Witam

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
caryca31
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Miło mi się z wami przywitać, czytam forum od jakiegoś czasu, a teraz postanowiłam się zalogować.
Mam 42 lata czasem wychodzę pobiegać, 6 ,8 ,10 km w tempie marnym ;) Teraz postanowiłam kupić coś co mi da jakiś pomiar i wezmę się za bieganie trochę bardziej naukowo niż dotychczas. Zazwyczaj wyglądało to u mnie tak w czerwcu zamyka się basen, wiec nie pływam ubieram buty i idę pobiegać. Nie wiem jaki mam cel ( po prostu; lubię biegać ). Więc nie bardzo wiem jaki plan treningowy mam wybrać ;)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

skoro biegasz tylko dla przyjemności to chyba nie potrzebne ci ani pomiary ani plany :-)
co innego, jakbyś chciała się przygotować się np. do zawodów, to wtedy sprzęt pomiarowy się z reguły przydaje i usystematyzowanie biegania też :oczko:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
caryca31
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No właściwie to pomyślałam, że potrzebuję jakiejś kontroli bo w taki sposób nie robię żadnego postępu a jednak fajnie było by trochę się wzmocnić.
PrzemekM72
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

katekate pisze:skoro biegasz tylko dla przyjemności to chyba nie potrzebne ci ani pomiary ani plany :-)
Eeeeee.... Oglądanie wykresików PO też daje frajdę :ble:
www.devdiaries.pl

Biegam (czasem) bez celu. Po prostu spodobało mi się.
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15

Nieprzeczytany post

Gdyby nie zakup pulsometra pewnie już dawno zakończył bym bieganie :) Fajnie wiedzieć ile się biegnie i w jakim tempie :) Na początek zmierz sobie czas na odcinku np. 10km, a poźniej zdecyduj co Cię interesuje i wedlug tego wybierz plan :)
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

kojot19922 pisze:Gdyby nie zakup pulsometra pewnie już dawno zakończył bym bieganie :) Fajnie wiedzieć ile się biegnie i w jakim tempie :)
Pulsometr mierzy tętno...
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krzys1001 pisze:
kojot19922 pisze:Gdyby nie zakup pulsometra pewnie już dawno zakończył bym bieganie :) Fajnie wiedzieć ile się biegnie i w jakim tempie :)
Serio? Dzięki, że mnie oświeciłeś, a mój dodatkowo mierzy tempo, czas i kalorie ;)
caryca31
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak zrobię. Ogarnę trochę technikę, poszukam czegoś wygodnego w obsłudze. Jak zmierzę tętno czas i dystans to będę miała co poprawiać ;)
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

kojot19922 pisze:
krzys1001 pisze:
Serio? Dzięki, że mnie oświeciłeś, a mój dodatkowo mierzy tempo, czas i kalorie ;)
Serio.
Z reguły zegarki z gps mają funkcję pulsometru. Jestem ciekaw co masz za model pulsometru z takimi funkcjami...
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Np. Polar swoje M400 nazywa pulsometrem.
caryca31
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Napiszcie proszę, jak się biegnie w tej opasce do pomiaru tętna czy to nie przeszkadza, czy może lepiej mierzyć na nadgarstku. Bo jak już mam coś kupić to raz a dobrze ;)
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomeck pisze:Np. Polar swoje M400 nazywa pulsometrem.
Temu Panu nie przetlumaczysz on po prostu nabija sobie posty na forum czepianiem się pojedyńczych słówek
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Napiszcie proszę, jak się biegnie w tej opasce do pomiaru tętna czy to nie przeszkadza, czy może lepiej mierzyć na nadgarstku. Bo jak już mam coś kupić to raz a dobrze ;)

To kup sobie Garmina 235, masz pomiar z nadgarstka zintegrowany z zegarkiem. Pasek nie przeszkadza, ale nie będziesz musiała myśleć o jego zakładaniu za każdym razem do biegania czy na rower.
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

caryca31 pisze:Napiszcie proszę, jak się biegnie w tej opasce do pomiaru tętna czy to nie przeszkadza, czy może lepiej mierzyć na nadgarstku. Bo jak już mam coś kupić to raz a dobrze ;)
Jednym przeszkadza innym nie, to indywidualna kwestia podobnie jak z pasem na bidon, ja używam do dłuższych wybiegań i nie czuje zadnego dyskomfortu, a inni ciągle narzekaja, ze obciera, ze podskakuje itd.
caryca31
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za podpowiedź Garmin 235 chyba będzie ok. A co do bidonu, trochę przeszkadza jak pełny jest, ale zabieram jak jest gorąco ;)
ODPOWIEDZ