Mam 27 lat i jeszcze miesiąc temu ważyłem 91km przy wzroscie 175cm. Teraz waże niecałe 82 i chce zgubic kolejne KG- Chwale się tylko, bo właściwie powinienem pisać o bieganiu;)
Od kiedy pamiętam uprawiałem jakiś sport głównie piłka nożna ale i pływanie czy momentami sporty walki. Przyszły jednak studia czas pijanstwa i kebabów... Po tym okresie pijanstwo gdzies odpadlo ale zostało "mało" zdrowe jedzenie. Schudlem troszke ale zateskniłem tez za dobra forma i plaskim brzuchem... Od 2 lat raz czy dwa razy w tyg. gram rekreacyjnie w pilke ale to za malo wiec postanowilem biegac...
Biegam od 2 tygodni wlasciwie codziennie i nie wiem czemu ale swoim tempem jestem w stanie dreptac 30 min.... Dopiero dzisiaj znalazłem forum i mam swoje pytania i wątpliwości.... Mieszkam miedzy Bydgoszczą a Toruniem więc ciężko o stadion gdzie dokładnie zmierzę sobie odległość czy tempo itd??
Stad moje pytanie:
Czy wszelakie "krokomierze" nadają się do czegoś ?? Żeby zmierzyć sobie odległość a co za tym idzie tempo ??
Przesiedze pewnie kilka najblizszych godzin na forum żeby się doedukować ale może ktoś ma dla mnie jakieś rady żeby się sensownie rozwijać w mojej sytuacji? Biegac dluzej czy szybciej - w ktora strone najpierw pójsc??
Temat założyłem bo pewnie co jakis czas bede pytał o coś nowego a i pochwalić się efektami mogę własciwie tylko tutaj.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze temat w dobrym miejscu

aha z marzeń to może kiedyś mały maraton