Jak już kombinujesz ro sprawdź tempo 4:15

Dzisiaj mam do zrobienia 22km w 4:25. Ciekawy jestem jak to wejdzie bo jest bardzo gorąco.
Moderator: infernal
Zupełnie bez sensu.Kupiłem też magnez na maraton w saszetkach
Jacku ale nie za dużo. Tak z 42 km, nie więcej...Siedlak1975 pisze: Jak już kombinujesz ro sprawdź tempo 4:15![]()
jacekww pisze: Tak Adam, tyle będzie w sam raz, plus ostatnie dwieście w trupa.
Na razie skupiam się wyłącznie na przygotowaniach i jak najlepszej ich realizacji. A czym lepiej mi to wyjdzie, tym pewnie apetyt będzie rósł co do oczekiwań. Na razie nie ma sensu szczegółowo myśleć o tym, kupa czasu jeszcze która może przynieść wiele zmian, oby tylko na lepsze.ZbyszekP pisze:widzę że dobrze Ci idą przygotowania, wiesz już na ile M pobiegniesz ?
Siedlak1975 pisze:No zgadnij kto tam kliknął
Dobrze wyłapałeś to wszystko, gdzie ja z tym co piszesz też się zgadzam, zdobywając informację po każdym kolejnym treningu.jarjan pisze:Wg mnie, za słabo (za wolno) trenujesz, i dlatego te wszystkie np. WB2 tak lekko wchodzą i możesz sobie pozwolić na dużo dodatkowych "nieplanowanych" kilometrów.
Jeśli masz PB/HM/1:28:09, to jesteś na co najmniej 3h05 (tempo 4:23), a ty w takim tempie biegasz WB2! Musi być łatwo.Spróbuj 4:10-4:15 z kontrolą tętna (wysoki drugi zakres a końcówka może wchodzić w trzeci) - powinno być jak się należy.
Trenuj na 3h05 - przede wszystkim tempa akcentów, bo jak zrozumiałem(?) km nie masz ochotę za dużo robić, a na ile ostatecznie pobiegniesz - możesz zadecydować na minutę przed startem.