A tutaj chodzi mi o to, że im człowiek starszy tym bardziej musi dbać o sile, sprawność ogólna, wiem to po sobie. Jaki jeszcze nie musi, samym bieganiem (tzn treningiem) pewnie mógłby Tuska łatwo dogonić bo jest znacznie młodszy.jarjan pisze:Ciekawe co byś zasugerował doktorowi Jakiemu, biegającemu wolniej od, starszego o ok. 30 lat, Tuska?Adam Klein pisze: ... sugeruję więcej pracy nad siłą ogólną, sprawnością).
Pożegnalny bieg Donalda Tuska
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Chodziło mi o to, że to rzadki wypadek wykorzystania biegania jako formy dla przekazu zupełnie innych, pozabiegowych treści. Z tego powodu historia wydaje mi się ciekawa, pomijając moją sympatie do Tuska. Jak napisałem, o Kaczyńskim w podobnej sytuacji tez bym chętnie porozmawiał.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie źle ciśnie też Borys Budka. Widziałem w tym roku, 41 na 10km w Katowicach,...faraon828 pisze:Dużo biegał kiedyś Grzegorz Kołodko.
Stare czasy, młodzież nie pamięta.
Gdyby tak Grzegorz Braun zaczął biegać... i miał hasło: Kościół. Szkoła. Trzeci zakres. Ech..
-
- Zaprawiony W Bojach
Jarosław jest wyeksploatowany. Ma chondromalację IV stopnia,... Gdyby nie to, dał by radę,...Adam Klein pisze:Donald Tusk postanowił pożegnać się pokazując swoje ostatnie lata poprzez bieganie i wg mnie to jest fakt godny zauważenia.
Nawet byłoby nienaturalne gdybyśmy udawali, że tego nie zauważamy w celu zachowania "apolityczności". (oczywiście piszę to jako jego zwolennik, ale gdyby Jarosław Kaczyński postanowił pokazać coś ze swojej historii za pośrednictwem biegania też uważam, że powinniśmy o tym porozmawiać).
LINK DO TWITTERA
Panie Donaldzie, pozdrawiam i życzę dalszego biegu. (jako jednak człowiek od Pana trochę młodszy ale w bieganiu doświadczony sugeruję więcej pracy nad siłą ogólną, sprawnością).
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Chyba tylko w sztafecie 4x10 metrów, jeśli tylko da dobrą zmianęRyszard N. pisze:Jarosław jest wyeksploatowany. Ma chondromalację IV stopnia,... Gdyby nie to, dał by radę,...
-
- Zaprawiony W Bojach
Jarek, Krystyna, Stasiek i ostatnia zmiana, czopek,...Svolken pisze:Chyba tylko w sztafecie 4x10 metrów, jeśli tylko da dobrą zmianęRyszard N. pisze:Jarosław jest wyeksploatowany. Ma chondromalację IV stopnia,... Gdyby nie to, dał by radę,...
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
https://youtu.be/ff-XVdiepTo tyle mam do powiedzenia w sprawie polityków. A co do kwesti biegaczy - biegacz to biegacz i kropka
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 3 dni
- Życiówka w maratonie: 3 tygodnie
Mam nadzieję, że nie zapłacili jeszcze faktury wystawionej przez agencję reklamową, która to kleiła.
1. Donald Tusk sznuruje sportowe buty.
2. Brexit
3. Donald Tusk biegnie w butach z bierzmowania/ślubu.
4. W Brukseli faceci z bronią chodzą czwórkami.
5. Chciałbym zapytać bardziej doświadczone koleżanki i kolegów: jak często zdarza Wam się biegać w długich spodniach i w koszulce z długim rękawem gdy panuje słoneczna pogoda, a drzewa się zielenią?
1. Donald Tusk sznuruje sportowe buty.
2. Brexit
3. Donald Tusk biegnie w butach z bierzmowania/ślubu.
4. W Brukseli faceci z bronią chodzą czwórkami.
5. Chciałbym zapytać bardziej doświadczone koleżanki i kolegów: jak często zdarza Wam się biegać w długich spodniach i w koszulce z długim rękawem gdy panuje słoneczna pogoda, a drzewa się zielenią?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- marek301
- Zaprawiony W Bojach
Politycy to generalnie bardzo słabo wypadają w bieganiu i to zarówno
realizując motywacje "celebryckie" jak i "Zdrowotne".
Kiedyś się zastanawiałem, która opcja polityczna jest najbardziej aktywna
i wygląda na to, że CIACH
moderator: ja też umiem w bolda. ostrzegam, kolejne obraźliwe teksty będę wywalał w całości, recydywa będzie skutkowała banem.
realizując motywacje "celebryckie" jak i "Zdrowotne".
Kiedyś się zastanawiałem, która opcja polityczna jest najbardziej aktywna
i wygląda na to, że CIACH
moderator: ja też umiem w bolda. ostrzegam, kolejne obraźliwe teksty będę wywalał w całości, recydywa będzie skutkowała banem.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Odpowiadając platfusowi na punkt 5, ja tak często biegam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Jak to piszą: "z klawiatury mi to wyjąłeś"cichy70 pisze:Adam to walnął laurkę na kolanach a ja w tym samy tonie odpowiedziałem co myślę.
w sumie błąd, bo raczej na forum hippicznym powinien raczej się udzielać.
w dziale "białe konie"
i nie rozumiem dlaczego kasujesz moje posty a laurki Adam nie.
też jest to jednoznaczna ocena tego człowieka.
ze strony Adama.
PS
swoją drogą szybkość reakcji na niektóre wpisy i moderację bardzo Ci się Kuba poprawiła,
szkoda, że w innych wątkach taki szybki nie byłeś.
widać dziś przy piątku masz więcej czasu na moderacje.
-
- Zaprawiony W Bojach
kasuję te fragmenty wypowiedzi, które są obraźliwe, niezależnie od tego, kto pisze.
osobiste wycieczki sobie daruj.
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Nie, nie tędy droga. Taka "ręczna" cenzura to moim zdaniem droga donikąd. Szkoda Twojego czasu. Proponowałbym dwa rozwiązania:Qba Krause pisze:kasuję te fragmenty wypowiedzi, które są obraźliwe, niezależnie od tego, kto pisze.
1. Zawieszasz użytkowników za grubsze przewinienia (lub powtarzające się mniejsze) na kilka dni, żeby ochłonęli. Po np. 3, 5, 7 (lub 30 za jakąś grubą rozróbę dniach ich odwieszasz. Tylko ktoś w końcu musi napisać regulamin, żeby nie było to uznaniowe przez administratora.
2. Zakładasz dział typu "Flame" (taki zsyp) w którym obowiązują luźne reguły, a raczej ich brak. Taki post (jak Adama) ląduje w takim dziale (wiadomo na 100%, że zacznie się w nim za chwilę polityczna przepychanka)
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
... które są obraźliwe, ale ... (tylko) twoim zdaniem.Qba Krause pisze:kasuję te fragmenty wypowiedzi, które są obraźliwe, niezależnie od tego, kto pisze.
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale do tych co piszą podobno coś obraźliwego: ktory moj fragment jest jakaś laurką wykraczająca poza forumowe normy? Prosiłbym o cytat.
Stwierdziłem fakt (opisałem jaki mam stosunek do bohatera) i go pozdrowiłem. Nie wiem gdzie tu laurki.
Zapraszam was do umieszczania podobnych „laurek” jeśli z bieganiem będą miały związek.
Stwierdziłem fakt (opisałem jaki mam stosunek do bohatera) i go pozdrowiłem. Nie wiem gdzie tu laurki.
Zapraszam was do umieszczania podobnych „laurek” jeśli z bieganiem będą miały związek.
-
- Zaprawiony W Bojach
krunner - póki co będę się upierał, że owszem, tędy nie mam problemu z tym, że ktoś Tuska kocha, ani że go nie znosi. Za Tuska można zresztą podstawić dowolnego polityka. mam jednak problem z wyzwiskami i te będę wycinał, dopóki naczelny mi nie każe robić inaczej.
oczywiście, opcja czasowego bana jest jak najbardziej realna
jarjan, tak - moim zdaniem, przy czy zakładam, że nie jest ono "tylko" moje.
oczywiście, opcja czasowego bana jest jak najbardziej realna
jarjan, tak - moim zdaniem, przy czy zakładam, że nie jest ono "tylko" moje.