co to moze byc?? - boli a ja chce biegac!!!

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
kasiuuula
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam:) tak sobie trenuje juz jakies 2-3 lata i przyszedł    czas na kontuzje:( po treningu 20 km gdy wróciłam do domu po jakiejs godzinie zaczelo mnie bolec w pachwinie po doch dniach przeszło i podczas chodzenia jest wszystko w porządku tylko ze gdy probowalam wyjsć znow na trening  po 3km znow bolalo...smaruje to mascia ale boje sie wyjsc na dluzszy trening bo po 3 km  znowu sie odnawia...mial ktos cos podobnego? ile czasu nie powinnam biegac? zawody juz 2.04 a ja nie mam mozliwosci trenowania:(:(:( dziekuje za jakiekolwiek rady:)pozdrawiam
BnO to jest to:)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O ile to nie wyrostek.:oczko:

To pewnie jakieś naciągnięcie. Tam są chyba przyczepy mięśni ud. Przyczyna to pewnie brak rozgrzewki i/lub przeciążenie przy długim wybieganiu.

Ile przerwy? Nie mam pojęcia. Z drobnymi urazami nigdy nie wiadomo. Raz starczy 3 dni innym razem po 10 dniach jeszcze coś się odzywa.

Nie radzę tego miejsca podrażniać zbyt energicznym rozciąganiem. Pierwsze treningi łagodniejsze. Mniejszy kilometraż.

Może zmienić maść na inną. W aptekach jest tego multum.
Miejsce trochę tego. Ale może jednak schładzać lodem. Tak parę razy dziennie na 10min. Trochę może przyspieszyć sprawę leczenia
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
kasiuuula
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

no tak...moze lód jeszcze wyprobuje. tydzien juz nie biegalam ale jeszcze ze 3 dni przerwy i trzeb bedzie lekko zaczac:) dzieki za opinie:D
BnO to jest to:)
Awatar użytkownika
timek1986
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kasiula trzymaj się... mze warto się na wszelki wypadek wybrać do lekarza, ale zapewne zwykle nadciągnięcie :P
[b]Przez cierpienia do gwiazd![/b]
ODPOWIEDZ