Zna może ktoś odpowiedź na pytanie: dlaczego biega się w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara? Czym to jest spowodowane?
A takze dlaczego po biegu nie powinno się siadać?
Nurtujące pytania.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- daGGer
- Wyga
Co do pierwszego to nie wiem, ale faktycznie biegam po bieżni w kierunku przeciwnym do wskazówek, i nie widziałem nikogo kto by biegł zgodnie ze wskazówkami (coś w tym jest). Co do drugiego to bezpośrednio po biegu nie powinno się siadać ponieważ mięśnie mogą się zakwasić, ja zawsze po biegu robię 500 metrów marszem i mam tylko lekkie zakwasy.
"Cause sometimes you just feel tired.
You feel weak and when you feel weak you feel like you wanna just give up.
But you gotta search within you, you gotta find that inner strength"
"Eminem"
http://www.kris.etnografia.pl/
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem, czy za to odpowiada ten sam obszar mózgu czy inny co za prawo- i lewo- ręczność, ale ja będąc leworęcznym zdecydowanie wolę biegać zgodnie ze wskazówkami... Czyżby znowu dyktat praworęcznej większości?
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
ja jako fantasta tak sobie za pomocą swojej pokrętnej logiki wykombinowałem, że... to ma znaczenie
bo..
tak mi się wydaje, żę chodzi o długość nóg, przeważnie lewa noga jest mniejsza ciunio krótsza.. co może mieć znaczenie na zakrętach... dobrze celuję?... whatever..

bo..

a co ja mam powiedzieć.. jestem praworęczny, a pisze lewą ręką???Nie wiem, czy za to odpowiada ten sam obszar mózgu czy inny co za prawo- i lewo- ręczność, ale ja będąc leworęcznym zdecydowanie wolę biegać zgodnie ze wskazówkami... Czyżby znowu dyktat praworęcznej większości?