Komentarz do artykułu Bieganie z Mają odcinek 5

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
XyH
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: Mężu - gratuluję ! :)
Thx :-)
PKO
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

no takie przygotowania do maratonu to było by coś :-) mozna by jako ciekawostki wrzucić plan treningowy którym się przygotowuje i np z garniaka później jak wychodzi to w praktyce i postępy co jakiś czas :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

W kwestii zajęcy.
Ci zające to byli zające mający pełna dowolność. Cała trójka to znajomi Ady (jeden to nawet jej mąż :) ) więc naturalne było, że głównie ją motywowali, choć Janek Marchewka zajął się prowadzeniem Anety, Mai nie znali. Skupili się na pojedynku o pierwsze miejsce.

Aneta się do maratonu zapaliła. Wystartuje gdzieś pewnie 11 października.
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

czyli w poznaniu startuje :-) też miałem tam swój debiut maratoński :-)Ona trenuje pod konkretny czas czy po prostu chce przebiec ten maraton? Podobno w tym roku trasa jest łatwiejsza niż w zeszłym roku. czemu na warszawę się nie zdecydowała przecież to Warszawianka? :-) w Wawie może będę zającował na 4 h lub 4:30 wg zapotrzebowania jeśli tam pobiegnę, polecam się jakby co :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej
Witam wszystkich z leśnych ostępów Puszczy Augustowskiej.
Odnośnie sobotniego biegu, to faktycznie biegłam sama ale w zasadzie byłam tam jedyną początkującą więc pewnie żadnemu z panow nie chciałoby się biec w moim tempie, tym bardziej, że jak napisał Adam, oni mnie nie znali. Ale przebiegłam w swoim tempie i najważniejsze, że nie przeszłam w marsz. I że w ogóle ukończyłam bieg :)
A teraz sobie biegam po lesie i jest super. Niesamowite, że jestem w stanie biec pół godziny non stop. Świetne uczucie. Mam nadzieję, że teraz będzie coraz dłużej, coraz szybciej i coraz dalej :)
Pozdrawiam wszystkich harcerskim "Czuwaj!"
o
Awatar użytkownika
artur511
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja wątpię czy bym przebiegł 30 minut ciągłego biegu... Pewnie byłoby to szuranie po ziemi :hejhej:
Ale nie będę ryzykować. :)

Pozdrawiam!
NEVER back down!
illy
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:W kwestii zajęcy.
Ci zające to byli zające mający pełna dowolność. Cała trójka to znajomi Ady (jeden to nawet jej mąż :) ) więc naturalne było, że głównie ją motywowali, choć Janek Marchewka zajął się prowadzeniem Anety, Mai nie znali. Skupili się na pojedynku o pierwsze miejsce.
Czepliwa baba ze mnie, po prostu miałam wrażenie, że ten bieg był zorganizowany w ramach cyku "Bieganie z MAJĄ"........

Super, że Maja pobiegła i wygląda na to, że coraz bardziej łapie bakcyla biegania - i to najważniejsze! I za to należą się brawa! I też dlatego taki program był super, bo dał Mai dodatkową motywację w postaci nas - forumowiczów :)

A że się czepiam trochę... well... taka moja wredna natura... ;) :bleble:
<no hard feelings>
Jeszcze nie ma się czym chwalić.... JESZCZE!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Powiem wam taką ciekawostkę.
Pamiętacie ten wyścig w Filmu ?
Aneta biegając od maja pobiegła tam 3 km w 14:36.

Wróciła do Oxfordu i biega. Postanowiła przygotować się do........maratonu jesienią. :)

Ale był z nią ten problem, że ciągle biegała za mocno w stosunku do zaleceń. W końcu kiedy pobiegła kiedyś zwykły luźny trening po 5:35-5:40 pomyślałem, że albo przegina na treningach albo ten sprawdzian, który robiliśmy jej na Młocinach był w jej przypadku niemiarodajny z powodu tego, że jest początkująca i nie potrafi dobrze ocenić swoich możliwości. Dlatego zdecydowałem, żeby zrobić jej sprawdzian na 3km po razu drugi. Dlatego wczoraj (22 lipca) Aneta pobiegła 3 km na pętli w Oxfordzie - wyszło 13:19 !!! Czyli znacznie lepiej niż w Warszawie - wtedy było 14:36. (może to częściowo wynik treningu ale raczej lepszego wyczucia dystansu). Z przeliczeń to daje czas w maratonie poniżej 3:50. :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

W nowym filmie z Mają jest pewna ciekawostka.
No i ona wyjaśnia dlaczego szukamy nowej kandydatki, a na jesień czeka na nią wiele wyzwań. :)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

Gratulacje dla Mai i męża ;-) teraz jeszcze większe niż za te 30 minut ;-) ...
a ja już byłem zniecierpliwiony co z tym następnym odcinkiem ;-), potem czytam opis filmiku (że szukają nowej kandydatki) i już się zacząłem martwić że jakaś kontuzja, albo brak motywacji... (o co chyba trudno mając na sobie tyle ciekawskich oczu) ...

no ale teraz wszystko jasne ;-)

pozdrowienia... i powrotu do biegania we właściwym czasie, życzę ;-)
Szymon
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ