Zaczynam biegac, buty i zdrowie...

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Pawel_7
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Zaczynam swoja przygode z bieganiem. Mam 33 lata, 185 cm wzrostu i 87 kg wagi. Z natury jestem ektomorfikiem ale troszke przytylem od pewnych lekow. Mam kilka pytan. Po pierwsze czym sie roznia buty HOKA od Asics? Wiadomo ze HOKA maja bardzo łódeczkowata podeszwe i niski drop natomiast Asics przypominaja kalsyczne buty z "normalna" podeszwa... czym sie to rozni i dla kogo sa HOKA a dla kogo Asics?
Dodam od siebie ze jestem po przebytej kontuzji bioder, uszkodzenie obrabka w prawym biodrze a w lewym nie wiadomo co ale chyba to samo... jak teraz biegam po trawie to biodra nie bola w ogole ale kolana juz tak po kilku dniach.. mam dodatkowo plaskostopie i nadpronacje-stopa mi przechyla sie do wewnatrz. Mam zamiar wyrobic tez wkladki ortopedyczne gdyz te co mam sie juz potargaly. Potrzebuje butow do biegania po trawie i asfalcie.

Jakie w takim razie po przeczytaniu mojego posta polecacie buty? Czy moze Asics Cumulus za 680 zł czy moze lepiej jakies tansze HOKA tylko jakie? Ewentualnie jakie inne?

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
mikael58
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

[Świeżak: w odpowiedzi na zgłoszenie usuwam reklamę; do tego post średnio na temat]
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hoka od Asics roznia sie tym, ze to sa roze firmy, ktore produkuja rozne modele butow.
Hoka owszem generalnie maja drop z tych nizszych (4-5mm), a Asics ma buty z roznymi dropa w swojej ofercie.
Ale koniec koncow nie ma sensu porownywanie firm tylko konkretnych modeli.
ODPOWIEDZ