Trening na kondycję + poprawa czasu na 1km
-
- Rozgrzewający Się
Witam, otóż na wstępie chciałbym powiedzieć, że jestem początkujący i jedyne kiedy biegam to W-F 2 razy w tyg, więc mało. Bardzo zależy mi żeby swój czas na kilometr znacząco poprawić (związane jest to z chęcią dostania się do szkoły oficerskiej za 2 lata). Otóż co do szczegółów to mam 18 lat, w poniedziałek, środę i piątek trenuję w siłowni ( głównie na klatę i biceps, związane to też jest ze szkołą oficerską). Można powiedzieć, że muszę się dobrze przygotować do testów sprawnościowych. Dlatego prosiłbym was, drodzy użytkownicy o pomoc w ułożeniu w miarę sensownego planu treningowego, który poprawi moją kondycję i czas. Myślałem, że może na początek biegać 2 x w tyg (sobota i niedziela) ale nie wiem, jestem zielony w tym temacie.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witaj, na stronie jest sporo planów treningowych, na pewno znajdziesz coś dla siebie http://bieganie.pl/?cat=19
Biegaj na początku 2-3 razy w tygodniu, ale raczej nie dzień po dniu, tylko rób przerwy na regenerację między treningami.
Nie wiem, jakie są wymagania na testach do szkoły oficerskiej, ale w 2 lata na pewno się przygotujesz bez problemu
Biegaj na początku 2-3 razy w tygodniu, ale raczej nie dzień po dniu, tylko rób przerwy na regenerację między treningami.
Nie wiem, jakie są wymagania na testach do szkoły oficerskiej, ale w 2 lata na pewno się przygotujesz bez problemu

- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Każdy szanujący się oficer powinien mieć szeroką klatę i duży bicepsGrave pisze:... w poniedziałek, środę i piątek trenuję w siłowni ( głównie na klatę i biceps, związane to też jest ze szkołą oficerską)...

- Rapanui
- Dyskutant
Mam kolegę ktory dostał do WSO po liceum. Ja mam zamiar po studiach. Mogę napisać Ci jego wyniki ktore wystarczyly 2 lata temu aby się dostać.
Po 1 Matura z matmy, najlepiej rozszerzona (ty bedziesz chyba pisał matmę obowiazkową?)
Po 2 Dobrze napisana matura z angielskiego. Niby piszą że bedzie wewnętrzny test z angielskiego a tak naprawdę przepisują wyniki z matury. Podobnie ma się z matma.
Po 3 Co do wfu. 3.03 na kilometr, 17 razy na drążku, bieg wahadłowy 10x10 na 5 (nie pamietam czasu). Ostatnio wspominał mi że remontują im basen. Być może dodadzą 50m na basenie. Kilka lat temu basen też był wymagany. Krótko mówiąc "nie masz co sie pchać jeżeli wiesz, że wfu nie zaliczysz na 5".
Po 4 Rozmowa kwalifikacyjna to loteria.
Dużo się mówi o plecakach którzy dostają się po znajomości. Z tego co wiem, 2 lata temu była duża afera z tą szkoła. Przyjmowali ludzi ktorzy nie pojawili się egzaminie. Po prostu "ktoś" załatwiał im szkołę przez telefon. Teraz to się zmienia. Jeżeli chodzi o moje zdanie to latwiej dostac się jest po studiach. Z tego względu że wyszkolenie studenta na oficera trwa 1 rok a nie 5 lat jak w przypadku po liceum. Co wiąże się z kosztami. Dlatego z roku na rok obniżają liczbę przyjęć po liceum.
Po 1 Matura z matmy, najlepiej rozszerzona (ty bedziesz chyba pisał matmę obowiazkową?)
Po 2 Dobrze napisana matura z angielskiego. Niby piszą że bedzie wewnętrzny test z angielskiego a tak naprawdę przepisują wyniki z matury. Podobnie ma się z matma.
Po 3 Co do wfu. 3.03 na kilometr, 17 razy na drążku, bieg wahadłowy 10x10 na 5 (nie pamietam czasu). Ostatnio wspominał mi że remontują im basen. Być może dodadzą 50m na basenie. Kilka lat temu basen też był wymagany. Krótko mówiąc "nie masz co sie pchać jeżeli wiesz, że wfu nie zaliczysz na 5".
Po 4 Rozmowa kwalifikacyjna to loteria.
Dużo się mówi o plecakach którzy dostają się po znajomości. Z tego co wiem, 2 lata temu była duża afera z tą szkoła. Przyjmowali ludzi ktorzy nie pojawili się egzaminie. Po prostu "ktoś" załatwiał im szkołę przez telefon. Teraz to się zmienia. Jeżeli chodzi o moje zdanie to latwiej dostac się jest po studiach. Z tego względu że wyszkolenie studenta na oficera trwa 1 rok a nie 5 lat jak w przypadku po liceum. Co wiąże się z kosztami. Dlatego z roku na rok obniżają liczbę przyjęć po liceum.