szukam 'normalnego' banku
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
no wlasnie, chcialam taka mala sonde przeprowadzic, ktore banki waszym zdaniem sa ok. szukam aktualnie jakiegos banku no i jakos tak.... mam problem z wyborem.
Szukam raczej banku gdzie nie ma obowiazku co miesiecznej wplaty pewnej sumy..... doradzicie cos?
Szukam raczej banku gdzie nie ma obowiazku co miesiecznej wplaty pewnej sumy..... doradzicie cos?
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Zależy do czego... Jak do przelewania pensji, obsługi rachunków, przelewów i innego takiego oganiania - mBank i żaden inny.
Upierdliwe jest samo uruchamianie konta - czekasz na umowę, odsyłasz podpisaną, potem czekasz na karty, hasła, musisz dzwonić na infolinie, żeby to wszystko aktywować itd... ale jak już wszystko ruszy, to niech sie banki analogowe schowają. Wygoda fantastyczna.
Za miesiąc sprawdzę, czy wpłynęła prowizja od mbanku za pozyskanie nowej klientki
Upierdliwe jest samo uruchamianie konta - czekasz na umowę, odsyłasz podpisaną, potem czekasz na karty, hasła, musisz dzwonić na infolinie, żeby to wszystko aktywować itd... ale jak już wszystko ruszy, to niech sie banki analogowe schowają. Wygoda fantastyczna.
Za miesiąc sprawdzę, czy wpłynęła prowizja od mbanku za pozyskanie nowej klientki

[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
popatrze na stronke co tam maja:)
a ty deckard co sie tak autocenzurowales;)
a ty deckard co sie tak autocenzurowales;)
- THEsiu
- Wyga
- Kontakt:
Polecam Inteligo. Tez super wygoda. Siedzisz przed kompem i zarzadzasz sobie kontem nie wychodzac z domu.
From that day on, if I was ever going somewhere I was running!
[url]http://www.gump.prv.pl/[/url] - [b]Forrest Gump[/b] - serdecznie zapraszam!
[url]http://www.gump.prv.pl/[/url] - [b]Forrest Gump[/b] - serdecznie zapraszam!
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
wlasnie sie nad nim zastanawiam jakos bardziej zachecajacy niz mbank
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jak teraz sie im przyglądam, to mi się też bardziej podoba niż mbank. Ale zarówno w mbanku i w intelligo są te listy haseł jednorazowych których nienawidzę bo wszystkie tego typu papierki oprócz pieniędzy to są dla mnie śmiecie (wyciągów z kont, kart, rachunków nawet nie otwieram tylko od razu przeznaczam do utylizacji)!
Dlatego ja juz od chyba '99 roku wykorzystuję www.ewww.pl - czyli Pekao SA - tam jest TOKEN, czyli małe urządzenie którego do tej pory nie zgubiłem. Wole to niż papiery ale na pewno nie jest to zbyt nowoczesna instyutuacja.
Ale - ja akurat nie oczekuję tego od banków. Jedyne czego oczekuję - to żebym musiał o nich jak najmniej myśleć.
Dlatego ja juz od chyba '99 roku wykorzystuję www.ewww.pl - czyli Pekao SA - tam jest TOKEN, czyli małe urządzenie którego do tej pory nie zgubiłem. Wole to niż papiery ale na pewno nie jest to zbyt nowoczesna instyutuacja.
Ale - ja akurat nie oczekuję tego od banków. Jedyne czego oczekuję - to żebym musiał o nich jak najmniej myśleć.
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam konto w mBanku od 2001 i jestem zadowolona z ich us³ug. Czasami mam pewne zastrze¿enia do poziomu, jaki reprezentuje ich customer service - ale to moje skrzywienie zawodowe. Generalnie s± OK, polecam.
-
- Zaprawiony W Bojach
www.vwbankdirect.pl też jest token i nie przysyłają wyciągów. używam od roku i trochę i jest ok.
bez wiekszych wpadek.
bez wiekszych wpadek.
SBBP.WAW.PL
- mucherek
- Stary Wyga
- Kontakt:
Ja również mam konto w mbanku, ale ze względu na parę niedogodności (np. śmiesznie niskie limity wypłat), dołożyłem sobie w tym roku konto w multibanku (to taki mbank, tyle że z większym powerem, ale też i płatny). Zresztą tych kont mam zawsze parę - jakoś tak lubię po prostu testować
.
Multibank jest jednak o 1-2 stopnie wyżej od mbanku, jeśli chodzi o obsługę - z jednej strony to dla nich to też jest biznes sprzedać jak najwięcej, ale mnie np. pozytywnie zaskoczyli we wrześniu - zamówiłem kartę, ale nie zdążyła przyjść przed moim wyjazdem. Po powrocie- karta jest, a za chwilę telefon z banku, czy aby na pewno karta dotarła, bo wysłali 2 tyg. temu, a ja jeszcze nie aktywowałem.
Jeszcze jedna zaleta multibanku - ich strona nie "wariuje" pod Mozillą/Firebirdem (mbank ma tendencję do otwierania się w 2-3 okienkach niestety, suxx)

Multibank jest jednak o 1-2 stopnie wyżej od mbanku, jeśli chodzi o obsługę - z jednej strony to dla nich to też jest biznes sprzedać jak najwięcej, ale mnie np. pozytywnie zaskoczyli we wrześniu - zamówiłem kartę, ale nie zdążyła przyjść przed moim wyjazdem. Po powrocie- karta jest, a za chwilę telefon z banku, czy aby na pewno karta dotarła, bo wysłali 2 tyg. temu, a ja jeszcze nie aktywowałem.
Jeszcze jedna zaleta multibanku - ich strona nie "wariuje" pod Mozillą/Firebirdem (mbank ma tendencję do otwierania się w 2-3 okienkach niestety, suxx)
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Ja korzystam z konta PRO w LukasBanku.
Przy średnim saldzie 5000zł w miesiącu - żadnych opłat za prowadzenie.
Bez opłat za przelewy itp.
Jest token.
Są bankomaty - każdy euronet i bankomaty BZ WBK.
W LukasBank wszedł jakiś bank francuski więc są szanse, że się to nie wykopyrtnie;)
Sprawdź sobie ofertę.
Osobiście jestem w miarę zadowolony. Ocena - 4.
A - możesz też poszukać ocen banków w www.expander.pl
Przy średnim saldzie 5000zł w miesiącu - żadnych opłat za prowadzenie.
Bez opłat za przelewy itp.
Jest token.
Są bankomaty - każdy euronet i bankomaty BZ WBK.
W LukasBank wszedł jakiś bank francuski więc są szanse, że się to nie wykopyrtnie;)
Sprawdź sobie ofertę.
Osobiście jestem w miarę zadowolony. Ocena - 4.
A - możesz też poszukać ocen banków w www.expander.pl
Któż jak Bóg!
- Hubert
- Wyga
- Kontakt:
mBank rulez 

Quidquid latine dictum sit, altum videtur - cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dziekuje wam wszystkim za informacje!!! 
Posprawdzam sobie jeszcze te banki, wiem juz ze potrzebuje napewno Swifta, czy jak to sie nazywa...
Jakos tak bardziej wierze instytucja ktore sa juz od jakiegos czasu na rynku....

Posprawdzam sobie jeszcze te banki, wiem juz ze potrzebuje napewno Swifta, czy jak to sie nazywa...
Jakos tak bardziej wierze instytucja ktore sa juz od jakiegos czasu na rynku....
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
multibank
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl