Nowy na forum

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Maciejos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześc,

na każdym forum jest taka sytuacja, że ktoś musi zacząć pierwszy :oczko: Witam zatem i pozdrawiam szanownych forumowiczów. Do zobaczenia na ścieżkach biegowych Zagłębia.
PKO
Awatar użytkownika
Nene
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witaj na forum!
Obrazek
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witamy witamy. Jakbyś się nie miał na przyszłość z kim zabierać na dalsze imprezy biegowe to zapraszam :oczko: Coś więcej o Twoim bieganiu? Piszesz się już na jakieś imprezy? Oczywiście dla przyjemności :hejhej:
Awatar użytkownika
Maciejos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nataas, AturS - dzięki za przywitanie i za propozycję, jest wielce prawdopodobnym,iż skorzystam :hejhej:
Biegam od wiosny tego roku,kondycję buduję od zera (36 lat, 10 lat zastoju fizycznego). W kwietniu z trudem przebiegłem pierwsze 400 mt i myślałem, że dostanę wylewu, obecnie 4-5xtyg. staram się nie schodzić poniżej 8-9 km/trening, przy 75-80% p.max wychodzi ok.6 min/km. W międzyczasie zrzuciłem 12 kg i rzuciłem palenie. Poważnie myślę o maratonie w 2011 i półmaratonie (lub kilku + ew. 5km/10 km) w przyszłym roku. Dla przjemności :usmiech: Jeszcze nie wybrałem imprezy, muszę się rozejrzeć. Ale największe znaczenie ma to, że już pół roku biegam konsekwentnie i sprawia mi to zarąbistą frajdę :hejhej: Plus żona nie może się nadziwić, skąd u mnie tyle energii i witalności na "starość" ha, ha....
Awatar użytkownika
Maciejos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Natkaas - plus sorry za pomyłkę w nicku, się więcej nie powtórzy :nienie: pozdrawiam
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ładnie, to biegasz regularnie dłużej niż ja. Mi się udało od lipca zgubić prawie 10kg. Do wiosny mam nadzieję zejść jeszcze z 8-9kg (marzy mi się 85kg przy moich karłowatych 172cm) i wystartować w maratonie. Po drodze jest jeszcze kilka fajnych krótkich biegów - np 7.11 jest 10km w Ustroniu. Może się skusisz? Podobno bardzo płaski i przyjemny bieg. :-)
Awatar użytkownika
Nene
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Maciejos pisze:Natkaas - plus sorry za pomyłkę w nicku, się więcej nie powtórzy pozdrawiam
Luzik, nic się nie stało. Biegasz dłużej niż ja. Brawo! Oby tak dalej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Maciejos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ArturS pisze: Do wiosny mam nadzieję zejść jeszcze z 8-9kg (marzy mi się 85kg przy moich karłowatych 172cm) i wystartować w maratonie. Po drodze jest jeszcze kilka fajnych krótkich biegów - np 7.11 jest 10km w Ustroniu. Może się skusisz?
Ha,ha,ja mam swoje karłowate 174cm i obecnie 71 kg,chcę zejśc do ok.60.Co do startów,to dobrze kusisz,a ja ma w sobie ducha rywalizacji,ale nijak nie dam rady. Za dużo pracy w tygodniu i weekendy przeznaczam tylko dla żony i 16-miesięcznej córy. Weekendowe przebieżki w terenie tylko koło 11 rano,gdy mała śpi :hejhej: Dam znać po zimie musowo !

Natkaas pisze:Biegasz dłużej niż ja. Brawo! Oby tak dalej.
Dzięki, nawzajem.Będę śledził twojego bloga,nie odpuszczaj zimy i brawo za pierwszą 50-tkę 4 dni temu - wiem jak cię cieszy,mam swoją świeżo w pamięci :hej: Jest dobrze, będzie jeszcze lepiej.
skoczek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja również witam Wszystkich serdecznie!
Postanowiłem zabrać się za bieganie w wakacje - podczas wyjazdu urlopowego schudłem 6 kg, a potem (już w kraju) przybyło mi 10 :niewiem: Czas więc coś zmienić - obecnie 83 kg przy 180 cm. Biegam dla zdrowia i dla swojej pasji - ASG. Kondycja jest tu bardzo potrzebna.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, 11:54 przez skoczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciejos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć, witaj na forum. ASG musiałem wygooglować, air soft gun ? Rzeczywiście, kondycja na takie zabawy paintballowe to podstawa. Zdyszany "żołnierz" to martwy "żołnierz", a i fun pewnie nie taki sam, gdy pot zalewa oczy :usmiech: Powodzenia !
skoczek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zgadza się Air Soft Gun. Masz rację kondycja jest bardzo potrzebna w tym sporcie i jeśli jesteś słaby, to szybko możesz zakończyć grę. A pot spływający po twarzy może faktycznie trochę utrudniać widoczność ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ