Tomasz nie mieszka w PL i nie wyśle do SK
Niestety to znana wada M400. Zegarek musi trafić do serwisu i wymieniają to gniazdo ładowania.
W Polsce to był chyba koszt rzędu 40-60zł.
Musisz rozeznać się w serwisie Polara we Włoszech.
Polar M400
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
dostalem od kolesia juz po gwarancji...newamadeo pisze:Wysłanie na gwarancję, a jeśli po gwarancji to też napisanie do sportkonsulting o koszt naprawy i ewentualna wysyłka do nich. Padnięty port usb, standard w tym modelu, u mnie po wymianie działa do tej pory już ponad 2 lata
Wysłane z mojego BLA-L29 .
dzièki KEIW za info
- julijka
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 67
- Życiówka w maratonie: brak
Mam dwa pytania dotyczące M400:
1. Co daje większą dokładność odległości/prędkości, GPS czy Stride Sensor? Mam jedno i drugie, ale aktualnie korzystam z GPS. Niestety, jak biegamy razem z mężem to pomiary naszych M400 (są dokładnie takie same, dostaliśmy je w prezencie ślubnym) różnią się odrobinę (do stu metrów na 5k). Przy czym mój zawsze pokazuje krótszy dystans.
2. Zazwyczaj biegam zaprogramowane wcześniej fazy. W takiej sytuacji zegarek zawsze na pierwszym ekranie pokazuje tętno i ile zostało danego etapu - w odległości lub czasie. Czy da się stworzyć ekran, na którym widoczne byłoby tylko ale bez tętna?
Z góry dziękuję za wszelkie infomracje
1. Co daje większą dokładność odległości/prędkości, GPS czy Stride Sensor? Mam jedno i drugie, ale aktualnie korzystam z GPS. Niestety, jak biegamy razem z mężem to pomiary naszych M400 (są dokładnie takie same, dostaliśmy je w prezencie ślubnym) różnią się odrobinę (do stu metrów na 5k). Przy czym mój zawsze pokazuje krótszy dystans.
2. Zazwyczaj biegam zaprogramowane wcześniej fazy. W takiej sytuacji zegarek zawsze na pierwszym ekranie pokazuje tętno i ile zostało danego etapu - w odległości lub czasie. Czy da się stworzyć ekran, na którym widoczne byłoby tylko ale bez tętna?
Z góry dziękuję za wszelkie infomracje
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
zignoruj typa!plutoniumchester pisze:Długo używałem Polar M400,....
nie używam Stride, więc się nie wypowiem W ramach ciekawostki, jeżdżąc na rowerze mam różnicę 1-1,5km na dystansie 50 km. Zegarek pokazuje mniej.julijka pisze: 1. Co daje większą dokładność odległości/prędkości, GPS czy Stride Sensor? Mam jedno i drugie, ale aktualnie korzystam z GPS. Niestety, jak biegamy razem z mężem to pomiary naszych M400 (są dokładnie takie same, dostaliśmy je w prezencie ślubnym) różnią się odrobinę (do stu metrów na 5k). Przy czym mój zawsze pokazuje krótszy dystans.
Jak biegałem po bieżni, to w okolicach 400m zegarek pokazywał w miarę dokładnie (odchyłki rzędu 1-2m).
Wszelkie amatorskie sprzęty GPS mają dośc dużą tolerancję, nie przywiązywałbym do tego aż tak dużej wagi.
Ten ekran nie jest programowalny i zawsze pokazuje strefy tętna lub strefy tempa oraz czas lub odległość do końca fazy - w zależności od tego, jak programowałaś fazę. Jeśli ustawiasz fazę w określonej strefie tętna - będzie to pokazywane, jeżeli zignorujesz strefy tętna, a ustawisz strefy tempa, tak będzie na ekranie.julijka pisze: 2. Zazwyczaj biegam zaprogramowane wcześniej fazy. W takiej sytuacji zegarek zawsze na pierwszym ekranie pokazuje tętno i ile zostało danego etapu - w odległości lub czasie. Czy da się stworzyć ekran, na którym widoczne byłoby tylko ale bez tętna?
Wyjściem jest ustawienie swojego ekranu, tylko po każdej rozpoczętej fazie będziesz musiała go przewinąć na zegarku.