TEST COOPERA

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Gustaw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Siema!!!
Chciałem wam wszystkim podziękować za to iż nakłoniliście mnie do biegania. Cztery miesiące temu przez przypadek trafiłem na to forum i zacząłem czytać Wasze wpisy, wpisy ludzi którymi kieruje wspaniała obsesja biegania i doskonalenia się tak fizycznie jak i duchowo. Bieganie to wspaniała filozofia na życie! Uczy m.in. jak pokonywać własne ograniczenia.
Przekonaem się o tym na własnej skórze, gdy cztery miesiące temu, zacząłem trenować. Na początku zrobiłem sobie test coopera, by mieć porównanie dla moich postępów. Wynik: w ciągu 12 minut przebiegłem 2300 metrów i myślałem, że zaraz wypluję płuca :). Wczoraj zrobiłem jeszcze raz ten test, tylko że postanowiłem przebiec ten czas w takim tempie, aby nie dostać zadyszki. Gdy minęło już tych 12 magicznych minut, czułem się dalej świeży a przebiegłem aż 3400 m!!! To niesamowite, ale w ciągu 4 miesięcy z wyniku dostatecznego uzyskałem wynik doskonały!!!:):):)

Chcę jeszcze raz podziękować wszystkim biegaczom, którzy dopingują początkujących nie tylko na forum ale i w normalnym życiu, bo to dzięki nim zmieni się na lepsze życie tysięcy, a może i milionów podobnych do mnie osób!
POzdrawiam!
Gustaw:)
Pozdrawiam!
Gustaw
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak trzymaj!
Spytam jeszcze tylko - czy masz może jakiś kolejny biegowy cel? Może warto pociągnąć wątek i np. zaplanować start w biegu ulicznym?
Pozdrawiam i gratuluje wyniku.
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
Gustaw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, ale dopiero za rok, nbo jeszcze nie jestem pełnoletni :)   Napewno będę na Maratonie Poznańskim
Pozdro!
Pozdrawiam!
Gustaw
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nieźle (z 3,4km do 42km) czy to aby nie za duży przeskok? Polecam na początek biegi od 5-15km.
Po co od razu się zakatować??? No po co???
Jak od razu wystartujesz w maratonie to stracisz przyjemność walki na krótszych dystansach. Mało tego po maratonie możesz mieć do biegania awers jak 100 bandytów :)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
FiLiPuS
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

dołączam się do podziękowań, ponieważ podobnie przypadkowo dostałem się na to forum no i zaraziłem się. miesiąc temu na teście coopera miałem 2300 i myślałem, że to koniec mojego żywota, natomiast ostatnio postanowiłem się sprawdzić, a tu ku mojemu zdziwieniu 3025! i na dodatek robiłem to w ramach rozgrzewki, a co do maratonu to popieram teorie Bartka, ja najpierw sprawdzam się w biegach ulicznych (2 do 10km) uważam że to zdecydowanie za wcześnie na 42195m :|
dzień bez biegania to dzień stracony
Awatar użytkownika
Kazim
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witaj
Jeżeli twój stoper działał prawidłowo w czasie testu to piękny rozwój.
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No noooo... Niezła wydolność! Gratuluję wytrwałości i życzę dobrego dalszego bezkontuzyjnego trenigu!
Awatar użytkownika
Murat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To się nazywa progresja !!
Gratulacje!
ODPOWIEDZ