Tani zegarek do biegania z dobrym GPS i pulsometrem do 600zł
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44:32
- Życiówka w maratonie: brak
Z czystym sumieniem mogę polecić Polara M430, na treningach sprawdza się super. Można z poziomu Polar Flow ustalić sobie trening i zegarek będzie informował o kolejnej fazie biegu. Do tego pomiar z nadgarstka w moim odczuciu całkiem ok. Wiadomo, że zimą nie ma co się sugerować podczas treningu wskazaniami tętna z nadgarstka bo bardziej dokładny jest pas na klatkę piersiową ale latem spokojny bieg w porównaniu z pasem pokazuje podobne parametry. Wibracja mocna i wyczuwalna. Do tego będzie mierzył długość snu i tętno przez cały dzień. Osobiście nie pchałbym się w zegarki firm no name.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:47
- Życiówka w maratonie: - - -
Mam od środy tego Polara, sprawdzony na razie w 2 biegach, w tym raz razem z moim tanim amazfit bip, by porównać własnie wskazania pulsu. O tym ustalaniu kolejnej fazy biegu jeszcze nie słyszałem, na razie poustawiałem wszystkie opcje wskazań w biegu, zrobiłem test wydajności, zmierzyłem wreszcie rzetelnie puls spoczynkowy itd..
A co do pulsu, to zimą ten Polar przekłamuje z nadgarstka? To znaczy pokazuje za wysoki, za niski, czy ogólnie nierzetelnie? Bo mi zależy własnie na rzetelnym pulsie i czytałem, że ten Polar jest bardzo dokładny.
A co do pulsu, to zimą ten Polar przekłamuje z nadgarstka? To znaczy pokazuje za wysoki, za niski, czy ogólnie nierzetelnie? Bo mi zależy własnie na rzetelnym pulsie i czytałem, że ten Polar jest bardzo dokładny.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Zimą pomiar z nadgarstka raczej będzie przekłamany ale jeśli za bardzo odkryjesz nadgarstek narażając go na wychładzanie.
Z moich obserwacji wtedy puls zaniża i to czasami sporo.
Jeśli nie potrzebujesz co chwilę patrzeć na zegarek, to go zakryj bluzą. Na samym początku również może być przekłamanie.
Pomiar pulsu z nadgarstka to bardzo osobnicza cecha, u każdego z nas może różnie z tym być.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Z moich obserwacji wtedy puls zaniża i to czasami sporo.
Jeśli nie potrzebujesz co chwilę patrzeć na zegarek, to go zakryj bluzą. Na samym początku również może być przekłamanie.
Pomiar pulsu z nadgarstka to bardzo osobnicza cecha, u każdego z nas może różnie z tym być.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:47
- Życiówka w maratonie: - - -
Jeśli tak, to również może być przekłamanie zawyżające w ciepłe dni, gdy ręka bardzo się spoci?
Od czasu do czasu lubię spojrzeć na zegarek, więc zakrycie bluzą ciężko widzę, chyba, że jak będę biegał kółka na stadionie lub jak dłużej pobiegam, by mieć lepsze "czucie tempa".
Ogólnie to biegam wg tempa (z testu Coopera lub zawodów na 10 km 11.11, wychodzi podobnie), ale w moim wieku monitoring tętna by się przydał.
Od czasu do czasu lubię spojrzeć na zegarek, więc zakrycie bluzą ciężko widzę, chyba, że jak będę biegał kółka na stadionie lub jak dłużej pobiegam, by mieć lepsze "czucie tempa".
Ogólnie to biegam wg tempa (z testu Coopera lub zawodów na 10 km 11.11, wychodzi podobnie), ale w moim wieku monitoring tętna by się przydał.