Otyłość a bieganie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
zeus65
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pablope pisze:Zeus65 żebyś nie zniknął tak szybko jak inni zachłyśnięci tym forum. Trzymam kciuki.
witam panie i panowie
Nie zniknąłem. Zapału tez jak na razie mi nie brakuje, gorzej z możliwościami.
Dalej szuram. Przeszkadza mi bardzo waga, czuje kolana, dlatego zmodyfikowałem trochę moje zajęcia, mniej truchtam a więcej dynamicznie maszeruje.
Nie wiem czy to dobrze, ale chce zbić trochę wagi, potem się zobaczy, ktoś coś podpowie..

20/03/2019 po 7 tygodniach;
waga 98.5 kg
wysiłek : 2min szurania i 3 min marszu z rozgrzewka i rozciąganiem przez 60 -90 minut/ 3-4 razy na tydzien

pozdrawiam.
New Balance but biegowy
piotr2075
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pochwalę się nieśmiało.Wczoraj minęło 6 miesięcy bez papierosa i truchtania oczywiście. Ponieważ wkurza mnie cały czas otyłość ogromna a i zwiększa ryzyko kontuzji sporo czasu poświęcam interwałom. Efekty są niezłe przynajmniej w rozmiarach ubrań. Gdzieś przeczytałem bardzo mądre stwierdzenie. Rośliśmy i dojrzewaliśmy lata.Otyłość to też skutek wieloletnich zaniedbań.Więc bez pośpiechu i regularnie a efekty same przyjdą .Tego życzę sobie i innym grubasom
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratulacje. Uważaj z tymi interwałami ponieważ zwiększa się ryzyko kontuzji. Bardzo dobrze daje spala tzw bieg ciągły w żywym tempie.
Podczas interwałów brakuje tlenu jeśli są za szybkie i tak naprawdę spalanie jest niewielkie.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piotr2075 pisze:Gdzieś przeczytałem bardzo mądre stwierdzenie. Rośliśmy i dojrzewaliśmy lata.Otyłość to też skutek wieloletnich zaniedbań.Więc bez pośpiechu i regularnie a efekty same przyjdą .Tego życzę sobie i innym grubasom
Ladnie powiedziane :taktak:
W gubieniu kg potrzebna jest cierpliwosc, ktorej szczerze zycze.

A co do interwalow itd. to dobrze, ze sie ruszasz, to zawsze pomaga, ale trzeba pamietac, ze wage robi sie kuchni.
Jak to mowia anglojezyczni: "You cannot outrun a poor diet" i to jest 100% prawdy.

Jeszcze raz wytrwalosci i powodzenia zycze :usmiech:
ODPOWIEDZ