Jestem leniwy ale chcę biegać :)

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
MCmike
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Mam 15 lat i chodzę do gimnajzum. Moim problemem jest to że chcę biegać i zawsze jak zacznę chodzić na SKS-y i robimy po te 10-15 km to mi się bardzo podoba ale......po jakmiś czasie jak juz nie przyszedłem na SKS-y to przestałem ćwiczyc w ogóle. :( Powiedziałem to nauczycielowi i niezbyt był zadowolony. po jakimś pół roku, dokładniej to dziś, biegaliśmy na 300m osiągnąłem najlepszy wynik w klasie (jak zawsze :p) Wuefista był taki wkurzony że gorzej byc nie mogło :) Powiedział :,, Ja ci tu kur** dam!! Będziesz rzygał a biegał w 3 klasie!! (...) ty nawet nie wiesz co w tobie drzemie(...) jesteś stworzony do biegania(...) i tym wynikiem zakwalifikowałeś się do Mistrzostw Powiatowych na 300m(...)'' i tyle.  Po prostu mam ogromny problem z motywacją :( Do tego ja zawsze chciałem biegać na 100 lub 300 m. Ale on powiedział że aby zacząć biegać krótkie trzba najpierw umieć na długie. Jak się do ego zmotywować?? Czytałem na forum ale nie zabardzo mi to pomogło.

Moje czasy:
100m- 13,65 s
300m-45,3 s  (poprawa o jakieś 2 sekundy w stosunku do zeszłego półrocza)
600m-1,50 min
1000m-3,19 min

PS. wszystkie wyniki zostały ustanowine w mojej szkole ponieważ na zawody jeździć nie chciałem. A tak w ogóle to mam 182 wzrostu i 69 kg :]

Pozdrawiam

(Edited by MCmike at 7:11 pm on May 10, 2005)
...:::Linkin Park:::...=Limp Bizkit=
 $50 cent$     Gimnazjum nr.1 w Działdowie THE BEST
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ScamZ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hmmmm.... Troche Twój wf-man przesadził- twoje czasy to nie jest żadna rewelacja, ale jeśli robisz postępy można mieć nadzieje że z treningiem osiągniesz sukces. To Ty pownieneś najlepiej wiedzieć jaki dystans najbardziej Ci podchodzi, po jakim masz największą satysfakcję itd... A jeśli chodzi o Twoją motywacje to też złożona sprawa. Idealne byłyby te SKSy bo miałbyś tu do czynienia z rywalizacją , która napewno by Cię wzmocniła. Bo nie sądze że wyszedłbyś trenować samemu , jeżeli Ci poprostu "się nie chce"
Trudno nie wierzyć w nic..
Awatar użytkownika
MCmike
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie no wiem, moje czasy nie są świetne ale bardzo szybko robie postępy i poprawiam te wyniki. Moim ulubionym dystansem jest 300 m więc w najbliższym czasie zamierzam zejść poniżej 40 s. :) Byłem na mistrzostwach wojewódzkich w Olsztynie gdzie moja szkoła zajęła pierwsze miejsce ale motywacja....były medale itp. Ja sobie zacząłem obiecywać że już do końca Gimnazjum będę jeździł na zawody itd. Nie wiem, to już chyba za słaba psychika.

(Edited by MCmike at 8:49 pm on May 10, 2005)
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chyba jeszcze nie dojrzałes do treningów z prawdziwego zdarzenia i stad brak motywacji. musisz duzo pracowac nad swoją sprawnoscia. moze zacznij od powaznego traktowania wf rozgrzewki itd to może byc ciekawe ,bo grupa rywalizacja itd Trzeba zaczac od małych kroczków a jak znajdziesz w tym zadowolenie to i miejsce na treningi sie znajdzie moze z wieksza motywacja.
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mike -
1. poproś wf-mana (słowo nauczyciel ciężko przechodzi przez gardło w opisanym przez Ciebie przypadku), żeby spojrzał na biografię czołowych biegaczy długodystansowych. Zaczynali od krótkich a kończyli na długich biegach. A nie na odwrót!!!!!
2. co rusz przetacza się przez fora pytanie od czego zaczynać? Jestem młody chcę biegać fascynują mnie... i tak dalej. Kiedyś rozmawiałem z trenerem LA - dobrym trenerem. I on na moje zachwyty bardzo długim dystansem powiedział - zostań przy krótszych, pobiegaj je, zrób dobre wyniki, a kolana zniszczysz sobie na długim za kilka lat - masz czas!

I miał rację!

3. rozmawiałem ostatnio z wicemistrzem olimpijskim na 100m Francisem Obikwelu. wiesz jakie najdłuższe robi "wybiegania"? na 1000m. Tysiąc metrów. I to tylko dlatego, że w przyszłości ma zamiar powalczyć na dystansie 400m :)
4. szukasz motywacji? u innych jej nie znajdziesz! jest pewna "przestrzeń" w której radzę poszukać. Między swoimi uszami. W swojej głowie. To nie żart, czy próba nabijania się - To po prostu najważniejsza część ciała przydatna każdemu sportowcowi. Dla kogo będziesz się pocił i męczył? dla trenera? dla dziewczyny? dla kumpli? Dla siebie.

mówienie o słabej psychice to kpina. Najgorsza z możliwych, bo robiąca z Ciebie "wieszak na spodnie" a nie faceta. Chcesz być "przecinkiem" mów tak dalej - powodzenia! W mojej ocenie to lenistwo. I tyle.
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeszcze a propos nauczycieli wf, skoro temat jest poruszony a sam nim jestem. Nie oceniajmy kwalifikacji po takich jednostkowych zdarzeniach i krótkim opisie. Nie jest to solidarnosc korporacyjna, ale obserwacje i autopsja. Zajecia sa zwykle ukierunkowane na bloki konkurencji i nie sposób dobrze trenowac miotaczy i wytrzymałosciowców, a o podejsciu indywidualnym młody człowieku zapomnij. W tej dyscyplinie sportu z czyms takim to dopiero mamy do czynienia, gdy osiagnie sie mistrzostwo. Gdyby sie okazało ze masz 4 kumpli w twoim wieku którzy biegaja ponizej 40s to ręcze ci ze wf men by sie zainteresował, a nawet by sie dokształcił gdyby była potrzeba.
Awatar użytkownika
MCmike
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Baaa. Ja wiem że on jest dobrym trenerem, bo ma swoją sztafetę na 800 (w której byłem) i która jest mistrzem wojewódzkim. Zawsze kiedy biegłem bardzo się męczyłem (tętno około 75 na minutę ) . A teraz poszło mi bez żadnych większych problemów , poprawiłem wynik dotychczasowy ale facet mi mówił że ze mnie treningiem wycisnąć można o wiele więcej.....
Awatar użytkownika
TomaSz__
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jakie tętno???

Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
MCmike
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Heh :p. No zawsze po biegu sprawdza mi facet jaki mam puls. :)
Awatar użytkownika
ScamZ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tętno po wysiłku 75?? to faktycznie jesteś fenomen gościu
Trudno nie wierzyć w nic..
Luxien
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Quote: from MCmike on 5:20 pm on May 12, 2005
Heh :p. No zawsze po biegu sprawdza mi facet jaki mam puls. :)
A tym razem zmierzył w przed rozgrzewką :)?
Tętno spoczynkowe.
ODPOWIEDZ