bieg na 8 km...

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
gabus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zbyszku g - dla mnie 8 km już nie jest strasznym dystansem, kiedyś było. Nie brałem udziału w biegu, ale zawsze jestem chętny na każdego typu biegi, czy to uliczne, przełajowe, górskie. Na moich pierwszych zawodach (na 13 km w Lublińcu) było najważniejsze ukończenie biegu. Udało mi się w czasie 1:04:24. Rok później na tym biegu zrobiłem czas 58:17. Chciałbym ten czas jeszcze poprawić. Mam jeszcze dużo czasu, żeby to zrobić, bo na tym świecie jestem już prawie 15 lat
New Balance but biegowy
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć ! Ja nowy tutaj (ale troche starszy wiekiem 39)
biegam sobie dla przyjemności od jakiegoś roku i na nieszczęście napisałem w wyszukiwarce "bieganie" no i coś mnie "bierze".  A może i ja wystartuje? Jeśli możliwe dajcie coś o terminach itd.
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ho ho! to już się zaczyna zbierać niezła ekipa :)
Fajnie byłoby się spotkać na trasie, a może i po... na jakimś miłym napoju :hahaha:
Cóż na razie to trzeba się brać do roboty. Jeśli pogoda, która teraz się wyłania ze słońcem zza chmur się utrzyma (WIOSNA!!!!!), to nie powinno byc problemu z przygotowaniami Teraz to,aż mnie wyrywa na te moje marszobiegi (zwłaszcza, że siedzę w mojej fabryce...).
I tylko, żeby grypka "gastronomiczna" nas omijała...
Któż jak Bóg!
Awatar użytkownika
MacGor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja zamierzam wystartować w BK, ale na razie nie trenuję, bo leczę kolano, więc trudno mi się fascynować jakimkolwiek startem. Na pewno się jakoś spotkamy na biegu. Zrobiłam mapę przebiegu trasy, zmniejsze format (210KB) i prześlę zainteresowanym mailem.
Jak rozumiem to jest już nas czwórka gotowych do biegu (Mikael, zbyszek g, MarekC i ja)?
[b]szuuu[/b]
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jestem chętny na mapkę! pozdrawiam Cię Macgor i życzę duuuuużo zdrowia i sukcesów w rekonwalescencji (ale wyraz!)
Któż jak Bóg!
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nnnnooooo  cchhhyyybbbaaa, eeee aallee ccoooo nnnnaa to rodzinka? ("dzieci zobaczcie tatuś znowu coś wymyślił - ciekawe kiedy mu minie?") to tak żartem jeśli czas i zdrowie pozwoli to chciałbym - do zobaczenia.
MacGor - z emaila wnioskuje że masz coś wspólnego z Politechniką w Gliwicach - no to serce mi zabiło mocniej - kończyłem Elektryczny. No i lecz kolanko - chyba nic groźnego?
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I jeszcze ja jestem chętny, zarówno na mapkę jak i na start w "Korfantym"

P.S. Mam jedno ale - bede już po Maratonie w Debnie, więc jesli chodzi o start to musi być odpowiednie zdrowie.
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

musisz mnie dołować tym maratonem? to tylko żartem - puść trochę na temat przygotowań - ile czasu trzeba jaki trening no i w ogóle dla ciemniaka jakim jestem w tym temacie czy to ma sens w ogóle myśleć o ukończeniu kiedyś kiedyś?
Awatar użytkownika
MacGor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from MarekC on 4:23 pm on Mar. 10, 2003
MacGor - z emaila wnioskuje że masz coś wspólnego z Politechniką w Gliwicach - no to serce mi zabiło mocniej - kończyłem Elektryczny.
No i lecz kolanko - chyba nic groźnego?
Ech, z Polibudą Gliwicką mam niewiele wspólnego: mój mąż ją skończył, a mój ojciec pracuje w filii w Katowicach. Ja tylko znam materiał z matematyki tam wykładany...

Kolanko -niewiem, czy to coś groźnego dla życia, ale na pewno dla kondycji, bo NIE BIEGAM JUŻ 2 TYGODNIE!!!

Rozumiem, że się widzimy na BK -27.IV. Dzieci transparenty "tata czadu!" w dłoń,  żona na rower -bidon z piciem proszę podawać, bo MarekC biegnie.

Dawidek -a Ty nie masz swojego maratonu właśnie wtedy????
[b]szuuu[/b]
Awatar użytkownika
lukasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MarekC - tak się składa że też kończyłem Elektryczny w Gliwicach :) , a na Bieg Korfantego oczywiście się wybieram.
łukasz
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no to było tak(wczoraj wieczór):
-wiesz co ? ale obiecaj że nie będziesz się śmiała; chciałbym wystartować 27 kwietnia w Biegu Korfantego ??? -
-już dawno wiedziałam że do tego dojdzie! tylko żeby Ci to życia nie przysłoniło
-no przecież wiesz że jesteście dla mnie najważniejsi!!

TAK WIĘC JEST ZGODA RODZINKI !!!

MacGor trzymaj się - aż dwa tygodnie? ale mi smutno ja dzisiaj i może jutro odpuszczam bieganie bo coś nogi bolą i na basenie mi słabo idzie a naczytałem się w serwisie o planie treningów, odpoczynkach więc postanowiłem odpuścić na dwa dni ale nie wiem czy wytrzymam!
Lukasz !!!! pozdrawiam !! ja kończyłem coś tak koło 89 roku. A Ty? miałeś zajęcia z Brodzkim lub Kleszczem?
To były piekne czasy!!!
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dawidku jesteś tutaj zdaje sie Guru więc jako początkujący ośmielam się zadać pytanko:
czy poleciłbyś dla początkującego Isostar ? Na Wielki Post odpuściłem sobie browar i ostatnio zauważyłem że pije litrami co mi w ręce wpadnie, i czy po Isostarze mogę mieć problemy ze spaniem?
Awatar użytkownika
lukasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lukasz !!!! pozdrawiam !! ja kończyłem coś tak koło 89 roku. A Ty? miałeś zajęcia z Brodzkim lub Kleszczem?
To były piekne czasy!!!
MarekC - skończyłem stosunkowo niedawno bo w 2000 zajecia z panem B i panem K miałem, jest co wspominać. Czasy faktycznie piekne - jak sie wspomina :).  

MacGor - możesz podesłać mapke na maila ? dzieki z góry !
łukasz
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MarekC - skończyłem stosunkowo niedawno bo w 2000 zajecia z panem B i panem K miałem, jest co wspominać. Czasy faktycznie piekne - jak sie wspomina :).  
no to kwadratowe jądra w kuli n-wymiarowej ze spełnionymi warunkami brzegowymi (czyli przestrzeni Hilberta) z której wycieka prąd pamiętasz?  )

A słyszałem że Mareczka odsunęli od dydaktyki?

A może jeszcze byłeś na Trakcji?
Naprawdę po latach to chciało by się wrócić do tego beztroskiego życia.
Awatar użytkownika
zbyszek g
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MacGor, jestem chętny za mapkę...:taktak:
ODPOWIEDZ