Witam, po raz któryś zabieram się za bieganie ale pierwszy raz staram się to zrobić z głową.
Chciałbym zejść poniżej 5 min/km.
Moja dane:
waga 100 kg
wzrost 180 cm
wiek 32 lata
Aktualny czas to średnio pomiędzy 5.20/5.50 min/km zależy od dnia.
Parę lat temu udało mi się przebiec 10 km trochę poniżej godziny gdzie jak zaczynałem miałem problem ciągiem przebiec 2 km i zajęło mi to ok 8 tygodni ale waga była o 10 kg mniejsza.
Znajdzie się jakiś trening gdzie trenować będzie się 3 razy w tygodniu?
Pozdrawiam
Trening dla początkującego pod 3- 5km
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 44:43
- Życiówka w maratonie: 4:01:26
przy takich " parametrach" - dystans, czas, wiek, waga, żadne kombinowanie nie da tyle, co po prostu- utrata wagi . Ile stracisz procentowo, tyle ( mniej więcej ) zyskasz czasowo. Sprawdzone z autopsji
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tyle wiem dlatego dieta też jest dopracowywana. A te 100 kg to też mieso. (po zerwaniu ACL przerzuciłem się na siłownię i tak już z 8 lat walczę z żeliwem raz po prostu za bardo przsadzilem z masą i tak zostalo). Dlatego zastanawiam się czy co 3 trening nie dokładać po 500m czy jakieś interwały wplatać.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:00
- Życiówka w maratonie: 3:28:00
Tylko to co zyskales na silowni to są mięśnie? Jak tak, to chcesz ich sie pozbyc?edkins pisze:Tyle wiem dlatego dieta też jest dopracowywana. A te 100 kg to też mieso. (po zerwaniu ACL przerzuciłem się na siłownię i tak już z 8 lat walczę z żeliwem raz po prostu za bardo przsadzilem z masą i tak zostalo). Dlatego zastanawiam się czy co 3 trening nie dokładać po 500m czy jakieś interwały wplatać.
Wysłane z mojego DUK-L09 .
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Niestety nie tylko, chciałbym zejść do 85-90 taka moja naturalna waga gdzie najlepiej się czułem. Chcę popracować nad kondycja bo jak widać jest średnio oraz przy okazji zrzucić parę kilko.
Obecnie staram się biegać 2 do 3 razy w tygodniu tak samo mam 2-3 treningi na siłowni bardziej pod wytrzymałość.
Tu na forum w podwieszonych czy gdzieś tam znalazłem trwning od pumy 3 do 5 km nada się?
Obecnie staram się biegać 2 do 3 razy w tygodniu tak samo mam 2-3 treningi na siłowni bardziej pod wytrzymałość.
Tu na forum w podwieszonych czy gdzieś tam znalazłem trwning od pumy 3 do 5 km nada się?