Bieganie a nogi

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
coill
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
od jakiegoś czasu jeżdżę rekreacyjnie na rowerze (dystanse od 50 - 100 km). Strasznie rozrosły mi się przez to nogi. Wagi praktycznie nie zbiłem. Bym chciał trochę zrzucić, ale boję się że przez bieganie wszystko znowu pójdzie w nogi. Czy moje obawy są bezpodstawne? Znajomy biega już dużo i jest chudy jak patyk. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Biegaj razem ze znajomym. :)
Nic Ci się nie rozrośnie.
Buki15
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jak w nogi nie walniesz siły tylko potruchtasz to ani 1 mm ci nie urośnie wręcz przeciwnie nogi ci mogą się rozluźnić po rowwerku
janoz5
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

I nie przejmuj się jak na różnych "genialnych" stronach o odchudzaniu itd. będzie pisać że nogi rosną od biegania, bo to nie prawda. Zobacz choćby nogi zawodowych biegaczek długodystansowych i zobacz czy mają grube nogi...
Obrazek

Właściwie to powinienem być w klubie, ale nie jestem
coill
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie za opinie :) chyba zostanę stałym bywalcem forum. Od poniedziałku zaczynam plan treningowy na zrzucenie wagi. Do usłyszenia
GaLaS301
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mi tam od biegania, w trzy miesiące, nóżki się pięknie wyrzeźbiły. Mam wrażenie jak by łydki się trochę powiększyły, ale mówię, może to być wrażenie tylko, spowodowane ładniejszym ich wyglądem. Podczas marszu pięknie się napinają i odznaczają. A na udach spaliłem już cały tłuszcz, one są właśnie dużo mniejsze przez to, ale ładniejsze. Zauważyłem, że coraz więcej ludzi, zwłaszcza dziewczyn, zerka na moje nogi. Ostatnio miałem śmieszną sytuacje, z naprzeciwka idzie dwóch kolesi, około 27-30 lat, trochę wciętych jeden z nich, jak już się mijaliśmy krzyczy do kumpla "Zobacz, a ten to na pewno sportowiec, widzę po nogach", a ja na to skromne, "się biega się ma". Nie powiem przyjemne są takie sytuacje, gdy nie tylko ja sam dostrzegam pozytywne strony biegania, na sobie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ