Komentarz do artykułu Salomon Speedcross 4 vs Speedcross 3, test organoleptyczny.

rufuz

Nieprzeczytany post

Potrzebowalem drugich lekkich butow krossowych i stanalem przed wyborem czworek. Trojki juz mam. Dzis przymierzalem speedcrossy 4 i powiem krotko. Trojki używam od roku i sa genialne. Jestem mega zadowolony z trojek. Czworki to wedlug mnie porazka w stosunku do trojek. Jakby krok w tyl. 4 maja zbyt niska piete. Mialem wrazenie jakbym zalozyl jakies klapki a nie buty krossowe. Poza tym czworki maja zbyt miekka piete. Wybor padl na speedcrossy vario. Teraz musze tylko znalezc dobrego szewca aby dorobil mi male mocowania do stuptutow. Za 12 m-cy start w MDS :bleble:
PKO
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Miałem podobne odczucia i zostałem przy 3.

Wysłane z iPhone
mcc
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52m:48s
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Po zabiciu 3ciej pary speedcrossow 3 przyszedl czas na zmiany. Pytanie do osob, ktore mialy stycznosc (dluzsza) z SP4 - czy w zwiazku z uniesieniem stopy o 10mm nie zwiekszyla sie tendencja do "rolowania" na bok np. przy szybkich zakretach czy zwrotach - lub po prostu po nieszczesliwym ustawieniu stopy?
Dla mnie to niezmiernie wazne bo w lewej stopie wiezadlo skokowo-strzalkowe mam uszkodzone, a ze czesto biegam po zmroku - nie wszystko da sie zobaczyc. Wprawdzie wkladki ortolite od razu wyrzucam i zastepuje formthotics dual density - ale jednak zdaza sie, ze lewa noga "oberwie".

Szukam tez alternatywy o nizszym osadzeniu stopy - ale poza s-lab'em speed chyba nic nie widze - chybam ze inov-8. Musze miec but bardzo waski (salomony sp3 sa prawie idealem - choc moglby byc wezsze na wysokosci stawow srodstopowo-paliczkowych). Nie potrzebuje super amortyzacji - w zasadzie 95% moich biegow to piaski mazowieckie, las - troszke szutru i pomijalnie malo asfaltu. Dodam tylko ze przy biegach w gorach w SP3 nie brakowalo mi amortyzacji - ale nie biegalem dluzszych odcinkow niz 20km. Czy S-lab sprawdzi sie jako but treningowy? Jakies porownanie z SP3?

Dzieki z gory!

Pzw,
MCC
vioklo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Potwierdzam, że czwórki mają miekką piętę, idą do zwrotu :ech:
Niestety Vario 2 już ciężko znaleźć. Co byście polecili z twardą a jednocześnie dobrze amortyzowaną piętą ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ