Koronawirus Covid 19

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Jan123

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Informacja oficjalna zamieszczona na:
https://www.gov.pl/web/koronawirus/wpro ... onawirusem

Obrazek

Uf czyli można biegać super.
To co się zmieniło od dziś?
New Balance but biegowy
wojtzuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

beata pisze: Poza tym sformułowanie "niezbędne czynności" jest tak szerokie i nieprecyzyjne, że chyba sami pomysłodawcy się zreflektowali, że jeśli nie doprecyzują, zezwalając na jakąś jedną aktywność inną niż praca/sklep, to strzelą sobie w kolano.
Skoro minister, zapowiadając rozporządzenie, uznał spacer za „oczywiście niezbędny”, myślę, że po prostu ktoś w pierwszej chwili nadinterpretował komentowane przez siebie (w ramach FAQ) podsumowanie (rozporządzenia), w którym lista dozwolonych aktywności wydaje się zamknięta. Nie wiem, może w rozporządzeniu użyto sformułowania w rodzaju „takie jak” albo „itd.”; w podsumowaniu na stronie rządu jest tylko „Obostrzenie nie dotyczy więc” i dwukropek.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wszystko gdybanie. Przez pewien czas na stronie rządu była podobno odpowiedź, że "wyjścia rekreacyjne są zakazane". Mówimy tu o grupie ludzi, którzy w normalnym czasie uchwalali wadliwe przepisy, bez konsultacji albo nie słuchając opinii ekspertów.
Do czasu oficjalnego ogłoszenia tekstu Rozporządzenia dywagujemy nad czymś, czego jeszcze nie ma i czego najwyraźniej nie są w stanie jednoznacznie zrozumieć nawet autorzy. Radziłbym więc poczekać z tymi interpretacjami i tradycyjnie już trzymać się za portfel.
Fenomen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:00
Życiówka w maratonie: 3:28:00

Nieprzeczytany post

hansel pisze:
pawikr pisze:
Fenomen pisze: ...
A o 3-4-5h nad ranem policja nagminnie nie będzie stac na czatach przed wejsciem do ciemnego lasu?
jaja sobie robisz? Czy również uważasz, że możesz kraść jeśli nikt nie widzi?
Złe porównanie...
To raczej porównałbym do przechodzenie na czerwonym świetle o 3 w nocy na osiedlowej uliczce.
Haha +1

Wysłane z mojego DUK-L09 .
Fenomen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I jak wierzyc czy nie wierzyc?

https://www.planeta.pl/Ciekawostki/Koro ... informacje

pawikr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hansel pisze:
pawikr pisze:
A o 3-4-5h nad ranem policja nagminnie nie będzie stac na czatach przed wejsciem do ciemnego lasu?
Złe porównanie...
To raczej porównałbym do przechodzenie na czerwonym świetle o 3 w nocy na osiedlowej uliczce.
porównanie jest jakie jest. Ale czemu policja ma od razu stać na tej osiedlowej uliczce?
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Wszystko gdybanie. Przez pewien czas na stronie rządu była podobno odpowiedź, że "wyjścia rekreacyjne są zakazane". Mówimy tu o grupie ludzi, którzy w normalnym czasie uchwalali wadliwe przepisy, bez konsultacji albo nie słuchając opinii ekspertów.
Do czasu oficjalnego ogłoszenia tekstu Rozporządzenia dywagujemy nad czymś, czego jeszcze nie ma i czego najwyraźniej nie są w stanie jednoznacznie zrozumieć nawet autorzy. Radziłbym więc poczekać z tymi interpretacjami i tradycyjnie już trzymać się za portfel.
Tak, zgadza się, ale była też oficjalna wypowiedź przed kamerami.
Pan Minister pomylił się, przejęzyczył?
Fenomen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hansel pisze:
pawikr pisze:
Złe porównanie...
Przebiec mozna na czerwonym swietle o 3h nad ranem? Szkoda czasu zatrzymywać sie jak nic nie jedzie.
A wiem, kamera uchwyci mnie, tak.?

Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Informacja oficjalna zamieszczona na:
https://www.gov.pl/web/koronawirus/wpro ... onawirusem

Obrazek
Czyli krotko mowiac skopiowali zasady wprowadzone wczoraj w Niemczech i dobrze :taktak:
Da sie w miare normalnie zyc i trenowac, ale jednoczesnie bardzo obnizone sa mozliwosci rozprzestrzeniania sie wirusa.
Teraz niech sie tylko ludzie tych zasad trzymaja i bedzie dobrze (IMVHO).
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj w okolicy godz. 18 na warszawskich bulwarach było tylu biegaczy, że można było się poczuć jak na rozgrzewce przed jakimiś zawodami. A i jak bezpiecznie, co kilkaset metrów auto straży miejskiej. Najlepsze jest to, że nigdy wcześniej tylu ludzi tam nie widziałem jednocześnie, którzy by robili trening :)
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

beata pisze:
Kangoor5 pisze:Wszystko gdybanie. Przez pewien czas na stronie rządu była podobno odpowiedź, że "wyjścia rekreacyjne są zakazane". Mówimy tu o grupie ludzi, którzy w normalnym czasie uchwalali wadliwe przepisy, bez konsultacji albo nie słuchając opinii ekspertów.
Tak, zgadza się, ale była też oficjalna wypowiedź przed kamerami.
Pan Minister pomylił się, przejęzyczył?
Chodzi o to, że oficjalny to będzie dopiero tekst rozporządzenia. Jak by się Minister nie starał i jak dobrej woli nie wykazywał, to jego słowo przed kamerami dalej nie jest wykładnią prawa, które nie zostało jeszcze opublikowane. Tak samo nie jest nią FAQ na stronach rządu. Na miejscu chcących pobiegać sprawdził bym w źródle gdy to już opublikują bo nie jest wcale pewne, że ten tekst jeszcze się nie zmienia.
wojtzuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Logadin pisze:Dzisiaj w okolicy godz. 18 na warszawskich bulwarach było tylu biegaczy, że można było się poczuć jak na rozgrzewce przed jakimiś zawodami. A i jak bezpiecznie, co kilkaset metrów auto straży miejskiej. Najlepsze jest to, że nigdy wcześniej tylu ludzi tam nie widziałem jednocześnie, którzy by robili trening :)
Nie zamknęli przypadkiem parków?
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trochę to na razie dalej chyba nie jest 'dotarte'. Teoretycznie na bulwarach jest zakaz picia, zakaz korzystania z trampolin czy miejsc do street workout'u oraz placów zabaw, tak samo jak lokale są zamknięte. Ale co do samego biegania wzdłuż Wisły po bulwarach to na razie jest ok - straż miejska jedynie pilnuje by nikt nie korzystał z bulwarowych atrakcji, nie siadał na schodkach czy zbierał się w grupy. A tak to no lekki tłok jak na środek tygodnia, nie za ciepło i taka godzina. Normalnie brzed kwarantanną o adekwatnej porze tam była może z 1/5 tego co było dzisiaj.
Faza
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 53:36

Nieprzeczytany post

Już chyba jest w dzienniku ustaw
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
ODPOWIEDZ