Po tym filmiku chętnie bym zobaczył porównanie Vantage M + stryd vs M400 + stryd.Slawcio pisze:Bieg piąty – Polar Vantage M VS Suunto Spartan Trainer Wrist HR
(...)
Znowu nudny film, po 25 minucie trochę przyśpieszyłem. Niestety gopro podzieliło film na dwa pliki. Wrzucam link do pierwszego.
https://youtu.be/NMo5lpUIy_0
Widać, że nawet Vantage sporo szarpie tempem (zauważyłem amplitudę rzędu 10 sekund).
Suunto co najmniej 2 razy rzadziej zmieniał tempo, a i tak były to wartości 2-3 sekundowe.
Garmin rzadko zmieniał wyświetlaną wartość tempa, ale jak już zmienił to od razu o 5 sekund.
Fajne są te filmiki, bo można porównać nie tylko liczby, ale też sposób ich prezentacji. Zarówno pod względem wyglądu zewnętrznego, jak i prezentowania danych o wiele bardziej podoba mi się Vantage.Slawcio pisze:A drugie to Garmin mi się bardziej podoba wizualnie, choć kogo nie pytam to wszyscy mówią że Polar ładniejszy.
Waham się nad zmianą Polara na jakiegoś Garmina. Chętnie bym zobaczył porównanie odpowiadających sobie ekranów (np. wygląd treningu, planowanie interwałów, wygląd tygodniowy/miesięczny i takie tam) w Polar Flow vs Garmin Connect, a także ekrany zegarków podczas zaplanowanego treningu interwałowego (bo w Garmin Connect też można planować treningi jak w Polar Flow?).