Debiut na półmaratonie 4energy
- Bartess
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 999:99
- Życiówka w maratonie: 999:99
Wiecie co jest zajebiste? To, że wszsycy zrobiliśmy życiółwki!!!
ssokolow Imprez to se możesz szukać w kalendarzu na http://www.maratonypolskie.pl Np 11. października masz w Mysłowicach 15 km
ssokolow Imprez to se możesz szukać w kalendarzu na http://www.maratonypolskie.pl Np 11. października masz w Mysłowicach 15 km
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
witam , mi tez udało zejsc sie ponizej 2 h, plan był zeby zejsc ponizej 1:50 a jak starczy sił to dobiec z grupą 1:45, niestety brak rogrzewki ( przez zagadanie sie z jednym maratonczykiem, a obudziłem sie gdzy był sygnał do startu) sporowodował ze przejscie z marszu do predkosci startowej spowodowało ze po 1 podbiegu odlączyłem sie od 1:45 biegnac troche za nimi, na zbiegu juz nabrałem sił i biegłem w miare rownym tempem czas to 1:48:23 netto jak na niecały 5 miesiąc biegania to jestem zadowolony tak jak Bartess tez wybieram sie na ten bieg korona zapory, to moja stara trasa z biegów a w tych lasach robie coniedziele wybiegi dziś obowiązkowa sauna i od jutra mały truchcik max 30 min
- pinky
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ze swojej strony skłądam Wam wszystkim serdeczne gratulacje! Wszyscy wygraliście - z własnymi ciałami, umysłami, słabościami... Wiedziałam że Wam się uda! Trzymajcie tak dalej! Pozdrawiam ciepło
- Bartess
- Zaprawiony W Bojach
Cześć.
Są już wyniki i zestawiłem je wg listy jaka krążyła przed startem
Oto ona:
Shashlyk - o ile to Ty Radku (szukałem po wyniku, jaki podałeś, i wieku )
Po wynikach widać, że podzieliliśmy się na 3 grupy
1. na około 1:45-50, 2. na ~2:00 i 3. na ~2:10.
Może uznacie, że jestem bezczelny albo że się wymądrzam ale zrobiłem małą, amatoską "matematyczną" analizę tego co nam wyszło.
No to po kolei:
PinUpGirl - Świetny wynik! Gratulacje. Widać, ze pary Ci troszkę brakło na 3 kole ale 31. miejsce w kategorii i to w debiucie... szacuneczek!
Lejek i Blady - biegliscie razem??? Macie identyczny czas na 7.km i na 14. Potem Lejkowi chyba się buty zapaliły . Blady chyba przesadziłeś z tempem co wyszło na ostatnim kole .
Ssokolow - widać, że ładnie rozłożyłeś siły - co kółko to szybciej
Piter82 - niezłe tempo - szkoda, że pary brakło na koniec.
Blezz - giwazda naszego teamu! najlepszy czas - dobrze rozłożyłeś siły ale 2. koło chyba za szybko.
Jacuś - fajny wynik i fajne, równe tempo.
Shashlyk - widać że chyba przesadziłeś na 2. kółku i spuchłeś na 3. - szkoda tych 15" do 2h. Mimo wszystko 8. lokata w kategorii robi wrażenie!
Rapacinho - widać, że z okrązernia na okrążenie nabierałeś tempa! Po ~3' na kółku poprawiałeś Świetnie rozłożyłeś siły. Jestem pod wrażeniem taktyki no i wyniku oczywiscie.
Grozza - czas super a tempo takie, że można by wg Ciebie zegarek regulować
Teraz o sobie - jestem zadowolony, bo udało mi się dobrze rozłożyć siły. Co prawda ostatni podbieg dał mi w kość ale za to na ostatnich 3 km miałem na tyle siły by przyspieszyć i utrzymać spore tempo i jeszcze w tym wszystkim wyprzedzić ze 30 osób
Wtrzewik i Lukie81 - dajcie się namerzyć
Mam nadzieję, że nie będziecie źli na mnie za to, ze Was tak "rozłożyłem na częśći"
Pzodrawiam
Oto ona:
Shashlyk - o ile to Ty Radku (szukałem po wyniku, jaki podałeś, i wieku )
Po wynikach widać, że podzieliliśmy się na 3 grupy
1. na około 1:45-50, 2. na ~2:00 i 3. na ~2:10.
Może uznacie, że jestem bezczelny albo że się wymądrzam ale zrobiłem małą, amatoską "matematyczną" analizę tego co nam wyszło.
No to po kolei:
PinUpGirl - Świetny wynik! Gratulacje. Widać, ze pary Ci troszkę brakło na 3 kole ale 31. miejsce w kategorii i to w debiucie... szacuneczek!
Lejek i Blady - biegliscie razem??? Macie identyczny czas na 7.km i na 14. Potem Lejkowi chyba się buty zapaliły . Blady chyba przesadziłeś z tempem co wyszło na ostatnim kole .
Ssokolow - widać, że ładnie rozłożyłeś siły - co kółko to szybciej
Piter82 - niezłe tempo - szkoda, że pary brakło na koniec.
Blezz - giwazda naszego teamu! najlepszy czas - dobrze rozłożyłeś siły ale 2. koło chyba za szybko.
Jacuś - fajny wynik i fajne, równe tempo.
Shashlyk - widać że chyba przesadziłeś na 2. kółku i spuchłeś na 3. - szkoda tych 15" do 2h. Mimo wszystko 8. lokata w kategorii robi wrażenie!
Rapacinho - widać, że z okrązernia na okrążenie nabierałeś tempa! Po ~3' na kółku poprawiałeś Świetnie rozłożyłeś siły. Jestem pod wrażeniem taktyki no i wyniku oczywiscie.
Grozza - czas super a tempo takie, że można by wg Ciebie zegarek regulować
Teraz o sobie - jestem zadowolony, bo udało mi się dobrze rozłożyć siły. Co prawda ostatni podbieg dał mi w kość ale za to na ostatnich 3 km miałem na tyle siły by przyspieszyć i utrzymać spore tempo i jeszcze w tym wszystkim wyprzedzić ze 30 osób
Wtrzewik i Lukie81 - dajcie się namerzyć
Mam nadzieję, że nie będziecie źli na mnie za to, ze Was tak "rozłożyłem na częśći"
Pzodrawiam
-
- Wyga
Dokładnie tak było, biegliśmy razem do 3 pętli potem lejek poszedł a ja sobie człapałem do mety. Cholerne 56 sekund .
Półmaraton 4energy Katowice 21.09.08 - 02h00'56"
-
- Wyga
Tak wyszło, decyzję zmieniłem w sobotę, jak pakiet odbierałem. Towarzystwa trza było dotrzymać lejkowi, to nie jest tak 7-kę i do domu:-).
p.s. Lejek mam szansę na jakieś zdjęcie? Czy mnie wyciołeś:-)
jacuś daj maila mam fotkę do ciebie.
p.s. Lejek mam szansę na jakieś zdjęcie? Czy mnie wyciołeś:-)
jacuś daj maila mam fotkę do ciebie.
Półmaraton 4energy Katowice 21.09.08 - 02h00'56"
-
- Zaprawiony W Bojach
Co do ostatnich metrów to przyznam się, że samego przekroczenia mety nie za bardzo pamietam:) Wiem że było tak. Jestem koło Spodka, popatrzyłem na zegarek, stwierdziłem że można zejść poniżej 1,50h, dałem gaz do dechy, z każdym metrem było coraz gorzej. Pózniej skręt w stronę mety, spojrzenie na zegarek, stwierdzam: trudno dziś nie zejdę poniżej 1,50h. Lekko zwolniłem wyłaniam się zza zakrętu patrzę a tam już blisko brama. Jeszcze jedno spojrzenie na zegarek mam trochę ponad minutę czasu. Tak więc ostatni szaleńczy zryw, wbiegam do tunelu widzę metę, przed wybiegnięciem z tunelu jeszcze się przeżegnałem a pózniej światła, hałas, czerwony dywan i w sumie to nie wiem jak się na mecie znalazłem
Co do czasu to rzeczywiście fajnie mi to wyszło. Każde następne kółko było szybsze ok.3 minut. Pierwsze pobiegłem spokojnie, bo nie wiedziałem na co mnie stać, a chciałem zejść poniżej 2h i spokojnie dobiec bez przerw w biegu. Nie wiedziałem też jak wygląda trasa więc lepiej było nie szarżować. Cały czas za plecami słyszałem grupę na 2h, i w końcu mnie dogoniła na 5km. Wbiegłem na drugie okrążenie i stwierdziłem, że dobrze się trzymam więc postanowiłem przyspieszyć. Przy okazji wykorzystywałem profil trasy. Na podbiegach starałem się wkładać jak najmniej siły, biegłem spokojnie, natomiast z górki puszczałem nogi a od 12km także i... ręce bo strasznie zaczął mnie bark boleć. wbiegłem na 14km, popatrzyłem na zegarek, czas był ponad 1,16h więc sobie pomyślałem, że zejście poniżej 2h jest już pewne i można powalczyć o coś więcej. Ale nie sądziłem że ostatnie kółko uda się pobiec tak szybko Tym bardziej, że nie wiedziałem jak zareaguje organizm, bo 21km przebiegłem na treningu tylko 1 raz, 1 raz przebiegłem też 16km, a tak to na ogół biegam 8-12km. Jednak się udało, udało się złamać tą 1,50 z czego strasznie się cieszę Tylko teraz o życiówki już tak łatwo nie będzie jak wczoraj w debiucie Ale myślę, że kiedyś uda się zejść poniżej 1,40h.
Co do czasu to rzeczywiście fajnie mi to wyszło. Każde następne kółko było szybsze ok.3 minut. Pierwsze pobiegłem spokojnie, bo nie wiedziałem na co mnie stać, a chciałem zejść poniżej 2h i spokojnie dobiec bez przerw w biegu. Nie wiedziałem też jak wygląda trasa więc lepiej było nie szarżować. Cały czas za plecami słyszałem grupę na 2h, i w końcu mnie dogoniła na 5km. Wbiegłem na drugie okrążenie i stwierdziłem, że dobrze się trzymam więc postanowiłem przyspieszyć. Przy okazji wykorzystywałem profil trasy. Na podbiegach starałem się wkładać jak najmniej siły, biegłem spokojnie, natomiast z górki puszczałem nogi a od 12km także i... ręce bo strasznie zaczął mnie bark boleć. wbiegłem na 14km, popatrzyłem na zegarek, czas był ponad 1,16h więc sobie pomyślałem, że zejście poniżej 2h jest już pewne i można powalczyć o coś więcej. Ale nie sądziłem że ostatnie kółko uda się pobiec tak szybko Tym bardziej, że nie wiedziałem jak zareaguje organizm, bo 21km przebiegłem na treningu tylko 1 raz, 1 raz przebiegłem też 16km, a tak to na ogół biegam 8-12km. Jednak się udało, udało się złamać tą 1,50 z czego strasznie się cieszę Tylko teraz o życiówki już tak łatwo nie będzie jak wczoraj w debiucie Ale myślę, że kiedyś uda się zejść poniżej 1,40h.
- lejek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:18
Cześć,
@Blady: Jesteś na zdjęciach, ale mam przejściowe problemy z dostępem do sieci, więc musisz się uzbroić w cierpliwość. Postaram się wysłać jak najszybciej jak to będzie możliwe.
@Bartess: Tak jak pisał Blady - biegliśmy razem przez 14km. Wiadomo, że w "kupie siła" . Potem odpaliłem buty . Blady zdecydował po pierwszym kółku, że biegnie cały dystans, ja stwierdziłem, że rekordu Polski nie będzie tym razem, więc pobiegliśmy razem.
Pozdrooofka,
Lejek
@Blady: Jesteś na zdjęciach, ale mam przejściowe problemy z dostępem do sieci, więc musisz się uzbroić w cierpliwość. Postaram się wysłać jak najszybciej jak to będzie możliwe.
@Bartess: Tak jak pisał Blady - biegliśmy razem przez 14km. Wiadomo, że w "kupie siła" . Potem odpaliłem buty . Blady zdecydował po pierwszym kółku, że biegnie cały dystans, ja stwierdziłem, że rekordu Polski nie będzie tym razem, więc pobiegliśmy razem.
Pozdrooofka,
Lejek
-
- Zaprawiony W Bojach
Łał, fajna lista . Widzę, ze chyba każdy pobiegł powyżej oczekiwań, super! Cieszę się, że nasz debiut okazał się taki udany. Wszystkim gratuluję wyników i dziekuję za te kilkumiesięczne wspieranie w trudnych chwilach .bartess pisze:Cześć.
Oto ona:
W mojej kategorii chyba nie było nawet 50 osób . Nie ukrywam, ostatnie kółko było cieżko. Nie rozumiem, jak niektórzy z was mogli na ostatnim okrążeniu jeszcze przyspieszyć . Te kilka minut zabrały mi spacerki na podbiegu, ale nie żałuję, bo potem mogłam trochę przyspieszyc przed metą. Ostatnie 100m sprint .bartess pisze: PinUpGirl - Świetny wynik! Gratulacje. Widać, ze pary Ci troszkę brakło na 3 kole ale 31. miejsce w kategorii i to w debiucie... szacuneczek!
Do do kolejnych startów to chciałam wziąć udział w biegu w moim mieście w środę, ale nie wiem co wyjdzie bo się rozchorowałam. Na pewno Perła Paprocan, a może... bieg Kukuczki? (oczywiście tylko drużynowo). Prawdopodobnie pojadę do Żywca na 10km: http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... code=11413
[url=http://runmania.com/rlog/?u=PinUpGirl][img]http://runmania.com/f/f7c2c3e8ea675093ff0011c7b9248496.gif[/img][/url]
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
Witam!
Bartess - WIELKI SZACUN za listę i analizę!
Ponowne gratulacje dla wszystkich za wyniki poniżej (albo w granicach - Shashlyk ) zaplanowanych!
Co do najbliższych startów to rozochociłem się i też chciałem Perłę Paprocan, Żywiec i parę podobnych ale Mój Osobisty Trener odradził mi to a ja sie go słucham, bo słuchanie się go przynosi widoczne efekty.
Tak więc w tym roku jeszcze tylko jakieś dwa biegi na 10 km (min. Bieg Barbórkowy w Rybniku - zapraszam serdecznie). Potem ostre treningi w zimie a potem mam zrobić połówkę w 1:30... cóż.... ja tam się na trenowaniu nie znam ale skoro Mój Osobisty Trener tak mówi? Czemu nie?!
P.S.
Blady - pozdrowienia dla syna! Loce z Tobą?
Bartess - WIELKI SZACUN za listę i analizę!
Ponowne gratulacje dla wszystkich za wyniki poniżej (albo w granicach - Shashlyk ) zaplanowanych!
Co do najbliższych startów to rozochociłem się i też chciałem Perłę Paprocan, Żywiec i parę podobnych ale Mój Osobisty Trener odradził mi to a ja sie go słucham, bo słuchanie się go przynosi widoczne efekty.
Tak więc w tym roku jeszcze tylko jakieś dwa biegi na 10 km (min. Bieg Barbórkowy w Rybniku - zapraszam serdecznie). Potem ostre treningi w zimie a potem mam zrobić połówkę w 1:30... cóż.... ja tam się na trenowaniu nie znam ale skoro Mój Osobisty Trener tak mówi? Czemu nie?!
P.S.
Blady - pozdrowienia dla syna! Loce z Tobą?
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
może nie wszyscy widzieli ale na innych forach ktoś już wrzucił swoje zdjęcia... - znalazłem na jednym siebie, znalazłem też lejka i pinup... więc może inni też się sami znajdą... a znalazłem tez wtrzewiak'a ... ale skoro się sam nie ujawnia to nie wiem czy chce żeby podawać jego numer... więc się nie będę wyrywał
http://picasaweb.google.pl/Andrzus/4Ene ... 2749185986
http://picasaweb.google.pl/Andrzus/4Ene ... 2749185986
- Bartess
- Zaprawiony W Bojach
Ssokolow - skoro już porozpoznawaliście się na fotach to może się ujawnicie i napiszecie kto jest gdzie i jak Was rozpoznać??? No chyba, ze to ściśle tajne albo się wstydzicie
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
zdjęcie nr 105 - nr 963 i 500 - czyżby znajome twarze?