Malgos pisze:kubako - a jak smakuje jedzenie z pary? Nigdy niczego poza warzywkami z pary nie jadłam i się zastanawiam czy takie mięso czy ryba nie będą mdłe, albo jakieś takie mokre od tej pary

Mnie akurat z pary wszystko bardziej smakuje – gotowanie i smażenie zabiera dużą część witamin, składników odżywczych ale także tych odpowiedzialnych za smak. Gotując na parze nie musisz dodawać soli, bo taki rodzaj obróbki nie wypłukuje naturalnej soli zawartej w produktach.
Hitem dla mnie są ziemniaki, które gotowane na parze smakują zupełnie inaczej niż te z wody. Jeśli chodzi o mięso to nie martw się, nie jest mdłe. Wszystko zależy od tego jak doprawisz – ja dodaję własnych ziół (świeżych) lub gotowych mieszanek ziół suszonych. Ryby, kurczaki i co tam jeszcze są soczyste ale nie „mokre”.
Przygotowanie posiłków zajmuje tyle czasu co w przypadku tradycyjnych metod, albo i mniej. No i mniej mycia bo w jednym garnku robisz kilka rzeczy naraz (zapachy się nie mieszają).
Moim zdaniem warto zainwestować w garnek lub parowar.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]