Debiut w maratonie 2010

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdaje się, że i ja zadebiutuję właśnie w krakowskim maratonie. Miał być Silesia Maraton, ale koledzy z grupy zaintrygowali mnie czymś o nazwie "korona maratonów polskich" :hej: Niema co, biorę się do roboty :hejhej:
PKO
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To ile i jakie maratony wchodzą do "Korony"?
:) Tomek
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

"Aby zdobyć "Koronę Maratonów Polskich" należy w przeciągu dwóch lat ukończyć pięć największych krajowych maratonów: Poznań, Warszawę, Kraków, Wrocław oraz Dębno, a następnie przesłać stosowny wniosek do biura Cracovia Maraton w Krakowie. "
Więcej tutaj: http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... &code=6705 ;)
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

Witam
Swoją przygodę z bieganiem zacząłem w lipcu 2008 na urlopie nad morzem. Biegałem do końca września dopóki nie zachorowałem. Ponowne biegi od lutego 2009 do kwietnia 2009. Miesiąc przerwy z powodu bólu kolana. Od maja co miesiąc bieg Szpota - zbierałem punkty dla szkoły dzieciaków i niestety nieregularne biegi pomiędzy. . Po wrześniowym znowu ból nogi.
Zacząłem szukać więcej informacji o bieganiu. Tydzień temu zmieniłem buty i znowu zaczynam biegi.
Mój plan to 1/2 maraton w Poznaniu w Marcu i maraton na jesień też w Poznaniu.
O ile nie będę miał dalej problemów z nogą.

Pozdrawiam
Wszystkich
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

javai pisze:Witam
Swoją przygodę z bieganiem zacząłem w lipcu 2008 na urlopie nad morzem. Biegałem do końca września dopóki nie zachorowałem. Ponowne biegi od lutego 2009 do kwietnia 2009. Miesiąc przerwy z powodu bólu kolana. Od maja co miesiąc bieg Szpota - zbierałem punkty dla szkoły dzieciaków i niestety nieregularne biegi pomiędzy. . Po wrześniowym znowu ból nogi.
Zacząłem szukać więcej informacji o bieganiu. Tydzień temu zmieniłem buty i znowu zaczynam biegi.
Mój plan to 1/2 maraton w Poznaniu w Marcu i maraton na jesień też w Poznaniu.
O ile nie będę miał dalej problemów z nogą.

Pozdrawiam
Wszystkich
To nic, tylko życzyć Ci wytrwałości w realizacji celu.
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam :D

Ja po moich perypetiach ze stawem skokowym wracam do biegania (ciekawe na jak długo :bum: ) Biegałem w poniedziałek 3,6km 8'30" bez większego zmęczenia mogłem, więcej, ale nie chcę szaleć. Dzisiaj w zacinającym deszczu 7'47" <--- od razu się człowiek lepiej czuje jak przełamie swoje słabości. Mam nadzieję, że w kolejnym roku przebiegnę w końcu upragniony maraton. Narazie lekko 3 razy w tygodnie małe dystanse. Na święta kupuję sobie Kipruny 2000. Mam nadzieję, że lepiej przeżyją zimę niż te Reebok, które po 300km się rozpadają :p
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

elendil1985 pisze:Witam :D

Ja po moich perypetiach ze stawem skokowym wracam do biegania (ciekawe na jak długo :bum: ) Biegałem w poniedziałek 3,6km 8'30" bez większego zmęczenia mogłem, więcej, ale nie chcę szaleć. Dzisiaj w zacinającym deszczu 7'47" <--- od razu się człowiek lepiej czuje jak przełamie swoje słabości. Mam nadzieję, że w kolejnym roku przebiegnę w końcu upragniony maraton. Narazie lekko 3 razy w tygodnie małe dystanse. Na święta kupuję sobie Kipruny 2000. Mam nadzieję, że lepiej przeżyją zimę niż te Reebok, które po 300km się rozpadają :p
Moje Reeboki póki co trzymają się wyśmienicie :hej: Przed niedzielnym półmaratonem ktoś z zawodników mnie zaczepił pytaniem "Czy aby na pewno wiem co robię biegnąc taki dystans w nowych butach" :hahaha: a te mają grubo ponad 400km :hahaha: Ale co jak co, kolejne trzewiki to tylko asicsy ;)
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Myślałem o Ascicsach Gel Nimbus 10, ale jak narazie są dla mnie za drogie, chyba, że wyczaiłbym jakąś promocje. Co do moich Rebooków miałem Runnery i siatkę mam całą rozdartą. Reszta buta prezentuje się dobrze.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też jako pierwsze miałem coś na czym pisało tylko RUNNER - poszła siatka przy małych palcach. Ale te buty kosztowały z 99zł, więc nie spodziewałem się rewelacji. Natomiast Premiery trzymają mi się dzielnie - poza wytarciami podeszwy jak nówka sztuka już po blisko pół tys. km ;)
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja za swoje Reeboki dałem 169zł na allegro. Sprawdziłem podeszwy i wyglądają jak nowe. Na zimę chcę kupić coś niedrogiego do dobicia. Upatrzyłem jeszcze Mizuno Crusader 3:
http://ggsport.com.pl/buty/8-mizuno-crusader-3
Magrat
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, biegam od niedawna na bieżni bez planu i większej świadomości. Biegam swoim tempem i stopniowo wydłużam czas. Na początku nie mogłam biegać dłużej niż 4 min - masakra. Dzisiaj było 5 km w 25 min. Nie mam z kim biegać a sama to nie chcę. Zastanawiam się jak bardzo bieganie na bieżni różni się od biegania w terenie i czy można w ten sposób przygotować się do maratonu? Chciałabym zadebiutować w maratonie poznańskim 2010. Może są w Poznaniu jakieś wspólne treningi dla początkujących?
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Magrat pisze:Witam, biegam od niedawna na bieżni bez planu i większej świadomości. Biegam swoim tempem i stopniowo wydłużam czas. Na początku nie mogłam biegać dłużej niż 4 min - masakra. Dzisiaj było 5 km w 25 min. Nie mam z kim biegać a sama to nie chcę. Zastanawiam się jak bardzo bieganie na bieżni różni się od biegania w terenie i czy można w ten sposób przygotować się do maratonu? Chciałabym zadebiutować w maratonie poznańskim 2010. Może są w Poznaniu jakieś wspólne treningi dla początkujących?
A ja nigdy nie biegałem na bieżni i nie wyobrażam sobie biegania w zamkniętym pomieszczeniu. To musi być strasznie nudne.

A co do maratonu to długa droga przed Tobą. Wymagająca zaangażowania i systematyczności. Życzę osiągnięcia celu.
Luchen
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja kilka razy próbowałem pobiegać na bieżni, ale dla mnie to nie to samo, wolę teren niezależnie od pogody.
Ale już rowerek na siłowni może moim zdaniem konkurować z rowerem :bum: , wtedy monotonia już mi jakoś tak mniej doskwiera (muza + TV przed sobą)
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Magrat pisze: Może są w Poznaniu jakieś wspólne treningi dla początkujących?
Magrat, zajrzyj do ekipy biegającej z Pumą w ramach akcji Puma z biegiem miast. Grupa zbiera się w każdy czwartek, o 19 na Placu Mickiewicza
Magrat
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie jest tak źle w sali, ale przyznaję, że wolałabym w terenie. Może poszukam innego żółtodzioba i pobiegamy w okolicach Żurawińca. Tam biega mnóstwo ludzi, którzy wyglądają jakby biegali całe życie:) więc do nich jeszcze nie dołączę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ