Komentarz do artykułu Można (na razie) biegać

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Fenomen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:00
Życiówka w maratonie: 3:28:00

Nieprzeczytany post

Mamy oficjalne orzeczenie w sprawie biegania:

https://www.facebook.com/groups/1698234 ... 521811740/ObrazekObrazek

Wysłane z mojego DUK-L09 .
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A mnie już zaczyna męczyć to rozkminianie po raz kolejny przepisów i interpretacji ... można, nie można, a może można i tak bez końca, jakby nie było innych problemów teraz. Jak ktoś ma taką potrzebę, niech biega, nie jest to wyraźnie i jasno zakazane i tyle. Ja tak uważam. A jeśli ktoś uważa, że jednak nie można, niech nie biega.
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

beata - no ale forum o biegani, wątek czy biegać czy nie biegać. Jeżeli masz swoje zdanie i męczy już czytanie czy tak/nie/nie wiem to wystarczy pominąć czytanie tego wątku i tyle :)
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale z całą pewnością nikt nam nie zakazał jeszcze pobiegnięcia do apteki…
- cholera, mam aptekę pod mieszkaniem, jak i inne sklepy. Muszę dopytać czego im brakuje :bum:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jednym slowem cyrk na kolkach.
coz, osobiscie, zeby nie ryzykowac jade teraz do sklepu, a mam taki co jest blisko lasu. po wyjsciu z auta jestem calkiem poza systemem, w aucie jestem w drodze do sklepu.

aha - napisze, to co pisalem juz gdzies indziej, zanim poleci hejt z kazdej strony - ja nie jestem biegaczem parkowym, co idzie zrobic 5-ke z kolegami w tlumie. jako sportowiec wytrzymalosciowy uprawiam treningi sam, na odludziu, bez najmniejszej stycznosci z ludzmi, z jakakolwiek osoba, a zaprzestanie treningow mogloby sie dla mnie zle skonczyc. i nie chodzi o forme czy inne glupoty o ktorych mowil minister.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

LoveBeer pisze:aha - napisze, to co pisalem juz gdzies indziej, zanim poleci hejt z kazdej strony - ja nie jestem biegaczem parkowym, co idzie zrobic 5-ke z kolegami w tlumie. jako sportowiec wytrzymalosciowy uprawiam treningi sam, na odludziu, bez najmniejszej stycznosci z ludzmi, z jakakolwiek osoba, a zaprzestanie treningow mogloby sie dla mnie zle skonczyc. i nie chodzi o forme czy inne glupoty o ktorych mowil minister.
LoveBeer, mam tak samo, choć do gór niestety dalej. Przebiegłam dziś rano 15k w lesie, parę osób było - może 6-8, wszyscy daleko.
Naprawdę policja ma teraz inne sprawy, niż ganianie pojedynczych biegaczy. A nigdzie nie zostało powiedziane: nie wolno biegać.
Przecież wszyscy wiemy, o co chodzi i policja też wie: o nie gromadzenie się i nie kontaktowanie z innymi, i dlatego też nie korzystanie z parków i miejsc typu bulwary. W potocznym rozumieniu sport kojarzy się jednak z aktywnością towarzyską, a przecież wcale tak nie jest. Więc naprawdę prosta sprawa.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

beata pisze:Przecież wszyscy wiemy, o co chodzi i policja też wie: o nie gromadzenie się i nie kontaktowanie z innymi, i dlatego też nie korzystanie z parków i miejsc typu bulwary. W potocznym rozumieniu sport kojarzy się jednak z aktywnością towarzyską, a przecież wcale tak nie jest. Więc naprawdę prosta sprawa.
tak, oczywiscie, zgadzam sie. ja mam absolutnie czyste sumienie, a dzis nie spotkalem zupelnie nikogo. ani jednej osoby. wczoraj 1, przedwczoraj 0. moj dojazd i powrot to 0 stycznosci z kimkolwiek.
ALE - jak sie trafi na policjanta sluzbiste, ktory nas wyfiluje w jakims glupim momencie, to roznie moze byc. nie mozna zakladac, ze policjant bedzie racjonalny ;)

tak wiec na wszelki wypadek robie wlasnie tak jak napisalem - sklep. a jakby, powtarzam jakby co - to nie biegam, ale robie zwykly spacer, bo bardzo go potrzebuje :)
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobrze że nas koleżanka uświadomiła w sprawie trybu nakładania kary finansowej. Do tej pory byłem przekonany, że to miały być mandaty. Niestety posypała się moja koncepcja zrobienia w tym roku Ekstremalnej Drogi Krzyżowej na szybko, żeby ograniczyć kontakt z innymi uczestnikami. Właśnie sprawdziłem, że w tym roku EDK została przeniesiona w domowe zacisze :-/
LoveBeer pisze:tak wiec na wszelki wypadek robie wlasnie tak jak napisalem - sklep. a jakby, powtarzam jakby co - to nie biegam, ale robie zwykly spacer, bo bardzo go potrzebuje :)
Pamiętaj, że między 10 a 12 do sklepu nie możesz.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

LoveBeer pisze:tak wiec na wszelki wypadek robie wlasnie tak jak napisalem - sklep. a jakby, powtarzam jakby co - to nie biegam, ale robie zwykly spacer, bo bardzo go potrzebuje :)
... A teraz akurat biegnę, bo mam mało czasu, bo chce pomoc starszej sąsiadce.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
... A teraz akurat biegnę, bo mam mało czasu, bo chce pomoc starszej sąsiadce.
ew. musze zdazyc do sklepu przed 10-tą :D
Awatar użytkownika
Woszkowaty
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 03:17:57

Nieprzeczytany post

Czyli teoretycznie także Straż Leśna/Służba Leśna może taką karę nałożyć ? Bo jest to tzw. policja administracyjna ?
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Woszkowaty pisze:Czyli teoretycznie także Straż Leśna/Służba Leśna może taką karę nałożyć ? Bo jest to tzw. policja administracyjna ?
tu musialbys juz trafic na wyjatkowego nie powiem co, zeby w pustym lesie chcial ci nakladac jakies kary. ja, gdyby mnie to spotkalo nie podalbym swoich danych w takim wypadku, a wolal wybrac rozwiazanie... wytrzymalosciowe ;)

a czy moze nalozyc kare - w sumie sam jestem ciekaw :)
mateess90
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 35:40
Życiówka w maratonie: 3:06:42

Nieprzeczytany post

to w koncu mozna biegac czy nie mozna w samotnosci?? takie nie pewne bieganie czy dostane mandat czy nie ciagle pod strachem jak jakis przestepca to nie bieganie, bieganie ma sprawiac radosc a nie ze podczas biegania zastanawiasz sie czy sie uda czy nie dzisiaj pobiegac bez mandatu
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Jakie to szczęście, że na koncie nie mam od 5 do 30 tysięcy :D
Zdrowia wszystkim!
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Zablokowany