Czy jest sens zacząć od nowa ?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Klapouch22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam .
W wieku 16 lat na czwartkach lekkoatletycznych zaczepił mnie trener po biegu na 300 m w którym miałem czas 39,92s. i zaproponował mi , żebym zaczął trenować w klubie i się zgodziłem. po 3 miesiącach zszedłem poniżej 39s bez katowania , po prostu trening na luzie.
Trenowałem rok , w tym czasie miałem skręcona kostkę i przerwę 3 miesiące od normalnych treningów i rodzice gonili do nauki , więc też maiłem problem z treningami , ale jeszcze dawało rade.
Później poszedłem do średniej szkoły gdzie jest wysoki poziom i nie mogłem pogodzić treningów ze szkoła i dojazdami i pod naciskiem rodziców zrezygnowałem .
Teraz mam 19 lat i chciałbym wrócić do biegania.
Moje pytanie czy jest sens i czy mogę jeszcze coś osiągnąć ?
PKO
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Jeśli nie masz żadnej trwałej kontuzji, która Ci uniemożliwia bieganie to zawsze jest sens.
Obrazek
Because Running Sucks
Zbynek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Klapouch22 pisze: Moje pytanie czy jest sens i czy mogę jeszcze coś osiągnąć ?
Ludzie zaczynają biegać po 20-30 latach przerwy. Czytałem kiedyś o byłym alkoholiku, co zaczął biegać po 20 latach wyniszczającego organizm picia i obecnie biega maratony, a Ty się pytasz czy jest sens biegać po 3 latach przerwy? :taktak:
Tak, tak, wyobraź sobie takiego żula spod spożywczego, co prosi o 20 groszy na jabcoka. I tak on pewnie wyglądał. A dziś biega maratony.
Anorak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja myśle że klapouch miał na myśłi czy jest w stanie tak pobiegać żeby coś osiągnąć, być może pod katem profesjonalnego sportowego biegania a nie amatorskiego, czy tudzież pół czy maratonów. Jakbyś mógł specyzować co masz na myśłi "coś osiągnąć" bo jeśłi myślisz o starcie w olimpiadzie to może być trudnawo...
Pozdrovki
-------
Anorak
Find a better Way of Life!
Klapouch22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Oczywiście jak najwięcej , ale nie dzięki jakimś używkom itp.
Po prostu biegać z tymi ludźmi co biegałem i coś osiągnąć o czym będę mógł bez wstydu opowiedzieć wnukom :hej:
Każdy twierdził że mam talent do tego .
Zaczęło się w gimnazjum , od biegania 300 m jako przygotowanie przed zawodami , raz w tygodniu , później zacząłem treningi . Przez te 4 miesiące "trenowania" w szkole i 2 w klubie zszedłem z 45 s na 38,5 , to wg was dobrze czy źle ? Bez żadnego żyłowania czy innych rzeczy.
Dark Jocker
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Moze i sie nie znam, ale jezeli zamiast po prostu zaczac biegac i dawac z siebie wszystko zakladasz takie tematy to raczej nic nie osiagniesz. Choc biegac oczywiscie zacznij.
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ile przyjemności miałeś z biegania?
Jeżeli chcesz osiągnąć jakieś autentyczne sukces to przed Tobą ciężka harówka. Jeżeli nie sprawia Ci to przyjemności to chyba lepiej wybrać inną profesję.

Pozdrawiam
V
Nie jestem podtatusiały, jestem tatusiem.
Blog
Komentarze
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Jeśli jeszcze masz wątpliwości to polecam artykuł, który pojawił się tutaj jakiś czas temu:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=34&id=2466 :)
Obrazek
Because Running Sucks
Klapouch22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie boje się , wręcz to uwielbiam :hej: :hej: :hej: :hej: :hej: :spoko:
Nie skończyłbym gdyby nie rodzice i ciągłe gadanie o szkole...

Super Artykuł Dziękuje :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ