Też bym tak chciałamariuszbugajniak pisze:a ja? zacząłem aby schudnąć, teraz myśle co zrobić, żeby przytyć
przykładajcie się do treningu efekt murowany!

Też bym tak chciałamariuszbugajniak pisze:a ja? zacząłem aby schudnąć, teraz myśle co zrobić, żeby przytyć
przykładajcie się do treningu efekt murowany!
Tak naprawde nie chodzi o wage a o sylwetke. Im wiecej nadwagi masz tym szybciej ona schodzi.__czarna__ pisze:Też bym tak chciałamariuszbugajniak pisze:a ja? zacząłem aby schudnąć, teraz myśle co zrobić, żeby przytyć
przykładajcie się do treningu efekt murowany!A powiedz dawno zacząłeś? I czy stosowałeś jakąś dietę?
Wiem wiem mi właśnie głównie chodzi o poprawienie sylwetki, bo wagę mam dobrą. Przez 2 miesiące schudłam zaledwie 2 kilo ale myślę że to dobry wynik bo z 53 zjechałam na 51. Nie patrzę zbytnio na wagę, ale te minusowe kg jednak bardzo mnie motywująfantom pisze:
Tak naprawde nie chodzi o wage a o sylwetke. Im wiecej nadwagi masz tym szybciej ona schodzi.
To powiedz Mariusz od kiedy biegasz i czy stosujesz jakąś konkretną dietę?mariuszbugajniak pisze:ja też chciałem sylwetke poprawić, jak straciłem 10kg z 89 na 79 to już myślałem, że nie strace bo nadmiar mi ubył, a teraz będzie ciężko, a tu na 71 spadło w miesiąc i auschwitz w lustrze
Zaprzecza temumariuszbugajniak pisze: dieta: bez słodyczy, a tak to normalnie, ale bez kolacji, dużo witamin,
bo to nie jest normalne.mariuszbugajniak pisze: kalafiory, brokuły, bez ziemniaków!, bez jasnego pieczywa, ale dużo ryżu, itp,
L-karnityna dziala bardzo dobrze...ale na kotymariuszbugajniak pisze: przy treningu do picia oshee l-karnityna + kofeina, przed treningiem 300mg l-karnityny
Po prostu wyrzezbily ci sie miesnie plus dodatkowy efekt spalenia tluszczu co spowodowalo ich "odsloniecie".mariuszbugajniak pisze:myśle, że tak, wszystko się składa
tak jak powiedziałeś, mięśni też spaliłem, ale za to na nogach jedna wielka zbiorowość mięśnia się zrobiła
Chyba trochę fantom przeinaczyłeś moje słowa.fantom pisze:W bardzo rzeczowym artykule Adam daje wyrazny przekaz ze aby spalac tluszcz trzeba biegac i dlugo i szybko.
No bardziej mi chodzilo o to ze musza byc obydwa rodzaje treningu, troche to zle sformulowalem.Adam Klein pisze:Chyba trochę fantom przeinaczyłeś moje słowa.fantom pisze:W bardzo rzeczowym artykule Adam daje wyrazny przekaz ze aby spalac tluszcz trzeba biegac i dlugo i szybko.![]()
Długo i szybko - każdy by tak chciał. Ale chyba w podsumowaniu zawarłem esencję:
- Im większa intensywność wysiłku tym więcej wydatkujemy energii i tym więcej schudniemy (zakładając, zachowanie ujemnego bilansu energetycznego).
- Intensywny wysiłek trzeba dozować z rozsądkiem, im mocniejszy trening tym rzadziej powinien być stosowany.
- Przez większość tygodnia powinniście biegać spokojnie, im dłużej tym lepiej - czas na treningu jest ważny. Możecie dodawać krótkie 20-30 sekundowe szybsze przebieżki.
Gdybyś chciał ciągle biegać długi i szybko - to niestety się wykończysz. Dlatego w rezultacie i tak trzeba biegać powoli, żeby móc biegać długo a nie ze względu na Strefę Spalania Tłuszczu.