Koronawirus Covid 19
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dopiero co się zastanawiałem, jak rozwiążą ten problem na UTMB, jeśli się odbędzie. Może powrót do korzeni i własny support? Ale wtedy musieli by ograniczyć liczbę uczestników do kilkuset w sumie na wszystkich dystansach, żeby nie zakorkować dolin. W każdym razie, powrót do korzeni może nie byłby taki zły.
Właśnie w TV leci jakiś turniej piłkarski FIFA2020. Jak przechodziłem koło telewizora, to grała Slavia ze Spartą. Strzelił bramkę jakiś Mbape. Na ile się orientuję, to nie gra taki w żadnym z tych zespołów.
Może to jest jakieś rozwiązanie? Dzięki temu miliarderzy - właściciele klubów nie musieli by się dzielić pieniędzmi z milionerami - piłkarzami a ja nie byłbym katowany informacjami, co wczoraj zrobił Lewandowski albo Lewandowska.
Właśnie w TV leci jakiś turniej piłkarski FIFA2020. Jak przechodziłem koło telewizora, to grała Slavia ze Spartą. Strzelił bramkę jakiś Mbape. Na ile się orientuję, to nie gra taki w żadnym z tych zespołów.
Może to jest jakieś rozwiązanie? Dzięki temu miliarderzy - właściciele klubów nie musieli by się dzielić pieniędzmi z milionerami - piłkarzami a ja nie byłbym katowany informacjami, co wczoraj zrobił Lewandowski albo Lewandowska.
-
- Zaprawiony W Bojach
Autor zamieszania musiał wyemitować oświadczenie: https://youtu.be/9YxTvwSnBkU
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Napieprzajac interwały walczcie ostrym cieniem mgły
-
- Zaprawiony W Bojach
@Bosak
Zgadzam się tylko z pierwszym zdaniem.
Nie zgadzam się, że gdzieś tu sobie odpowiadałem. No i co do plew, to zgadzam się tylko w połowie Nie znałem tego rapera (jak większości raperów) ale i tak pozytywnie mnie zaskoczył. Gdyby to wykrzyczeć do innego podkładu muzycznego, to byłby z tego mocny punk rock.
Zgadzam się tylko z pierwszym zdaniem.
Nie zgadzam się, że gdzieś tu sobie odpowiadałem. No i co do plew, to zgadzam się tylko w połowie Nie znałem tego rapera (jak większości raperów) ale i tak pozytywnie mnie zaskoczył. Gdyby to wykrzyczeć do innego podkładu muzycznego, to byłby z tego mocny punk rock.
- rocha
- Zaprawiony W Bojach
Hejka
Tarcza antykryzysowa ma wiele wątków, a ten dla małych przedsiębiorców może ułatwić przetrwanie. Zdjęcie zusu na trzy miesiące to był jeden krok, drugi, to mikropożyczka do opłacenia zusu przez kolejne trzy. Pożyczka umarzana po tych kolejnych trzech miesiącach. W tej sytuacji można mówić o bezkosztowym funkcjonowaniu firmy przez pół roku. To już coś, nie zarabiasz, ale nie toniesz w długach podatkowych. Rozumiem, że z tą pożyczką to chodzi o to, żeby być WDZIĘCZNYM.
Sprawa organizacji wyborów pod ostrzałem wirusowym łapie oddech, więc można wyrazić opinię na zimno. Wybory to podstawa demokracji i powinny się odbyć w każdych absolutnie warunkach, wszystkimi możliwymi sposobami. Jeśli komuś nie zależy, to nie głosuje. I tyle. Potrafimy strzelać do przeciwników demokracji i na siłę ją wprowadzać, a gdy trzeba własną głowę na pieniek położyć to nagle wymiękamy i bredzimy o bezpieczeństwie. Odsyłam do Platona.
Ciekawe była ta zmiana narracji medialnej o głosowaniu. Jak u Orwella, zmiana sojuszy wojennych w trakcie demonstracji "pokojowej". Chwila wahania... i bęc, nowy przekaz. Bez zmiany poglądów znalazłem się w innej opcji politycznej. Nie pierwszy raz, zresztą.
Tarcza antykryzysowa ma wiele wątków, a ten dla małych przedsiębiorców może ułatwić przetrwanie. Zdjęcie zusu na trzy miesiące to był jeden krok, drugi, to mikropożyczka do opłacenia zusu przez kolejne trzy. Pożyczka umarzana po tych kolejnych trzech miesiącach. W tej sytuacji można mówić o bezkosztowym funkcjonowaniu firmy przez pół roku. To już coś, nie zarabiasz, ale nie toniesz w długach podatkowych. Rozumiem, że z tą pożyczką to chodzi o to, żeby być WDZIĘCZNYM.
Sprawa organizacji wyborów pod ostrzałem wirusowym łapie oddech, więc można wyrazić opinię na zimno. Wybory to podstawa demokracji i powinny się odbyć w każdych absolutnie warunkach, wszystkimi możliwymi sposobami. Jeśli komuś nie zależy, to nie głosuje. I tyle. Potrafimy strzelać do przeciwników demokracji i na siłę ją wprowadzać, a gdy trzeba własną głowę na pieniek położyć to nagle wymiękamy i bredzimy o bezpieczeństwie. Odsyłam do Platona.
Ciekawe była ta zmiana narracji medialnej o głosowaniu. Jak u Orwella, zmiana sojuszy wojennych w trakcie demonstracji "pokojowej". Chwila wahania... i bęc, nowy przekaz. Bez zmiany poglądów znalazłem się w innej opcji politycznej. Nie pierwszy raz, zresztą.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja jako wyborca mogę " głowę na pieniek położyć " ale ktoś ma obowiązek ten pieniek przygotować, a jeśli występują ważne przeszkody w zorganizowaniu normalnych wyborów, to demokracja posiada gotowe rozwiązania na taką ewentualność, bez potrzeby gorączkowego, nocnego grzebania w przepisach, psucia prawa, marnowanie naszych pieniędzy ...rocha pisze:Hejka
...
...
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
Otrzymałem e-maila od księgowej. Pomimo sporego gadania w TV nie będzie przełożona rata zusu z 17 maja na 30 czerwca dla rzemieślników.
Dostałem w zeszłym tygodniu 600 € bonus covid za marzec a rata zusu jest 932€....
Chcą pozwolić na otwarcie gastronomi, ale jest wiele warunków. Właśnie przeczytałem, że w naszym regione musi być przynajmniej 4 mq wolnej przestrzeni wokół stolika!
Większość restauracji i barów w moim miasteczku ma 10, 15 stolików raczej ciasno.
Zovaczymy
Dostałem w zeszłym tygodniu 600 € bonus covid za marzec a rata zusu jest 932€....
Chcą pozwolić na otwarcie gastronomi, ale jest wiele warunków. Właśnie przeczytałem, że w naszym regione musi być przynajmniej 4 mq wolnej przestrzeni wokół stolika!
Większość restauracji i barów w moim miasteczku ma 10, 15 stolików raczej ciasno.
Zovaczymy
-
- Zaprawiony W Bojach
A ogólnie to jaka jest teraz atmosfera u Was? Co ludzie mówią czy myślą o epidemii i o ograniczeniach?
I w celu zachowania tych podstaw demokracji mieliśmy głosować w wyborach, które nie zapewniały tajności oddanego głosu? Poza tym istotne zmiany prawa wyborczego muszą być dokonywane nie później niż na sześć miesięcy przed rozpoczęciem procedur wyborczych - orzecznictwo Trybunału Konstytucyjnego.rocha pisze:Wybory to podstawa demokracji i powinny się odbyć w każdych absolutnie warunkach, wszystkimi możliwymi sposobami. Jeśli komuś nie zależy, to nie głosuje. I tyle.
- rocha
- Zaprawiony W Bojach
Polskie liczby to 3x1350pln zwolonienia(bezwarunkowo) z zus + 5000pln(warunek - 3 miesiące utrzymana działalność). Stąd wziąłem te pół roku, bo za te 5kpln można opłacić kolejne 3 miesiące zusu i utrzymać księgową.Tomaszrunning pisze: 600 € bonus covid za marzec a rata zusu jest 932€....
Na razie tyle. W "postojowe" dla mikro jeszcze się nie wgłebiałem, bo miałem duży dochód w marcu i dopiero teraz - w kwietniu mi spadło. Podatku zapłacę tylko parę stówek.
Obiecująco brzmi deklaracja władz dla budowlańców robót liniowych. Jeśli siły inwestycyjne ruszą na drogi i sieci, to będzie można zarobić. Ale to dopiero zobaczymy. Nie ma się co napalać.
Kangoor: zgadzam się, tajność głosu wskazana.
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
Atmosfera we Włoszech?
Ha
Jesteśmy we Włoszech i zbliża się lato.
Pytanie podstawowe "jak tu chodzić na plażę i i do lokalików? “
Sporo regionów włoskich ma małe i wąskie plaże. W ligurii większość ma, koncesję. Wolne są ciasne i zatłoczone a teraz nie będzie można mieć nikogo przynajmniej 5 metrów wokoło.specjalisci studiują rozwiązania
Branzoletka Covid
https://www.hwupgrade.it/news/wearables ... 89210.html
Ha
Jesteśmy we Włoszech i zbliża się lato.
Pytanie podstawowe "jak tu chodzić na plażę i i do lokalików? “
Sporo regionów włoskich ma małe i wąskie plaże. W ligurii większość ma, koncesję. Wolne są ciasne i zatłoczone a teraz nie będzie można mieć nikogo przynajmniej 5 metrów wokoło.specjalisci studiują rozwiązania
Branzoletka Covid
https://www.hwupgrade.it/news/wearables ... 89210.html
- ragozd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:57
- Życiówka w maratonie: 2:45:28
- Kontakt:
Ze statystyk - w środku pandemii, w Polsce w kwietniu zmarło najmniej osób od 2015 roku, podobnie jest licząc od początku roku. Rząd wielkości - ok 10%.
https://konkret24.tvn24.pl/zdrowie,110/ ... 15645.html
https://konkret24.tvn24.pl/zdrowie,110/ ... 15645.html
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli
A/ powiadają w TV, że koronawirus to tak jak wojna
B/ ludzie o kolorowej skórze (przede wszystkim czarni) umierają 4x częściej niż biali...
To możemy mówić o Race War?!???
https://www.aa.com.tr/en/europe/uk-blac ... 19/1832433
https://www.pbs.org/wgbh/pages/frontlin ... plague/sa/
Mamy do czynienia z manipulacją faszystowską typu Project Coast?
A/ powiadają w TV, że koronawirus to tak jak wojna
B/ ludzie o kolorowej skórze (przede wszystkim czarni) umierają 4x częściej niż biali...
To możemy mówić o Race War?!???
https://www.aa.com.tr/en/europe/uk-blac ... 19/1832433
https://www.pbs.org/wgbh/pages/frontlin ... plague/sa/
Mamy do czynienia z manipulacją faszystowską typu Project Coast?