Komentarz do artykułu Biegacze górscy wg ITRA - raport 2013-
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Biegacze górscy wg ITRA - raport 2013-2019
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
"z raportu obejmującego setki tysięcy biegów" "uczestniczyli w blisko 251 tys imprez"
Ciekawe skąd te kosmiczne liczby, bo raczej nie z ich bazy. Mają w bazie około 12.5k wydarzeń (=biegów), z czego duża część bez wyników (na oko połowa lekko, ale musiałbym policzyć dokładnie :P). No niech będzie 8k biegów max...
"5 milionów startów" to już jakoś tam rozsądne jest (przy 8k biegów, to jakieś 600 osób na zawody średnio, chyba dużo, ale ok). 5mln wyników / 250k imprez to 20 osób na zawody, noooo nie wiem Także chyba raport lekko koloryzowany.
W RMT mamy 400k startów, wiadomo, mało, ale nam nikt za to nie płaci :P
Ciekawe skąd te kosmiczne liczby, bo raczej nie z ich bazy. Mają w bazie około 12.5k wydarzeń (=biegów), z czego duża część bez wyników (na oko połowa lekko, ale musiałbym policzyć dokładnie :P). No niech będzie 8k biegów max...
"5 milionów startów" to już jakoś tam rozsądne jest (przy 8k biegów, to jakieś 600 osób na zawody średnio, chyba dużo, ale ok). 5mln wyników / 250k imprez to 20 osób na zawody, noooo nie wiem Także chyba raport lekko koloryzowany.
W RMT mamy 400k startów, wiadomo, mało, ale nam nikt za to nie płaci :P
-
- Zaprawiony W Bojach
Sorry, się pogubiłem, dla pewności: Za co Wam nikt nie płaci?
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Luz nie wszyscy wszystko wiedzą. Warto rozmawiać. W itra są chyba jakieś składki członkowskie dla orgów, więc jak już się je opłaca, to potem głupio tych wyników nie wysłać Chyba, ale może też się już pogubiłem.
Wracając do tych 250k imprez, to jest tam w tej marketingowej notce sprecyzowane skąd ta dana? Bo jak już wspominałem, nie z ich bazy, chyba, że 95% jest ukryte przed światem.
Wracając do tych 250k imprez, to jest tam w tej marketingowej notce sprecyzowane skąd ta dana? Bo jak już wspominałem, nie z ich bazy, chyba, że 95% jest ukryte przed światem.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma, ale szczerze mówiąc ja od razu założyłem, że to nie ich własna baza.
Spróbuję dopytać.
Spróbuję dopytać.
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Chyba, że nie ich baza. To by też oznaczało, że jest coś "trailowego" z bazą opasłą, że hej, to trzeba namierzyć bo to ciekawe
-
- Zaprawiony W Bojach
Rychło w czas przypomniał mi się temat, mam odpowiedź taką w miarę szczegółową od Adriana z ITRA team.rachwal pisze:Chyba, że nie ich baza. To by też oznaczało, że jest coś "trailowego" z bazą opasłą, że hej, to trzeba namierzyć bo to ciekawe
Hello Kuba,
Thank you for your question. I hope you liked the report.
All these results are from races in our own database, we do not use other databases.
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Tak może być, mój błąd, liczydło mi się zepsuło i pominąłem 2/3 danych...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Myślę, że błąd wynika z pomyłki w tekście. Wspomniana liczba biegów jest inna od tej prezentowanej w raporcie:) Miłego dnia! https://www.itra.run/documents/Infograp ... s-2020.pdf
-
- Zaprawiony W Bojach
o jaaaaa, teraz sobie uświadomiłem sens pytania rachwała i to, co napisała Kasia (a Adrian z ITRA mi wyprostował). Postawiłem w myślach przecinek w złym miejscu.
Nie ma dla mnie usprawiedliwienia, jedynie to, że jak jest za dużo zer, to mój ciasny umysł tego nie ogarnia.
POPRAWIAM NA "blisko 26 tysięcy imprez"
Nie ma dla mnie usprawiedliwienia, jedynie to, że jak jest za dużo zer, to mój ciasny umysł tego nie ogarnia.
POPRAWIAM NA "blisko 26 tysięcy imprez"