nie długo biegi

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.

W trakcie biegu pić Powerade`a ?

Tak
10
37%
Nie
17
63%

Liczba głosów: 27
Awatar użytkownika
Grzegorz Starzak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

spodziewałem się 'normalnych' odpowiedzi, nie niby super śmiesznych postów o szukaniu.
jeżeli ktoś chciałby normalnie porozmawiać, niech zostawi post to napiszę jeszcze raz co potrzebuję. :)
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 19:06 przez Grzegorz Starzak, łącznie zmieniany 4 razy.
PKO
Kramer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Grzegorz Starzak pisze:Witam wszystkich!
- Jak zachowywać się na zakrętach?
Pochylać się do środka uniemożliwiając sile odśrodkowej wyrzucenie Cię na orbitę :D

Ogólnie: Jak startować ? Na początku i na końcu sprint ? - A jaki jest sens sprintu na początku? Trzeba startować zgodnie ze swoim przygotowaniem. Jakie czasy możesz kręcić dowiesz się na treningach, a przed metą sprint ile sił w nogach i sercu - normalne :)

Poczytaj plany treningowe, np. na 5 czy 10km, pokombinuj i wróć z konkretniejszymi pytaniami - tak będzie myślę najlepiej dla wszystkich :)
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie mogłem się powstrzymać...

Stary, przecież wystarczy użyć szukajki, albo poczytać choć założenia planów treningowych ze strony głównej by dowiedzieć się na większość z Twoich pytań. Niektóre natomiast są niedorzeczne...

[EDIT] Kramer mnie uprzedził [/EDIT]
Awatar użytkownika
marsowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

O co chodzi z tą ankietą na górze? Po to jest ten wątek?
m47!
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Grzegorz Starzak pisze:spodziewałem się 'normalnych' odpowiedzi, nie niby super śmiesznych postów o szukaniu.
Kramer pisze:
Grzegorz Starzak pisze:Witam wszystkich!
- Jak zachowywać się na zakrętach?
Pochylać się do środka uniemożliwiając sile odśrodkowej wyrzucenie Cię na orbitę :D
Nie masz co się dziwić bo leniów to generalnie nigdzie nie lubią ;P ... A mnie to akurat rozśmieszyło :D
Awatar użytkownika
Grzegorz Starzak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

m47! pisze: Nie masz co się dziwić bo leniów to generalnie nigdzie nie lubią ;P ... A mnie to akurat rozśmieszyło :D
Fakt, to akurat głupio zabrzmiało, chodziło o to czy powinienem wyprzedzać kogoś na zakręcie czy raczej na prostej - to też nie brzmi idealnie, ale wiadomo o co chodzi, po za tym, napisałem wiele innych pytań, na które ktoś mógłby odpowiedzieć ... :/
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie ograniczaj się do Powerade. Jest masa innych izotoników np sypany Isostar, bardzo tani Oshee, nawet izotonik marki Carrefour jest ;) Osobiście kilka ich wypróbowałem, teraz przymierzam się do izo z NaturalPower.
Awatar użytkownika
Grzegorz Starzak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

i który jest najlepszy ?
sądząc po reklamie to oshee :D hehe
ale ja korzystałem z powerade i power iso.
powerade zdecydowanie górą...
co jest lepszego i jakie sa ceny ?
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Grzegorz Starzak pisze:i który jest najlepszy ?
sądząc po reklamie to oshee :D hehe
ale ja korzystałem z powerade i power iso.
powerade zdecydowanie górą...
co jest lepszego i jakie sa ceny ?
Wszystkie są do siebie zbliżone i trzeba na własnej skórze to przerobić. Teraz jest zimniej ale w lecie starałem się latać z wodą, żeby móc się polewać.

Ja preferuję Isostar w proszku, mogę zrobić słabszy albo normalny roztwór w zależności od potrzeb. Pewnie to jest placebo ale co tam ;)

Z resztą izotonik to problem trzeciorzędny i śmiało możesz latać ze zwykłą wodą ;)
Awatar użytkownika
Grzegorz Starzak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

...
Ostatnio zmieniony 26 paź 2009, 12:57 przez Grzegorz Starzak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
glodny1988
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak mawia pani frał apokalipsa...polewał sie zeby sie schłodzic chociaz na chwile jak jest 35 stopni to na chwile pomaga,z tego co wiem to raczej czlowiek nie jest w stanie wchłaniac przez skore :echech:
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Grzegorz Starzak - Kiedy była temp w okolicach 30°C to wylewałem trochę wody na rękę, rozsmarowywałem ją na przedramię i kark. Bardzo mi pomagało w chłodzeniu i Tobie też to polecam. Teraz na szczęście albo i nieszczęście robi się zimniej i nie ma takiej potrzeby. Na niektórych maratonach nawet rozdają gąbki nasączone wodą jak jest gorąco. I tutaj jeszcze wesprę się sceną, którą zapewne pamiętasz bo były to bardzo często pokazywane obrazki w TV - jak Korzeniowski zdobywał złoto w Atlancie, Sydney albo Atenach w chodzie na 50 km to miał w ręku gąbeczkę z wodą i regularnie z niej wyciskał wodę. Możesz o tym zresztą przeczytać bodajże w magazynie Bieganie z 2006 albo którymś z RW :)
Kramer
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Grzegorz Starzak pisze:polewać się? to, że się oblejesz coś Ci daje ?
Nie, a Korzeniowski polewał się żeby seksowniej wyglądać... :lalala:
Awatar użytkownika
Grzegorz Starzak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kramer - byłbyś tak uprzejmy i nie pisał w tym temacie ?

Run - Ja mam zawody pod koniec października, więc oblewanie się wodą chyba nie jest konieczne.

Słyszałem kiedyś, że banany zapobiegają kłuciu kolki (nie wiem jak to się pisze), to prawda?
m47!
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ale że jak ? banany jak banany jeśli zjesz za dużo i zapijesz wodą to i tak kaplica ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ