Komentarz do artykułu Noc rekordów: 14:06.62 Gidey i 26:11.00 Cheptegeiego
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Mam wrażenie, że Cheptegei jest "krzywy" Może to złudzenie apteczne ale jakby był lekko przechylony w swoją prawą stronę.
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To detal. Jest mega sztywny w podporze, aż do samej mety. Dużo dobrego może zdziałać prawdziwy fizjo w jego zespole. Do tej pory to oni się masowali na zasadzie im mocniej wciśniesz łokieć w łydkę tym lepiej. Cała Kenia i Uganda na tym bazuje, tak samo jak na ugali i herbacie z cukrem. Jeżeli ma też w zespole dietetyka, to jest szansa na dalszy rozwój również dzięki odstąpieniu od tradycji i poprawieniu tego elementu. Wydaje się bystrym gościem, co niestety jest rzadkością w tamtych społecznościach, a to rokuje najbardziej na dalszy rozwój.
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak, też tak myślę. Stąd prowadzenie w idealnym scenariuszu można zoptymalizować.yacool pisze:Do dobrego sklejenia i wiezienia się potrzeba takiego samego lub zbliżonego rytmu pracy. Tam była za duża różnica, żeby się wtopić w pejsa.kubawisniewski1 pisze:Ugandyjczyk przez 1-2 km nie kleił Kimeliego super blisko, by korzystać z jego prowadzenia w 100%...
- marek301
- Zaprawiony W Bojach
Nie myślałem, że jest tak źle.yacool pisze:Cała Kenia i Uganda na tym bazuje, tak samo jak na ugali i herbacie z cukrem.. Jeżeli ma też w zespole dietetyka, to jest szansa na dalszy rozwój również dzięki odstąpieniu od tradycji i poprawieniu tego elementu. Wydaje się bystrym gościem, co niestety jest rzadkością w tamtych społecznościach, a to rokuje najbardziej na dalszy rozwój.
Zastanawiam się czy to nie jest ważna przyczyna ich krótkiego życia?
(mam na myśli "bystrość")
Może jednak ta "śmietnikowa dieta?
(albo jedno i drugie)