Jacek, komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:
jacekww pisze:Bierzemy tylko opomiarowane odcinki, mało kto ma i też trzeba mieć czym zmierzyć. Czy z Gps też zaliczamy, gdzie jednak na tak krótkim odcinku błąd może sięgać kilku sekund. A może przy wyniku podajemy dopisek pomiar lub gps?
Na prostym odcinku albo dużej pętli to przekłamanie będzie minimalne, największe może być na pętlach stadionowych albo gdy ktoś będzie chciał to biegać na bardzo krótkim odcinku i będzie robił milion nawrotów.
Ja bym normalnie GPS uwzględniał, o złote kalesony nie walczymy.
Pomyśl jaka sława cię czeka jak wygrasz :hahaha:
Wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy :spoczko:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:36
Życiówka w maratonie: 3:42

Nieprzeczytany post

- Do końca roku to jest zbyt długi okres, nie będzie za wiele się działo. Proponuje na splity podzielić. Do końca czerwca pierwsza runda. Wstępnie. Potem znowu do końca września, a potem "finał" do końca grudnia. Wynik najlepszy będzie brany w danym okresie(te splity), a potem najlepszy wynik uzyskany przez całe "zawody" jako finał w grudniu.
Wtedy też, może będzie fajnie zauważyć progress lub jak u mnie regress :bum:
- Kat co 5 lat brzmią ok.
- Rozdzielanie tego na dwa wątki blogowy/komentarzowy jestem na nie - niech wszystko będzie w jednym miejscu. Łatwiej będzie mi moderować :hejhej:
- Z pomiarem to jak napisał b@rto, o kalesony nie walczymy. Ktoś chce przyciąć to przytnie. Czy to GPS czy to pomiar z odcinka. Najwyżej, loża jury zdecyduje czy akceptuje wynik. :hahaha:
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.

Blog
Komentarze
5 km - 18:20 (09.04.21)
10 km - 38:36 (13.03.21)
HM - 01:30:48 (6.10.19)
M - 3:42:13 (22.04.18)
Awatar użytkownika
sultangurde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Co do samego pomiaru, myślę, że na chwilę obecną pomiar z GPS będzie akceptowalny, bo niestety stadiony są i tak w większości pozamykane.
Ważne jest, żeby odcinek był w miarę płaski +10/-10 jest ok, w miarę prosty (jak najmniej zakrętów, las odpada). Pomysł z kwartałami jest dobry, bo będzie motywował do poprawy. Sam myślę, żeby w maju pobiec pierwszy testowy kilometr i przypomnieć sobie jak to jest. Nie spinam się póki co na wynik wszystko ok 3:30-3:35 będzie ok, potem zobaczymy bo faktycznie myślę, że mogę się sporo poprawić. A co jak się bawić to się bawić. Rolli będzie w niebie :D
Blog: viewtopic.php?f=27&t=60020
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=60021
2024 [M40] 18:41//40:12//1:31:02
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Las chyba powinien zostać. To jedyna oficjalna możliwość biegania bez maski. Ja mam fajną szeroką prawie 2 km prostą w lesie.
Mimo to i tak w weekend chcę obmierzyć dokładnie kółeczko wokół osiedlowego stawu. Około 630m, płasko i chodnik. Dobre miejsce do takiej rywalizacji. Trzeba będzie kiedyś wieczorem się przyczaić i pobiec jak ludzi nie będzie
Awatar użytkownika
sultangurde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze:Las chyba powinien zostać. To jedyna oficjalna możliwość biegania bez maski. Ja mam fajną szeroką prawie 2 km prostą w lesie.
Mimo to i tak w weekend chcę obmierzyć dokładnie kółeczko wokół osiedlowego stawu. Około 630m, płasko i chodnik. Dobre miejsce do takiej rywalizacji. Trzeba będzie kiedyś wieczorem się przyczaić i pobiec jak ludzi nie będzie
W sumie nie pomyślałem o tym, że teraz tylko tam można biegać bez tego balastu na twarzy.
Racja nie ścigamy się o złote kalesony, jak tylko nie ma po drodze jakiś dziur GPS to po prostu można sobie w lesie przebiec parę razy upatrzony odcinek i sprawdzić parę razy czy wychodzi ten 1 km.
Blog: viewtopic.php?f=27&t=60020
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=60021
2024 [M40] 18:41//40:12//1:31:02
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiedyś mieliśmy już podobną akcję i można skorzystać z tego wątku:
https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... &start=195

Był "międzynarodowy" bo miejsce było dowolne :taktak:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
bezuszny
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:51
Życiówka w maratonie: 3:13:48

Nieprzeczytany post

Dobry pomysł. Nie mam wielkich szans, ale chętnie się dołączę, przynajmniej będzie to dodatkowa motywacja. Tak pół żartem, u mnie wyzwaniem będzie znalezienie odpowiedniego odcinka. :bum: Na Śląsku nie mam idealnie płaskich terenów, w Holandii zawsze jest z wiatrem albo pod wiatr. :bum:
5 - 19:20 (Amsterdam, 17.10.2020)
10 - 39:51 (Leiden Marathon, 10.10.2021)
HM - 1:29:27 (Berliner Halbmarathon, 03.04.2022)
M - 3:13:48 (Rotterdam Marathon, 24.10.2021)
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przegapiłem, że Skoor już link podał.

Ja bym kategorii wiekowych nie wprowadzał, w końcu to bardziej zabawa.
Liczyć się powinny też biegi z GPS, każdy ma swoje sumienie i jak mu zegarek zwariuje to chyba nie wrzuci takiego wyniku.
Dla jasności powinien być screen z platformy treningowej - wycinek z tym najlepszym kilometrem.
Można robić zestawienia miesięczne najlepszych wyników oraz taką roczną top listę.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:36
Życiówka w maratonie: 3:42

Nieprzeczytany post

sultangurde pisze: W sumie nie pomyślałem o tym, że teraz tylko tam można biegać bez tego balastu na twarzy.
Teoretycznie tak :lalala:
bezuszny pisze:Dobry pomysł. Nie mam wielkich szans, ale chętnie się dołączę, przynajmniej będzie to dodatkowa motywacja. Tak pół żartem, u mnie wyzwaniem będzie znalezienie odpowiedniego odcinka. :bum: Na Śląsku nie mam idealnie płaskich terenów, w Holandii zawsze jest z wiatrem albo pod wiatr. :bum:
Majk, do endomondo też wszyscy dołączamy a "wygrany" w dystansie miesięcznym jest tylko jeden. Uszy do góry :bleble:
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.

Blog
Komentarze
5 km - 18:20 (09.04.21)
10 km - 38:36 (13.03.21)
HM - 01:30:48 (6.10.19)
M - 3:42:13 (22.04.18)
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

napisałem do kierownika, ze wszedłem w ten challenge.
Odpisał:
Ok, 1 x tydzień walimy sprinterskie interwały.
Nie wierzę, że to napisał, zaczyna się robić poważna sprawa:bum:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze:napisałem do kierownika, ze wszedłem w ten challenge.
Odpisał:
Ok, 1 x tydzień walimy sprinterskie interwały.
Nie wierzę, że to napisał, zaczyna się robić poważna sprawa:bum:
A to może być ciekawe, zacznę czytywać bloga chyba ;)
sebastian899

Nieprzeczytany post

Pamiętajcie że ja pierwszy wyszłem z tym chelengem :hej: , mam nadzieję że mój wynik z przed miesiąca się liczy i nie będę musiał walić tego 2 raz , zresztą teraz forma już nie ta i nie mam już tak wolnej ręki jak wtedy( musiał bym zapytać o zgodę jak to nazywacie kierownika .Chyba że wyniki tu będą rzędu 2.4.. to będzie korcic aby zrobić to jeszcze raz. Edit* oby Mati nie śledził tego bloga bo wszyscy mogą mnie pokonać ale nie on :hej:
Awatar użytkownika
przemekEm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pewnie końcówkę zestawienia będę okupował, bo sukcesem będzie u mnie 3:40, ale chętnie też taki sprawdzian zrobię, a jak będzie rywalizacja to zawsze z 4-5 sekund motywacyjnych można będzie urwać. Mam niedaleko bieżnię szkolną 200m, tylko za płotem. Najwyżej na nielegalu pocisnę :)
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

sebastian899, ty byłeś iskierką do tego projektu, a jeszcze wcześniej był skoor, będziemy pamiętać :usmiech:

Czytam w wolnej chwili sugestie, fajnie że rośnie liczba zainteresowanych.
Wstępny szkic regulaminu, to:
Trzy okresy, kwartalnie z najlepszym wynikiem z nich na koniec roku. Jesteśmy w różnych etapach treningowych i będzie też motywacja do ciągłej poprawy.
Klasyfikacja open z dopiskiem w jakiej kategorii wiekowej, niektórzy lubią dodatkowy bodziec, a jak ma to pomóc w lepszym wyniku, to chyba o to chodzi nam trenującym.
Możliwy pomiar wg. GPS, ze screenem odcinka lub linkiem z biegu do swojej platformy. Trasa możliwie prosta, równa, bezwietrzna - wedle sumienia :oczko:
Coś jeszcze?
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ciekawe wyzwanie, bede sledzil :taktak:

Zrobicie jakis osobny/oficjalny watek mam nadzieje? Nie chcialbym przegapic.
ODPOWIEDZ