Komentarz do Felietonów Kuby Wiśniewskiego
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 41:40
- Życiówka w maratonie: brak
Zależy czyje interesy są realizowane.
Świat zachodni od zawsze nie był zbyt empatyczny. Niestety...
P.S. IO przeniesione na 2021
Świat zachodni od zawsze nie był zbyt empatyczny. Niestety...
-
- Zaprawiony W Bojach
To kwestia czasu, ale na razie nie jest to oficjalna decyzja.upoconejajka pisze:
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł lęk przed nicnierobieniem
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 3 dni
- Życiówka w maratonie: 3 tygodnie
Bardzo dobry felieton!
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
Tak, też tak uważam
Dzięki, Kuba!
Dzięki, Kuba!
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł po lasach, przez ulice, po łąkach
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Bardzo fajnie napisane.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
Świetny, dzięki Kuba.
- beata
- Ekspert/Trener
Tak, fajny tekst.
Swoją drogą - tak mi się skojarzyło - któregoś dnia pomyślałam, że gdyby mnie ktoś na ulicy zatrzymał (w sensie: funkcjonariusz), to bym powiedziała: wyprowadzam psa. - A gdzie pies? - Ja jestem psem.
Lata temu (2006? 2007?) była zabawna kampania piwa Dog in the Fog - na ulicach pojawiali się ludzie ze smyczami, ale bez psów . Może czas do tego wrócić .
Swoją drogą - tak mi się skojarzyło - któregoś dnia pomyślałam, że gdyby mnie ktoś na ulicy zatrzymał (w sensie: funkcjonariusz), to bym powiedziała: wyprowadzam psa. - A gdzie pies? - Ja jestem psem.
Lata temu (2006? 2007?) była zabawna kampania piwa Dog in the Fog - na ulicach pojawiali się ludzie ze smyczami, ale bez psów . Może czas do tego wrócić .
- ragozd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:57
- Życiówka w maratonie: 2:45:28
- Kontakt:
W sumie, to teraz zwierzęta mają więcej z ustawy niż ludzie Napisałbym - więcej praw, ale ta ustawa nie jest prawem :P
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł bohaterowie sci-fi
- beata
- Ekspert/Trener
A ja dziś pomyślałam (biegając po pustym chodniku na obrzeżach terenu zielonego), jak nasz umysł jest jednak plastyczny.
Gdy na samym początku wprowadzano kolejne "obostrzenia" (nowy niezbyt zrozumiały i trudny termin, jak kiedyś "pluralizm" czy "lustracja"), kolejne daty mające wyznaczać ich kres - 27 marca (tak, był taki), Wielkanoc, wydawały się odległą perspektywą i na samą myśl o tym, jak tu przetrwać tyle czasu, ogarniało przerażenie. 27 marca dawno minął, Wielkanoc również, teraz na horyzoncie majaczy nieśmiało 19 kwietnia, ale już podchodzę to tego ze spokojem: żyć się w sumie da, biegać też, dwa razy wyszłam nawet na rower i tylko raz robiłam ratunkową zawrotkę przed migającym w oddali patrolem. A chodniki przynajmniej puste i ulice też, taki plus: czerwone światła nie zatrzymały mnie podczas biegu ani razu .
No, tych terenów zielonych oczywiście żal, ale i tak susza.
Ale generalnie czuję się trochę, jak kosmita (trochę bardziej, niż zwykle), więc jakby nie patrzeć jest to więc jakieś sci-fi ...
Gdy na samym początku wprowadzano kolejne "obostrzenia" (nowy niezbyt zrozumiały i trudny termin, jak kiedyś "pluralizm" czy "lustracja"), kolejne daty mające wyznaczać ich kres - 27 marca (tak, był taki), Wielkanoc, wydawały się odległą perspektywą i na samą myśl o tym, jak tu przetrwać tyle czasu, ogarniało przerażenie. 27 marca dawno minął, Wielkanoc również, teraz na horyzoncie majaczy nieśmiało 19 kwietnia, ale już podchodzę to tego ze spokojem: żyć się w sumie da, biegać też, dwa razy wyszłam nawet na rower i tylko raz robiłam ratunkową zawrotkę przed migającym w oddali patrolem. A chodniki przynajmniej puste i ulice też, taki plus: czerwone światła nie zatrzymały mnie podczas biegu ani razu .
No, tych terenów zielonych oczywiście żal, ale i tak susza.
Ale generalnie czuję się trochę, jak kosmita (trochę bardziej, niż zwykle), więc jakby nie patrzeć jest to więc jakieś sci-fi ...
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł nie wracajmy do ruchu
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
mega! w punkt! BRAWO!!!
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
- beata
- Ekspert/Trener
50latek, ale co ma do tego mamusia czy tatuś? Przecież oni tego nie wymyśli, mamusia czy tatuś stosują się do zaleceń - nie dyskutujemy tu o tym, czy są sensowne, czy nie - i nie mają ochoty na ewentualną dyskusję ze służbami, zwłaszcza w obecności dzieci.50latek pisze:Jak widzę ludzi w maskach, nawet małe dzieci jadące z mamą na rowerkach w maskach (jakie to chore) to mam już dość, mam ochotę podejść i powiedzieć przestraszonemu tatusiowi czy mamusi, że robi dziecku krzywdę.
Przenosisz odpowiedzialność za sytuację, w jakiej przyszło nam funkcjonować, na ludzi, którzy sami są ofiarami tej sytuacji. Fajnie, że jesteś taki asertywny, ale ludzie mają teraz naprawdę inne problemy, niż ciąganie się po sądach z powodu nie przyjęcia mandatu za brak maseczki u dziecka albo u siebie.
A już wnioskowanie na tej podstawie, że wszyscy - poza Tobą, rzecz jasna - ulegli psychozie i na pewno jest to za sprawą telewizji, przed którą siedzą 20h na dobę, bo nie mają zapewne co robić, jest dużym nadużyciem i obrażaniem ludzi.