Od jakiegoś czasu mam problemy z Achillesem i aby wspomóc proces leczenia zakupiłem opaskę z pelotą (taka jak na zdjęciu).
Wspomniana pelota ma masować achillesa przez co pobudzać ukrwienie i w rezultacie powodować szybsze zdrowienie.
Niestety mam wrażenie że zamiast pobudzać to zwyczajnie podrażnia uszkodzone miejsce. Podczas noszenia pojawia się dyskomfort a dodatkowo po zdjęciu opaski (nosiłem to jakieś 30min. ) wzdłóż ścięgna centralnie pojawiła się taka odciśnięta kreska (wygląda że po szwie).
Czy miał ktoś do czynienia z tego typu opaską,czy produkt ten nadaje się do zwrotu czy też może to jest jej normalne działanie i tak po prostu ma być ?
Opaska na Ścięghno Achillesa
- sandro73
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40:08
- Życiówka w maratonie: 3:14:47
- Kontakt:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne do wykonania. Aleksander Wielki
maraton 3:16:14
półmaraton 1:30:12
10k 40:08
http://www.endomondo.com/home
maraton 3:16:14
półmaraton 1:30:12
10k 40:08
http://www.endomondo.com/home
- marek301
- Zaprawiony W Bojach
Taki ucisk powoduje utrudnione "krążenie płynów tkankowych",sandro73 pisze:Od jakiegoś czasu mam problemy z Achillesem i aby wspomóc proces leczenia zakupiłem opaskę z pelotą (taka jak na zdjęciu).
Wspomniana pelota ma masować achillesa przez co pobudzać ukrwienie i w rezultacie powodować szybsze zdrowienie.
Niestety mam wrażenie że zamiast pobudzać to zwyczajnie podrażnia uszkodzone miejsce. Podczas noszenia pojawia się dyskomfort a dodatkowo po zdjęciu opaski (nosiłem to jakieś 30min. ) wzdłóż ścięgna centralnie pojawiła się taka odciśnięta kreska (wygląda że po szwie).
Czy miał ktoś do czynienia z tego typu opaską,czy produkt ten nadaje się do zwrotu czy też może to jest jej normalne działanie i tak po prostu ma być ?
więc gratuluje "kreatywności" w szukaniu metod "zaradczych".
Ale trudno są gorsze rozwiązania, np. nieprzerwanie trenowania.....