98 kg i 181 cm wzrostu! czas zmian

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Jeanek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich biegaczy i biegaczki oraz osoby, które podobnie jak ja, chcą zacząć przygodę z bieganiem ;D
Założyłem konto na forum, aby być w "ciągłym" kontakcie z Wami, bardziej doświadczonymi ludźmi ode mnie w bieganiu, sprawach diety. Czyli tematy, które nie są dla mnie bliskie, zwłaszcza bieganie, chociaż parę razy zdarzyło mi się biegać z przyjaciółką ale nie mogę nazwać tego jakimś większym doświadczeniem.

Tak jak pisałem w temacie - mam 98 kg!! przy wzroście 181 cm - mam 17 lat i mam na imię Janek ;D - skończyłem dwa dni temu i naszły mnie pewne refleksje związane z moim życiem a więc też i sferą fizyczną.
Wczoraj pszedłem na dietę Dukana na której schudłem 10 kg a potem przytyłem 10 kg, ale dzisiaj zrezygnowałem - poprzednią kurację musiałem przerwać przez antybiotyk i problemy z nerkami, które hmm być może przez tą dietę czasami mnie pobolewają ale nic. Nie wytrzymałem i zjadłem sobie kanapkę i banany - białe pieczywo, banany... Boziu xd

Jutro wybieram się z przyjaciółką na bieganie, razem stwierdziliśmy, że będziemy codziennie biegać ;) ona nie ma żadnych problemów z figurą ^^ mimo wszystko będziemy biegać razem dla przyjemności i spalania zbędnego tłuszczu.
Skorzystamy z planu Pumy, aby móc biegać 30 minut bez przerwy i cieszyć się z tego jak dzieci :D biegamy po lesie - teraz jakoś pogoda nie dopisuje ale uparłem się i nie ma teraz żadnego ale.

Dodatkowo chciałbym jeździć na rowerze i chodzić przynajmniej trzy razy w tygodniu na basen - pływanie to coś w czym czuję się pewniej i nawet potrafię pływać a basen nie jest tak daleko.
Wprowadzić zbilnasowaną dietę, wyeliminować zbędne cukry, ograniczyć tłuszcze. Ze słodyczami nie będzie problemu ale ze słonymi przekąskami będzie trtudniej ;d kocham słone przekąski - orzeszki , popcorn z masłem, jakieś chipsy. Codziennie zdarzało mi się chociaż jedną rzecz z tej listy wymienić, zrobił się z tego nawyk i jeszcze lubiłem i lubię zażerać nerwy, których mam dość dużo ;(

Jutro napiszę jak było na bieganiu ;)

Pozdrawiam wszystkich!! :)
PKO
Jeanek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzisiaj pierwszy dzień Treningu opracowanego przez Pumę.
Razem z przyjaciółką wystartowałem o 7:30. Nie wiem czemu ale tego typu bieganie bardziej nas męczyło niż biegaliśmy "po naszemu" więcej ciągłego biegu, mniej marszu - wg uznania, kiedy czuliśmy zmęczenie maszerowaliśmy i po minucie czy dwie biegaliśmy.
Dzisiaj skonsumowałem mniej więcej 1200 kcal, za mało ale nie chce z tego powodu teraz się obeżreć. Węglowodanów +/- 142 g, to chyba za dużo?
Jutro kolejny dzień biegania ;) muszę Wam powiedzieć, że pomimo 30 minutowego "biegu" cały dzień był bardziej hmm wesoły :D

Pozdrawiam!
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1200 kalorii to jest dla modelki która leży i pachnie a nie dla takiego wielkiego chłopa jak Ty i to jeszcze biegającego, za góra pare dni organizm powie STOP
Jeanek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dopiero zacząłem biegać ale faktycznie - muszę więcej zjeść :D
Dzisiaj tak wyglądał mój jadłospis:

1 śniadanie - po biegu
Chleb biały - 50g
Margaryna cienko,
Kiełbasa krakowska - kilka plasterków (źródło tłuszczu no ale cóż)
Mleko 2% do picia 250 ml (muszę kupić o mniejszej zawartości tłuszczu)

2 śniadanie
Płatki owsiane z otrębami, orzechami.. + mleko

Obiad

2 kromki chleba Graham
2x Capresi
2x szynka z indyka, chuda
2x parówki

IV posiłek - nie moge dokładnie sobie przypomnieć xd - mam tylko zapisane co i ile, niekiedy xd
1 kromki chleba Graham
1x Capresi

V posiłek
2 kromki chleba Graham
2x Capresi
2x szynka z indyka, chuda

Dzisiaj nieco monotematycznie. Jutro wykombinuje jakieś sałatki, urozmaicę posiłki
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wg mnie to strasznie dużo pieczywa wcinasz - zwróc uwage że na każdym posiłku masz pieczywo, a ten Capresi to strasznie tłusty ser, lepiej na kromkę razowego chleba położyć plaster twarogu chudego.
Jeanek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No właśnie za dużo tego pieczywa. Wykminie coś na zastępstwo ;)
Capresi jest strasznie dobry xd nie mogę go sobie odpuścić :D dzisiaj zaspałem na bieganie, przyjaciółka próbowała się dostać do domu ale nic mnie nie obudziło.
Wyciągnąłem w końcu rower.

Dzisiejsze kalorie ~1500 kcal.
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Śniadania to Ty praktycznie nie jesz a obiad nie istnieje, nie bój się jeść. Nie wiem jaką masz pracę ale przy tych parametrach nie powinieneś jeść mniej niż 2500 kcal
Jeanek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Oj nie mam pracy ;D jestem uczniem liceum.
Dzisiejsze śniadanie:
Dwie kanapki - to co zawsze,
Płatki śniadaniowe,
2 parówki ;D

Jem zgodnie z tym co mi wyliczył program na podstawie wieku, wzrostu, aktywności dziennej ;) faktycznie może czasami boję się za dużo zjeść ale jak sobie już pozwolę to koniec..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ