Debiut w maratonie 2010

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
sycha
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witam..
Postanowiłem w tym roku wziąć się za siebie i również od jakiegoś czasu solidnie trenuję, aby w Poznaniu przede wszystkim ukończyć bieg, a w miarę możliwości złamać 5h. Dotychczas wiodłem życie typowego kanapowca. Czeka mnie dużo pracy, ale moją siłą będzie systematyka i przygotowanie całego ciała do dużego wysiłku :)

Wszystkim, którzy również planują się zmierzyć z samym sobą w Poznańskim podsyłam swoją rozpiskę treningową. Jest to dokładnie 24-tygodniowy plan dla początkujących z bieganie.pl, ale rozpisany z datami treningów i miejscem na krótką notkę. Jeśli komuś się przyda to super :)
http://www.sendspace.pl/file/f3ee7e37af043e98bf33e75

Pozdrawiam wszystkich Biegaczy !
PKO
sycha
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sycha pisze:Wszystkim, którzy również planują się zmierzyć z samym sobą w Poznańskim podsyłam swoją rozpiskę treningową. Jest to dokładnie 24-tygodniowy plan dla początkujących z bieganie.pl, ale rozpisany z datami treningów i miejscem na krótką notkę. Jeśli komuś się przyda to super :)
http://www.sendspace.pl/file/f3ee7e37af043e98bf33e75
Zgodnie z rozpiską - jutro pierwszy trening. Powodzenia! :)
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

No i jestem po debiucie :) ... Epicki bieg, fajne uczucie trochę zmasakrować się :hej:
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Gratulacje!
Awatar użytkownika
glodny1988
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mimik da sie zasnac w noc przed maratonem ja biegne pierwszy za tydzien i juz niewytrzrymuje.
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I po debiucie :hej:

Co prawda Mimikiem nie jestem, ale ze spaniem poradziłam sobie w ten sposób, że wmówiłam sobie, że to wcale nie maraton a półmaraton. Spałam więc spokojnie. Ostatniej nocy raczej lekko, ale też bez problemów.

głodny, powodzenia za tydzień. Będzie dobrze!
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

najlepszy sposób na wyspanie się na maraton to zacząć robić to już 3-4 dni przed maratonem, wtedy nawet ostatnia noc przespana nie najlepiej nie odbije się na wyniku :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

glodny1988 pisze:Mimik da sie zasnac w noc przed maratonem ja biegne pierwszy za tydzien i juz niewytrzrymuje.
z osób z którymi rozmawiałem, to da się zasnąć :hej: ..żartuje.. .. ja długo nie mogłem zasnąć, ale udało się jakoś, spałem trochę ponad 2h... ale raczej nie miało to znaczenia podczas biegu.. tak jak piter82 wyżej, ważne żeby poprzednie dni być dobrze wypoczętym.. wszystko potem zależy od nóg i głowy..

.. pozdrawiam i życzę powodzonka na maratonie

EDIT: nie daj się wciągnąć w szybkie bieganie na początku ;)
bombowiec
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No i udało się, dobiegłem. Planowałem swój debiut dopiero na jesieni w maratonie warszawskim, ale na znak protestu przeciwko fundacji organizującej ten bieg postanowiłem pierwszy maraton przebiec w Krakowie i nie żałuje. Pogoda piękna, okoliczności przyrody wspaniałe, organizacja na dobrym poziomie same plusy satysfakcja gwarantowana. Podszedłem do biegu bardzo lightowo więc i czas 4:15 za specjalny nie jest więc będzie co poprawiać w następnych biegach. Maraton to cudowne przeżycie. Przeżyłem i jestem szczęśliwy. Polecam KAŻDEMU.
Pozdrawiam
Bombowiec
Awatar użytkownika
jabo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Gratulacje! Myślę że nie czas tu najważniejszy - na to przyjdzie jeszcze pora - ale sam fakt że się spróbowało, i że się ukończyło!
Dla mnie jako dla początkującego maraton jest niczym utopia... Więc wielki szacunek dla wszystkich debiutantów i raz jeszcze gratulacje :)
Obrazek
bombowiec
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dopiero dzisiaj sobie uświadomiłem że zostałem MARATOŃCZYKIEM członkiem bardzo elitarnego klubu. Każdy może nim zostać ale nie każdy nim zostaje.

Witam wszystkie Koleżanki i Kolegów Maratończyków. Miło jest zostać członkiem tak zacnego klubu. Gratulacje i powodzenia w kolejnych biegach bo to że będą wiem na pewno.
Pozdrawiam
Bombowiec
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ