Felietony Kuby Krause

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Ryszard, jeszcze nie wszystko zostało obśmiane przez wszystkich, jeszcze nie wszystko zostało uświadomione wszystkim.
Może nadejdzie ten dzień, kiedy pogodzimy się, że żyć można na wiele sposobów i każdy jest dobry i nic nam do tego, co kto ma, gdzie był i kim został.
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
New Balance but biegowy
50latek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:47
Życiówka w maratonie: - - -

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze: już wolę ostatnie teksty marty, bo jak przestała pisać polityczne manifesty od razu lepiej się ja czyta.
polityczne manifesty, czyli jakaś filozofia biegania? Analiza biegaczy? To mogłoby być ciekawe.
Bo chyba nie pisała tu o Tej polityce przez duże P. A jak już to mam nadzieję, że była po Jasnej Stronie Mocy :-) (byliśmy właśnie z rodzinką na ostatnich Star Wars, więc takie skojarzenie).
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

50latek pisze:
cichy70 pisze: już wolę ostatnie teksty marty, bo jak przestała pisać polityczne manifesty od razu lepiej się ja czyta.
polityczne manifesty, czyli jakaś filozofia biegania? Analiza biegaczy? To mogłoby być ciekawe.
Bo chyba nie pisała tu o Tej polityce przez duże P. A jak już to mam nadzieję, że była po Jasnej Stronie Mocy :-) (byliśmy właśnie z rodzinką na ostatnich Star Wars, więc takie skojarzenie).
"Polityczne" ma wydźwięk głęboko pejoratywny i oznacza kogoś, kto ośmiela się nie kryć z posiadaniem poglądów odmiennych od naszych. Połącz to ogólnym znaczeniem słowa "polityczny" czyli ideowy, starający się mieć wpływ na procesy społeczne i masz odpowiedź, która brzmi: "polityczne manifesty" to tekst przedstawiający jakąkolwiek opinię, która nie jest zgodna z opinią mainstreamu do którego należę, albo którego ideologią jestem zarażony. Ludzie nie powinni myśleć, tym bardziej nie powinni wygłaszać rezultatów tego myślenia. Ludzie powinni cichutko pracować na podatki, z których żyjemy my albo nasi ideolodzy. Każda nieprawomyślność jest niebezpieczna, bo grozi odsunięciem naszych od żłoba.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie - bieganie.pl powinno być wolne od polityki. i tyle w tym temacie. a cepoligia nigdy mi nie odpowiadała.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wolne od polityki, rozumianej szeroko, są tylko owieczki pasące się pokornie tam, gdzie się je zagoni. Inną cechą owieczek jest to, że są strzyżone i dojone a zyski z mleka i wełny przejadają ci, co pilnują aby owieczki pasły się pokornie w błogiej nieświadomości.

EDIT: Ale może mówimy o dwóch różnych rzeczach. W takim razie dobrze by było, gdybyś dla jasności wskazał te "polityczne manifesty" Marty. Następnie będzie można je zgłosić do usunięcia, coby bieganie.pl było od nich wolne.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dla mnie nie musisz tak ubarwiac wypowiedzi. już wszyscy zauważyli jaki jesteś mądry i elokwentny.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

katekate - umiem, ale nie będę tego robił w felietonach, bo to moim zdaniem nie ta forma.

Poranny - nie trzeba hiperbolizować dominującej cechy, można to robić nawet ze zjawiskiem występującym rzadko, bo dlaczego nie? a wg mnie przerysowane zjawiska występują całkiem często. powtórzysz, że nie obserwujesz tego w gronie swoich znajomych? ok, masz innych znajomych, ich też można by obśmiać, tylko pewnie inaczej. proponuję, żebyś spróbował to zrobić we własnym felietonie :)

cichy, pewnie córka weszła w jedną z faz buntu, a pomidorowej oberwało się rykoszetem, wszak wszyscy wiedzą, że nie da się nie lubić pomidorowej.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Poranny Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:41
Życiówka w maratonie: 2:37:41
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba oczywiście możesz przerysować wszystko, ale przerysowanie jakiejś pobocznej prawie że wymyślonej cechy w felietonie, to cytując Ciebie - nie ta forma.

Są zjawiska występujące znacznie częściej niż to co przytoczyłeś. Że biegacze śmierdzą i nie piorą rzeczy. że nie potrafią zasznurować butów i zatrzymują się jak debile na środku jezdni w trakcie biegu. że na starcie każdego biegu masowego jebie ben gayem że aż oczy szczypią. że nie czytają regulaminów i zadają pytania orgom w najgłupszy sposób czyli wstawiając post na fejsie, z pytaniem na które odpowiedź jest już udzielona.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to jednak ociupinkę się nie zgodzę - owszem, panuje moda na trenerów, owszem, panuje moda na przynależność do grup biegowych i owszem, panuje rozbuchany konsumpcjonizm i naśladowanie profesjonalistów. ośmielę się być w temacie dość dobrze zorientowanym :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:dla mnie nie musisz tak ubarwiac wypowiedzi. już wszyscy zauważyli jaki jesteś mądry i elokwentny.
Kuba-To było do Kangoor5
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zajarzyłem cichy :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Poranny Biegacz pisze:Qba oczywiście możesz przerysować wszystko, ale przerysowanie jakiejś pobocznej prawie że wymyślonej cechy w felietonie, to cytując Ciebie - nie ta forma.

Są zjawiska występujące znacznie częściej niż to co przytoczyłeś. Że biegacze śmierdzą i nie piorą rzeczy. że nie potrafią zasznurować butów i zatrzymują się jak debile na środku jezdni w trakcie biegu. że na starcie każdego biegu masowego jebie ben gayem że aż oczy szczypią. że nie czytają regulaminów i zadają pytania orgom w najgłupszy sposób czyli wstawiając post na fejsie, z pytaniem na które odpowiedź jest już udzielona.
Mody i gadżety się zmieniają ale zapach w strefie startowej i w szatni od lat jest niezmienny i uzyskiwany tymi samymi metodami.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

eh, gdzie te czasy, gdy w przerwie miedzy interwalami kadrowicze palili po papierosku, a na wreczeniach medali flaszki chodzili pod stolami szybciej niz psy, ktorych tam nie bylo ;)

fajny tekst. ja bym poszedl jeszcze dalej, ale na szczescie mnie nikt na powaznie nie bierze, nie zeby Ciebie, ale... :D
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skomentuj artykuł nerwy
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Fajny tekst, taki na czasie. Dla mnie przynajmniej. Zapisywałem się wszak na Prehybę dwukrotnie :). W 2018 zapisy trwały nieco ponad 3 minuty, w 2019 troszkę dluzej, ale i tak w niecałe 10'. Miałem dokładnie to samo tzn. sprawdzanie łącza czy podoła. Skąd będzie lepiej czy z pracy czy z domu. Czy może w Mozilli czy Internet Explorer. Jak doszło do godziny W to mnie wywaliło ze strony bo łącze chyba nie dało rady. No ale zdążyłem się zapisać :).
ODPOWIEDZ