Zawodnicy na start. Test zegarków.

marcin9709
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wątek może już tak bardzo nieaktualny, ale dla mnie jest jak znalazł, bo szukam najlepszego współpracownika dla stryda :ble:
Slawcio pisze:Bieg piąty – Polar Vantage M VS Suunto Spartan Trainer Wrist HR
(...)
Znowu nudny film, po 25 minucie trochę przyśpieszyłem. Niestety gopro podzieliło film na dwa pliki. Wrzucam link do pierwszego.
https://youtu.be/NMo5lpUIy_0
Po tym filmiku chętnie bym zobaczył porównanie Vantage M + stryd vs M400 + stryd.
Widać, że nawet Vantage sporo szarpie tempem (zauważyłem amplitudę rzędu 10 sekund).
Suunto co najmniej 2 razy rzadziej zmieniał tempo, a i tak były to wartości 2-3 sekundowe.
Garmin rzadko zmieniał wyświetlaną wartość tempa, ale jak już zmienił to od razu o 5 sekund.
Slawcio pisze:A drugie to Garmin mi się bardziej podoba wizualnie, choć kogo nie pytam to wszyscy mówią że Polar ładniejszy.
Fajne są te filmiki, bo można porównać nie tylko liczby, ale też sposób ich prezentacji. Zarówno pod względem wyglądu zewnętrznego, jak i prezentowania danych o wiele bardziej podoba mi się Vantage.

Waham się nad zmianą Polara na jakiegoś Garmina. Chętnie bym zobaczył porównanie odpowiadających sobie ekranów (np. wygląd treningu, planowanie interwałów, wygląd tygodniowy/miesięczny i takie tam) w Polar Flow vs Garmin Connect, a także ekrany zegarków podczas zaplanowanego treningu interwałowego (bo w Garmin Connect też można planować treningi jak w Polar Flow?).
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
New Balance but biegowy
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Załóż konto na Garmin Connect i podejrzyj jak to wygląda.
Bezpośrednio się nie da, bo jest blokada na konkurencję, ale jak przerzucisz trening przez jeszcze jakiś serwis typu Strava czy Treanig Peak to możesz też uploadować swoje treningi z m400 na platformę Garmina i zobaczyć jak prezentuje dane GC.

Osobiście najlepszym serwisem do prowadzenia wszelakich statystyk jest Runalyze.
A do oglądania wykresów i analiz aplikacja na komputer GoldenCheetah.

Przy okazji do wątku dopiszę że wczoraj pobiegałem z Verticalem na GPS i VV+stryd.
Na 15 km bieg oba podały identyczny dystans.
Ostatnio analizuję bardzo intensywnie pliki które otrzymujemy z zegarków. To co się tu wyprawia to czysta komedia. TCX różni się od FIT-a. Pliki FIT z dwóch platform Suunto różnią się od siebie. Ale najważniejsza uwaga.
Dane tętna z jednego pasa H10, wysyłane na dwa zegarki, VV i Verticala. Plik Fit z movescounta ma identyczne tętno jak VV.
Ale od jakiegoś czasu można ściągać pliki fit w nowej aplikacji Suunto.....
Suunto w nowym serwisie ingeruje w pliku FIT w zapis tętna i stosuje uśrednianie!
podejrzewam że w ten sposób chce wyeliminować wady pomiaru z nadgarstka ale przy pomiarze z paska jest to moim zdaniem karygodne.
PB: 17:17, 36:14, 1:22:28, 2:46:06
Fotoblog+ https://bieganie.org/
Fenomen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:00
Życiówka w maratonie: 3:28:00

Nieprzeczytany post

Slawcio pisze:Załóż konto na Garmin Connect i podejrzyj jak to wygląda.
Bezpośrednio się nie da, bo jest blokada na konkurencję, ale jak przerzucisz trening przez jeszcze jakiś serwis typu Strava czy Treanig Peak to możesz też uploadować swoje treningi z m400 na platformę Garmina i zobaczyć jak prezentuje dane GC.

Osobiście najlepszym serwisem do prowadzenia wszelakich statystyk jest Runalyze.
A do oglądania wykresów i analiz aplikacja na komputer GoldenCheetah.

Przy okazji do wątku dopiszę że wczoraj pobiegałem z Verticalem na GPS i VV+stryd.
Na 15 km bieg oba podały identyczny dystans.
Ostatnio analizuję bardzo intensywnie pliki które otrzymujemy z zegarków. To co się tu wyprawia to czysta komedia. TCX różni się od FIT-a. Pliki FIT z dwóch platform Suunto różnią się od siebie. Ale najważniejsza uwaga.
Dane tętna z jednego pasa H10, wysyłane na dwa zegarki, VV i Verticala. Plik Fit z movescounta ma identyczne tętno jak VV.
Ale od jakiegoś czasu można ściągać pliki fit w nowej aplikacji Suunto.....
Suunto w nowym serwisie ingeruje w pliku FIT w zapis tętna i stosuje uśrednianie!
podejrzewam że w ten sposób chce wyeliminować wady pomiaru z nadgarstka ale przy pomiarze z paska jest to moim zdaniem karygodne.
Czy treningi z power.center oraz connect garmin zuploaduja sie automatycznie na te dwa serrwery, czy trzeba od zera gromadzić dane, badz recznie uploadowac kazdy trening *.fit?

Wysłane z mojego DUK-L09 .
marcin9709
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy każdy zegarek Garmina obsługuje dodatkowe aplikacje? Czy oprócz apki stryda są jeszcze jakieś ciekawe dodatki, z których ktoś korzysta?
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie każdy, ale z nowych większość.
Tutaj masz apki https://apps.garmin.com/en-US/