Porada w dobraniu planu treningowego

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
luko20
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A więc sytuacja przedstawia się tak. Nie będe ukrywał że przez ostatnie pół roku nie biegałem. Dziś w upale (ok 30 stopni) trenowałem w klubie, jak można sie domyśleć nie było kolorowo. Trening składał sie z "rozgrzewki" czyli wokół boiska 6 kółek ktore mnie osobiście już mocno osłabiły, rozciąganie, jakieś tam lekkie ćwiczenia taktyczne i na końcu gierka 30min z tym że właśnie ja w tej gierce prawie nie biegałem bo nie dawałem rady. PRzyszedłem do domu i nie mogłem do siebie dojść, głowa mnie bolała zawroty itp.

Chodzi mi o taki trening od zera który przygotuje mnie do typowego wysiłku meczowego (90minut) ale także do treningów żebym je znosił w miare normalnie ale jak już będe miał wytrzymałość tą meczową to i w treningach nie będe miał problemów i wydajność będzie lepsza bo przez to nie moge pokazać wszystkich umiejętności.
Interwaly chyba nie dla mnie bo mam fatalna kondycje i taki trening trwałby bardzo krótko.

No i czy to kwestia 1,2 miesiecy czy więcej nie ukrywam że chodzi mi o jak najszybsze rezultaty
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Sporo biegaj i wkomponuj w trening różne typy treningu typu Fartek:

http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=1585
luko20
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czyli mogłbym ten Fartek tak zastosować że np 1dzień - przykład 1, 2gi dzien przyklad 2 itp ?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

to same w sobie są mocne treningi. powinieneś robić je z jakąś przerwą.
Biegacz robiłby je nie częściej niż co 2-3 dni biegając pomiędzy bardzo spokojnie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ