50latek pisze:
Nie mogę biegać z powodu kontuzji, ale sprawdziłem w jeździe na rowerze, na M430 oczywiście. Stała trasa do pociągu wersje z wysoką/średnią/długi bieg opcją pokazuje zbliżoną odległość. Nie sprawdziłem na razie różnic dla dłuższych dystansów. Jedyny minus to nie pokazuje w oszczędnych wersjach prędkości chwilowej, lubię ja jednak widzieć, więc opcja wysoka dokładność jest najlepsza i częste ładowanie zegarka. Tak, w trakcie można zmienić dokładność lewym przyciskiem i pozostaje to tak ustawione dla tej aktywności po ukończeniu biegu. Nie działa na inne aktywności, bo przecież normalnie parametry każdej aktywności ustawiasz oddzielnie.
Ja akurat tempo/prękość liczoną na podstawie GPSa totalnie olewam, ponieważ to Stryd (footpod na bucie) jest wyznacznikiem tempa chwilowego, średniego i całkowitego, GPS służy tylko do zaznaczenia w historii treningów gdzie biegałam daną jednostkę.
Co do dokładności, to myślę że na rowerze nie zauważysz takich rozjazdów pomiędzy trybami GPSa jak w przypadku biegania, no chyba że właśnie w tempie chwilowym bo przy słabym próbkowaniu przyspieszenie/wyhamowanie będzie łapane z większym opóźnieniem. Na pewno również pogoda ma wpływ na jakość/dokładnośc zapisanej ścieżki.
Ja Ci mogę pokazać jak GPS w trybie "oszczędny - długi trening" wariuje na bieżni tartanowej bo tam łatwo wyhaczyć tą "dokładność".
Zobacz na ten wycinek trasy, oczywiście biegałam same kółka :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.