]
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chyba Rockefeller powiedzial: "Zeby dostac kredyt, musisz udowodnic bankowi, ze go nie potrzebujesz" ;)

Ja zalatwialem teraz kredyt odnawialny w multibanku - mbank ma ciut glupsze warunki (rachunek zasilany od co najmniej 1/2 roku, pare innych dziwnych szykan) - moze dlatego PAwle okazalo sie, ze nie masz zdolnosci? Tutaj procedury sa dosc wygodne (w porownaniu ze stertami papierow w innych bankach).

W kazdym razie polskie banki strasznie zdzieraja, to fakt - ja jestem w trakcie wynoszenia sie z BSK, bo tak wg swojego widzimisie nagle dowalili oplaty za przelewy przez internet, oplaty za teleserwis (oprocz oplaty za prowadzenie konta). Do tego idiotyczne wymagania dot. umow (ciezko jest dostac jakikolwiek kredyt w sytuacji, kiedy masz umowe na czas okreslony, nawet jesli to kolejna twoja umowa u tego samego pracodawcy)... dlugo by tak mozna ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ