Rok temu we wrześniu go kupiłem, a w sumie wtedy nie pisałem na forum, więc możliwe.
Mam go od ponad roku i póki co jestem generalnie zadowolony. Wystawiłbym takie mocne 4/5 za funkcjonalność. Biegam prawie zawsze z pasem HR, ale pomiar z nadgarstka też sprawdzałem i średnie wartości mniej więcej się pokrywają (choć na interwałach już pewnie mało dokładny).
Bateria trzyma bardzo dobrze, bez problemu przebiegniesz na nim maraton, ładuję go raz na kilka treningów, a jest non stop włączony z pomiarem chwilowego tętna.
Jeśli do czegoś mam się przyczepić, to cyferki na poprzednim modelu były większe, teraz jest bardziej designersko, ale mniej czytelnie przy moim astygmatyzmie, szczególnie gdy jest słabsza widoczność.
Za to fajny bajer, że w nocy tarcza podświetla się sama po odpowiednim skierowaniu zegarka nadgarstkiem - nie trzeba nawet nic klikać.
Jeśli szukać jeszcze minusów, może GPS czasem na pierwszym kilometrze jest mniej dokładny, ale potem już łapie stabilność.
Plusem w porównaniu z Garminem jest z tego co słyszalem to, że można łapać lapy ręcznie, a autolap co kilometr idzie i tak w tle samoczynnie. (nie wiem, czy Garmin w końcu też to wprowadził czy nie).
Platforma Polara też jest dość fajna i przejrzysta. Wygląd zegarka też moim zdaniem jest spoko, taki neutralny, pasuje do wszystkiego.
Jak coś jeszcze chcesz wiedziec, to pytaj.