Tak wiem, przeczytałem wszystkie te artykuły...błonnik blokujący wchłanianie cukru, "antidotum razem z trucizną", itd. :))
...szklanka to będą ze 2 pomarańcze...w każdym razie szklanka nie zaszkodzi aż tak, jak caly litr, szczególnie wypity "na hejnał" ;-)
--
Axe
"nowy" biegacz
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:42
- Życiówka w maratonie: 3:56:58
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/16400095
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Chyba nie skupiles sie na najwazniejszych punktach. Tyle czytania, a akurat to uwazasz za najwazniejsze?axe pisze:Tak wiem, przeczytałem wszystkie te artykuły...błonnik blokujący wchłanianie cukru, "antidotum razem z trucizną", itd. )
Oczwiscie, ze im wiecej tym gorzej, ale z 2 pomaranczy wycisnac szklanke to respekt....szklanka to będą ze 2 pomarańcze...w każdym razie szklanka nie zaszkodzi aż tak, jak caly litr, szczególnie wypity "na hejnał"
Chyba, ze te pomarancze sa rozmiaru grapfruita
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:42
- Życiówka w maratonie: 3:56:58
Nie uważam tego za najważniejsze, to były kawałki dotyczące fruktozy, soków owocowych i owoców.
Te 2 pomarańcze to na oko,wiadomo, że zależy od rozmiaru...gdzies podawali,że na litr soku potrzeba 2kg, to ile to może być pomarańczy? Tak strzeliłem, że z 8 dużych, podzielilem na 4 i wyszły mi 2szt (owszem miałem na myśli duże, a nie jakieś mandarynki ;-).
W praktyce zdarzyło mi się wyciskać sok z pomarańczy 1 raz, palcami, bez odpowiednich "narzędzi"...awaryjnie u mojej ex z cukrzycą 1 typu, gdzie w nocy wyskoczyło jej niedocukrzenie, a jak na złość miała tylko jakąś końcówkę soku...owszem, dużo tego z tej pomarańczy nie było...z 1/3 szklanki.
--
Axe
Te 2 pomarańcze to na oko,wiadomo, że zależy od rozmiaru...gdzies podawali,że na litr soku potrzeba 2kg, to ile to może być pomarańczy? Tak strzeliłem, że z 8 dużych, podzielilem na 4 i wyszły mi 2szt (owszem miałem na myśli duże, a nie jakieś mandarynki ;-).
W praktyce zdarzyło mi się wyciskać sok z pomarańczy 1 raz, palcami, bez odpowiednich "narzędzi"...awaryjnie u mojej ex z cukrzycą 1 typu, gdzie w nocy wyskoczyło jej niedocukrzenie, a jak na złość miała tylko jakąś końcówkę soku...owszem, dużo tego z tej pomarańczy nie było...z 1/3 szklanki.
--
Axe
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/16400095