Wybór smartwatcha

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może się źle wyraziłem, bo przemyślane bieganie można robić bez żadnego sprzętu.
Chodziło mi o wsparcie, które dają nam zegarki sportowe, a którego nie da ten Samsung.

Dostępu do platformy treningowej nie masz. Można kombinować i przenosić pliki .gpx np. do Runalyze, albo połączyć ze Strava i wykupić sobie wersję płatną do analiz.
Brak planowania treningów, tras, itp.

Plusem w tym Samsungu jest świetny ekran, ale to już domena Super Amoled. Niestety, jak pisałem zegarek ma spore zapotrzebowanie na prąd.

Jak masz minimalne wymagania, to kup i tyle. Jak się nie spodoba, to sprzedasz i pomyślisz nad czymś innym.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
PKO
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MDziubek pisze:Ale tak bez ogólników, czego nie potrafi ten zegarek
Nie potrafi połączyć się ze strydem? W formie pytania bo nie wiem, zgaduję że nie można.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://runalyze.com/athlete/maran
https://www.strava.com/athletes/161056178
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście, że Stryd nie działa, ale to raczej kolegi nie interesuje :-)

Obrazek

Ilość opcji związanych z treningiem jest uboga. W treningu możemy ustawić 3 ekrany + muzyka.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
MDziubek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Spokojnie ja nie prowadzę krucjaty, dlatego chciałbym się skupić nad funkcjami zegarka, nie nad możliwościami rozbudowy o dodatkowe urządzenia (vide stryd)
Brak platformy webowej to uciążliwość (sam jej doświadczam z Amazfitem), ale to nie domena smartwatchy, popatrzmy na Suunto
Czyli coś co dostajmy od razu Out-of-box.

Tu muszę przyznać rację keiw, bo faktycznie przeglądając instrukcje obsługi (nie znam nikogo kto używa smartwatch'a) to w podstawowym zakresie, można śledzić aktywności, GT ma tam jakiegoś trenera personalnego. Ale nie znalazłem, możliwości tworzenia własnych treningów. Co faktycznie sprawia, żebym takiego zegarka nie kupił.
Tworzenie własnych definiowanych treningów było czymś co "zmusiło" mnie do zmiany.

Co prawda jest tam aplikacja andomondo, ale konfiguracja interwałów tylko w wersji premium. Nie mam wiedzy czy można doinstalować aplikacje która zwiększy funkcjonalność w tym zakresie.

Więc jeżeli GT/Active nie ma możliwości definiowania treningów, to poważnie bym się zastanowił nad zmianą wyboru. Natomiast jeśli to kupującego zadowala to niech kupuje.
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Pixa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:09
Życiówka w maratonie: 4:11:10

Nieprzeczytany post

Jedna z recenzji GT2:

"Jest tylko kilka funkcji, których Huawei Watch GT 2 nie oferuje dla najbardziej wymagających sportowców: nie ma możliwości wgrania tracka, nie ma możliwości edytowania ustawień aktywności i samej aktywności, zegarek nie oferuje możliwości łapania lapów i nie synchronizuje się z serwisami typu Strava czy Endomondo, wszelkie dane można uzyskać z dedykowanej aplikacji."
Biegam od lipca 2017
5 km - 21:10 (IX 2019)
10 km - 44:09 (III 2020)
HM - 1:42:42 (VI 2019)
M - 4:11:10 (IX 2019)
Martynika
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Pixa pisze:Jak chcesz zegarek bardziej sportowy niż smart, ale jednak mający ze smartem sporo wspólnego to polecam Garmin Vivoactive 3 Music. W cenie się zmieścisz.
Zdecydowanie polecam zegarki sportowe Garmin :) Wygodne, praktyczne, do tego mają wiele ciekawych funkcji. Aplikacja także działa bez zarzutu.
iza121
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56min

Nieprzeczytany post

Ja mam Huawei band 4 pro, dla amatora moim zdaniem starczy, ogarnia bieganie, chodzenie, jazdę na rowerze, pływanie, ma GPS, pokazuje międzyczasy, tętno i inne bajery, kontroluje sen. Osobiście do zastosowania amatorskiego polecam :taktak:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ