acząłem plan pumy 1 maja, półmaraton 16.09 zdążę?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
mikus1987
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:20
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

mam pytanie, zacząłem bieganie od planu 6 tygodniowego pumy. 16 września organizowana jest "połówka".
Czy w tym czasie ogólnie jestem w stanie się do tego przygotować? czy raczej szkoda wkładać tyle energii, bo będzie to nie do zrobienia, bądź zagrozi śmiercią lub kalectwem?

Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Ewa123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40,16

Nieprzeczytany post

Raczej zniechęceniem. Przygotuj się spokojnie, pobiegaj na zawodach na krótszych dystansach - 5 czy 10, potem stopniowo 15, a półmaraton przełóż na przyszły rok na wiosnę, po dobrze przepracowanej zimie.
michal90
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:57

Nieprzeczytany post

Jak koleżanka wyżej pisze.
Ukończenie planu to po prostu zakończenie pewnego etapu, który dopiero wprowadza w temat biegania, o czym sam się ostatnio przekonałem. Pobiegaj spokojnie ten rok i zobaczysz, że nabierzesz cennego doświadczenia, które np. pozwoli Ci przygotować się do 'połówki' choćby w przyszłym roku.

Wytrwałości i cierpliwości !
Pozdrawiam :usmiech:
Obrazek
mikus1987
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:20

Nieprzeczytany post

Dziękuję bardzo:)

z pewnością cenne rady, które biorę do serca:) nie będę się poddawał i nie przestanę trenować:)
Choć lekko doskwiera ścięgno przywodziciela lewego uda, ale smaruję maścią i może zrobię 2 dni przerwy choć nie wiem, czy nie wypadnę z rytmu.

Dzięki i również pozdrawiam:) decyzję podejmę w połowie sierpnia, bo mimo rozpoczęcia biegania, ogólnie przez dużą część życia uprawiałem czynny sport:)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ