Pięknego ciężkie początki...

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
yupiter
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Może nie jestem demonem prędkości ani wytrzymałości, ale utrzymuję na razie od Świąt Wielkanocnych wytrwale 3 x w tygodniu po 3,8 km. Plaskatych żab z opowieści Madzi nigdzie nie widziałem (pewnie wszystkie są w Chorzowie) ale za to namiętnie obszczekuje mnie pewien kundel, z którego powodu muszę jakieś 50 metrów zwalniać, aby sobie nie pomyślał, że uciekam.... :-)) No i jak na niedzielnego biegacza przystało (bo trudno po paru, czy parunastu biegach powiedzieć, że jestem pełnowartościowym BIEGACZEM) coś mi chrupie już w kolanie. I jeszcze do tego dosyć głośno przy przysiadach i innych baletach nogą. Wprawdzie jak nie boli, to nie ma problemu ale chłopy są wrażliwe, więc muszę chyba z tym się już meldować na forum "Zdrowie". Co Wy na to???
Pozdrowienia
P.S.
Wpadłem też na pomysł, że jeśli będę więcej postów pisał, to przynajmniej szybciej na forum z "Rozgrzewającego Się" stanę się "Wygą" niż w terenie. To na wypadek, gdyby to chrupanie nie ustało.......
YP

(Edited by yupiter at 3:10 pm on April 19, 2005)
Szleństwo to ciągłe robienie tego samego i oczekiwanie za każdym razem innego efektu!
New Balance but biegowy
MadziaR
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak robisz przysiady do samej ziemii to się nie dziwię że Ci chrupie, przysiad robi się tak żeby było ciut więcej niż 90*. Z kolanami to trzeba uważać, właśnie się dowiedziałam że kumpela się przewróciła, lekarz bez szczegółowych badań wsadził jej nogę w gips, i teraz okazało się że może mieć kłopoty z chodzeniem do końca życia. Przerąbane :(  Mi też jeden lekarz sugerował operację rzepek, ale powiedziałam mu żeby się bujał. Nie znam nikogo po udanym grzebaniu w kolanach.
I want more!
Awatar użytkownika
ulka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Outsider, padalec też był, ale żywy :hahaha:
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe
yupiter
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No i od kwietnia, kiedy pisałem mój pierwszy post minęło trzy miesiące. No i muszę stwierdzić, że pewne zmiany nastąpiły! No więc tak. Biegam teraz 6,2 km w 35,5 minuty, zmarniałem ;-) z 98 na 94/93 kg, no i jest fajnie. Między czasie zafundowałem sobie butki Mizuno Precision IV, z których jestem zadowolony (nie bolą już kolana) i przymierzam się do jakiegoś Polara. Generalnie postęp jest, chociaż dla dobra stawów chciałbym jeszcze trochę zejść z wagi (ale chyba będzie ciężko, bo nie potrafię sobie odmówić porządnych posiłków). Czasami jest się ciężko zmobilizować (tak jak dzis - wróciłam wczoraj z kina o 1.00 w nocy i wcześnie do pracy, a po południu mam zamiar pobiegać). Dziś rozmawiałam z sąsiadem, który ma chyba z 60 lat i biega maratony, a także 75 km, 100km, a nawet jakieś biegi w kopalniach. I jak tak patrzę na niego, to sobie myślę, że jak on potrafi, to ja muszę tym bardziej...... No i jakoś leci! Pozdrowienia. YP
Szleństwo to ciągłe robienie tego samego i oczekiwanie za każdym razem innego efektu!
Awatar użytkownika
ulka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yupiter, trenuj, bo w Mikołowie we wrześniu jest organizowany bieg (być może nawet przez Twojego sąsiada ;) )  I zapraszam oczywiście na zawody we wrześniu do Tych :) (dystans 12 km).
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe
yupiter
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć Ulka! Faktycznie organizuje to mój sąsiad (były). Trenuję dalej, ale nie wiem, czy się to na wiele zda, bo moje czasy są cieniutkie. Jeszcze nie przebiegłem w kawałku 12 km. Dotychczas jedynie 8.600 metrów w 54 minuty, a zazwyczaj biegam sobie po 6.200 (tak było wczoraj) i to bardziej pod kątem wytrzymałości niż czasu. Może się do września sprężę. Co do sąsiada, to jest mocny - mam nadzieję, że też kiedyś będę tak dawał, jak on. Mam z nim od czasu do czasu kontakt, tym bardziej, że mamy uszyć numery na maraton wrześniowy w Mikołowie. Pozdrowienia. YP

P.S. Jeszcze pytanie nie na temat ale nie wiem gdzie się zwrócić. Czy może znasz kogoś, kto zna francuski i mógłby przetłumaczyć mi gratisowo krótki list z francuskiego na polski. Swego czasu zaadoptowałem taką sierotkę w Afryce (adopcja na odległość) i czasami dostaję list po francusku. A ja w tym języku niestety ani słowa..... Może też ktoś z forum pomoże. Pozdrowienia. YP
ODPOWIEDZ