bieganie na przemian z rowerem
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 01.03.15 sek.
- Życiówka w maratonie: brak
W zasadzie jedno nie wyklucza drugiego bo przy biegu inne mięśnie pracują intensywniej jak przy jeżdzie na rowerze. Ja przeplatam bieganie z jazdą na rowerze 3 dni w tygodniu bieg 3 dni rower i 1 dzień odpoczynku i dodaje do tego jeszcze wieczorne treningi siłowe.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Pisali mi, że można ja będę robił tak : Pon. wt. bieganie śr. odpoczynek czw. piąt . bieg, a sob. niedz. rower. I oczywiście w domu kilka razy w tygodniu ćwiczenia ogólnorozwojowe.
-
- Zaprawiony W Bojach
możesz ale nie przeginaj. na rowerze można tak samo zakatować nogi jak przy bieganiu, szczególnie jeśli masz taką tendencja jak ja że lubię jeździć siłowo
(niskie przełożenie i ogień w nogach, choć ostatnio staram się poprawiać i stosować wyższą kadencje).
Warto tez czasami po rowerze, pobiegać tak z 2km-4km, aby przyzwyczajać nogi do zmiany pracy mięsni (z czasem zniknie efekt ciężkich nóg)

Warto tez czasami po rowerze, pobiegać tak z 2km-4km, aby przyzwyczajać nogi do zmiany pracy mięsni (z czasem zniknie efekt ciężkich nóg)
-
- Wyga
możesz biegać a jednocześnie też jeździć na rowerze, jedno drugiego nie wyklucza. Będziesz mieć więcej ruchu a to akurat dobrze. Tylko zrób dobie chociaż jeden dzień przerwy w tygodniu, żeby mięśnie odpoczeły..