Klucze do domu.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Novik-HKP
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:50
Życiówka w maratonie: 3:35:44

Nieprzeczytany post

Może to dziwne pytanie, ale gdzie chowacie klucze od domu, gdy idziecie biegać? Mnie one ciążą i dzwonią w kieszeni spodni. Jest zbyt ciepło na bluzę czy kurtkę z kieszeniami. To niewygodne. :echech:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Novik-HKP][img]http://runmania.com/f/eedb0a08f3de36b5b0de12b431b6b631.gif[/img][/url]

Kiedyś trzeba zacząć...
PKO
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja chowam do kieszonki w spodenkach biegowych (z tyłu), ale wtedy faktycznie dzwonią lub biegam z kluczami w ręku.
o
MarioR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja przez pierwszy miesiąc swojej przygody biegalem z kluczmi w ręku. Ale nie było to zbyt komfortowe. Zakupiłem kieszonkę NB na rzep, którą sobie mocuję nad łokciem :ble: Jest ciasna, więc klucze nie latają i nie brzęczą. Polecam.
Shashlyk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jeśli nie potrzebujesz więcej kluczy, zawsze możesz jeden wypiąc. Pojedynczego klucza w kieszeni nawet nie poczujesz.
Obrazek
Awatar użytkownika
glodny1988
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja kupilem na allegro taka saszetke na nadgarstek a klucze zeby nie dzwonily to spinam gumka :hejhej:
skoczekM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jak juz biore klucz to zawsze [pojedynczy i zawsze chowam do kieszonki w spodniach czy spodenkach biegowych ... nie ma problemu , wystarczy odpiac jeden a nie caly pęk nosic ze sobą :)
tomek5
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam niby mała sprawa ale kłopotliwa ale są już na rynku i w niektórych sklepach specjalne opaski na rękę do których można śmiało i bezpiecznie włożyć klucze ja takie coś widziałem w sklepiebiegacza z new balance zerknij sobie www.sklepbiegacza.pl
Asin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ehh te klucze ja na początku nosiłem na smyczy ale jak biegłem to dzwoniły jak dzwonek na szyi krowy ;D wiec postanowiłem wrzucić je do kieszeni i skleić taśmą izolacyjna. :) (tylko z umiarem żeby nie stać przed domem np 10min :) )

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
trinity
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja podobnie jak niektórzy przedmówcy biorę tylko jeden klucz, wtedy schowanie go do kieszonki w spodenkach nie jest problemem.

Jeśli wyjątkowo biegam w spodenkach bez kieszonki, to przywiązuję do sznurówki i wsuwam tak, żeby się latał, w ogóle nie przeszkadza w bieganiu, jedyny minus, że trzeba rozwiązywać but na klatce żeby się dostać do mieszkania.
pgosia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja żeby dostać się do domu potrzebuję aż 3 kluczy, więc uzywam właśnie takiej opaski na nadgarstek. Kupilam w decathlonie za jakies 15 zl chyba :)
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

A ja klucze mam schowane w skrytce w ogrodzie i nie ma problemu i biegam bez, ale za to z komórą, którą mam w kieszonce w spodniach, ale ona nie dzwoni tzn dzwoni ale nie tak jak klucze :oczko:
Michał Jaskólski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja biegam od niedawna. Biegam po Arturówku w Łodzi, z domu muszę tam dojechać samochodem, więc klucze od domu zostawiam w aucie, a do auta mam tylko jeden mały kluczyk więc nie mam z tym problemów. Biegam wcześnie rano, więc do kurtki mieści mi się kluczyk od auta, komórka i mp3. A jak jest ciepło, sprawę załatwiają tylne kieszonki koszulki kolarskiej.
Awatar użytkownika
kub44
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: 3:48:00

Nieprzeczytany post

Pęk kluczy mam zawsze w ręku, czasami zmieniam z prawej do lewej. Co zauważyłem biegając w zimniejsze dni z kluczami, że ręka w której trzymałem klucze zawsze była rozgrzana a druga mi marzła.
5km-19:04 10km-39:46 maraton-3:48:21
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Mi się wydaje, że większy problem jest z dokumentami, kasą i kluczykami od samochodu na zawodach. Zdarza się, że organizator nie zapewnia depozytu a jeśli już jest to nie wszyscy mają 100% zaufanie do ich działania.
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Dlatego wtedy mozna sobie do sznorowki przywiazac kluczyki ale nie wiem co z dokumentami... :niewiem:
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ